Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

INGEN ENDELIG AVKLARING

Jobber fortsatt med Éverton

FFK og Gremio jobber med detaljene om en ny utlånsavtale for Éverton da Costas klubb til FFK for 2009-sesongen, med opsjon på kjøp. Sportssjef i FFK, Tor-Kristian Karlsen, er optimistist og sier de har forhandlet frem en bedre avtale, men at ingenting er signert – ennå.
Tekst av David Aleksandersen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 31. December 2008 - 10:00
FFK og Gremio er i all hovedsak enige om innholdet i en låneavtale med opsjon på kjøp av Éverton da Costa. Éverton ble presentert som FFK-spiller i august 2008 og spilte 8 kamper for FFK og gjorde et godt inntrykk med jevn formstigning utover høsten. Ifølge sportssjef Tor-Kristian Karlsen gjenstår det noen detaljer på det juridiske i forhold til tolkninger av tekst og innhold, samt litt om eierskap og videresalgsprosenter  utover de 12 leiemånedene.

-Vi er enige om lån for 2009, og om en kjøpssum hvis vi velger å beholde spilleren utover 2009. Vi har også forhandlet de personlige betingelser for leieoppholdet samt har gitt et tilbud om lønn og en kontraktsperiode utover de neste 12 månedene med spilleren, sier Karlsen, som legger til at han tror og håper avtalen går i orden. – Éverton er ønsket av spillergruppa, er lett å kommunisere med og i følge Grönhagen tar han ting raskt i kamp og treningssituasjoner.

Ny og forbedret avtale
FFK har brukt tiden godt og har forhandlet frem en vesentlig bedre avtale for et mulig fremtidig kjøp: -Summen er totalt sett lavere enn den summen som lå i den opprinnelige opsjonen. Den er faktisk betydelig lavere og vi har fått en avtale på våre premisser, sier Tor-Kristian Karlsen til FFKsupporter.net

Finanskrisen har også bidratt til FFKs ønske om å jobbe grundig med en ny avtale. EURO-kursen har gått opp over 20% bare på noen måneder og i den forrige opsjonen FFK hadde med Gremio var alle summene i EURO. Tor-Kristian Karlsen trekker også frem to andre årsaker til at FFK har ønsket å bruke mer tid på forhandlingene. –Den ene årsaken til at vi har brukt god tid, er at vi ville evaluere og kvalitetssikre spilleren ekstra og  den andre årsaken er at opsjonen som oprinnelig ble forhandlet fram var veldig høy; den ble gjort raskt og mot slutten av et overgangsvindu.

Stillestående overgangsmarked
Selv om silly season er i full gang har det vært veldig lite bevegelser på overgangsmarkedet i Norge. Den mest omtalte overgangen til nå har vært Thomasz Sokolowski som har gått fra Lyn til Viking.

I følge Karlsen kan det rolige markedet skyldes uroen i finansmarkedet. -Det er et litt avventende marked, der de fleste sitter og venter på det første trekket. Klubbene vet ikke helt hva som vil skje om de også vil bli påvirket av krisa eller om de vil kunne handle og holde på som tidligere.

FFK ønsker uansett ikke å gjøre noen særlige utskiftninger og ønsker å beholde grunnstammen i laget, som består av Raio, Wallace, Gerrbrand, Wehrman, Gashi og Johansson. Det er heller ikke slik at FFK ønsker å selge viktige spillere for småpenger. -Grunntanken vår er å ikke gjøre noen særlige utskiftninger. Klubben skal kanskje spille 40-45 kamper i 2009  og da har spilleren en større verdi i form av innsats enn kanskje en million eller to, avslutter FFKs sportssjef Tor-Kristian Karlsen. 

Keepersituasjonen
Det har vært mange rykter om keepere etter at FFK ikke klarte å komme til enighet med Daniel Örlund i høst. Karlsen er klar på at det nok ikke vil komme noen keeper fra Island, men at det iløpet av januar vil komme en keeper som de kjenner fra tidligere og som skal bli litt kjent med FFKs keepertrener Jerry Knutson. –Det kommer nok en løsning iløpet av januar. Vi ønsker å bygge opp Erik og Lasse i sesongoppkjøringa. De trenger litt tid og skal få en mer intensiv trening når vi kommer på gress og det blir varmere i været, sier FFKs sportssjef til FFKsupporter.net.

Silly season eller ikke; vi ønsker FFKs spillere, sportslige- og administrative apparat, medsupportere og alle andre et riktig godt nytt år!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340