Lyn - FFK 0-0 (0-0)

Poengdeling på Ullevaal

FFK har ikke mistet grepet om landslagsarenaen. I en kamp der Lyns Eddie Gustafsson spiller veldig bra og redder flere store sjanser ender det med poengdeling på Ullevaal.
Tekst av David Aleksandersen
Lagt ut: 27. April 2008 - 20:18

Første omgang var underholdende med to spillende lag på Ullevaal. Omgangens første halvdel ble dominert av Lyn mens FFK tok kontrollen i andre halvdel.

Etter 5 minutter reddet Lasse Staw reddet mesterlig et frispark fra 20 meter. Minutter seinere mister Wehrman ballen unødvendig på midtbanen og solid forsvarsspill av bursdagsbarnet Patrik Gerrbrand forhindret en farlig situasjon.

Etter femten minutter tråklet Erling Knudson seg mellom FFKs noe stillestående forsvarsspillere og ballen ender hos en umarkert Gustavinio som skyter ballen 20 centimeter utenfor – en kjempesjanse til Lyn. I denne perioden hadde ikke FFK kontroll på Gustavinio som bidro til å holde Lyns trykk oppe. Lasse Staw gjør flere gode inngripner og holder FFK inne i kampen.

FFK overtar

Etter 25 minutter begynner kampbildet å snu. Først roter Tommy Bertnzen det til for seg selv og Barsom er god og aggressiv og bryter fint. Han fosser mot mål, men skuddet, som er hardt og godt, reddes av Lyns keeper som slår den over mål. Det påfølgende hjørnesparket får Raio headet på mål, men en Lynspiller står i veien og redder en god sjanse. Etter 27 minutter må Gustavinio forlate banen og FFK får mer kontroll på kampen.

FFK gode på venstre-kanten

Barsom herjer på FFKs venstrekant og gjør Lyns midtforsvar svimle med en frekk dribleserie. Han kommer seg helt til dødlinja, men innlegget blir desverre ikke omsatt i mål. FFK fortsetter den gode trenden på kanten og i det førtiende minutt slår Kvisvik ballen flott til Barsom på venstre kant. Innlegget havner til slutt hos Gashi, som på 20 meter fyrer av et skudd som stoppes av Eddie Gustafssons feberredning. Minuttet seinere får FFK avsluttet nok en gang – også dette skuddet går like utenfor.

Rask igangsetting

I det 42. minutter setter Staw hurtig igang med et flott utkast mot FFKs venstrekant. Barsom og Wallace kombinerer flott, før Barsom får kommet seg inn i feltet og slår ut til Gashi som fyrer av. Desverre utfører Gustafsson nok en mesterlig redning – som storspiller med Sveriges landslagstrener på benken og truer definitivt Ramis plass på Sveriges landslag.

FFK har overtatt mer og mer av spillet de siste ti minuttene, men Lyn er farlige på kontringer og har lynhurtige spillere som stadig truer FFKs bakrom.

Misfornøyd Grönhagen

Grönhagen var ikke veldig fornøyd etter første omgang. –Det var mye tull og vi kan mye bedre. Det er ingen rytme i spillet og vi taper ballen ofte. Vi har bra sjanser, men har mye å gå på spillemessig, sier Grönhagen til TV2 rett etter kamp.

Lyns Henning Berg kommenterte at de var fornøyde med spillet innledningsvis, men at de mistet rytmen når Gustavinio måtte byttes ut. – Vi håper å sette sjansene vi får i annen omgang, sier Berg til TV2.

Så var det på'an igjen

Andre omgang begynner som den første; med Lyn-dominans. FFK ser ut til å ha glemt de positive tinga fra første omgang. Symptomatisk for FFK i denne perioden er et skuddforsøk fra Barsom på 20 meter som ender i innkast – omtrent på 20 meter...

I det 57 minutt får Tarik en av de største sjansene i kampen. En flott overgang ender hos Barsom som slår inn til Tarik som demper på brystet, vender unna forsvarsspilleren og skyter – igjen redder Gustafsson mesterlig.

Fra det syttiende minutt begynner FFK igjen å dominere kampen. Lyn er helt tannløse fremover og skaper ingenting offensivt. Desverre halter FFKs offensive spill og det er først etter et langskudd fra Gashi i det 83 minutt som vekker kampen skikkelig.

Spennende avslutning

Etter en stor dominans av FFK åpner kampen seg opp fra det 85 minutt. Lyn får mange overganger og truer igjen FFKs bakrom når FFK presser. FFK orker desverre ikke å holde trykket oppe og omgangens ti siste minutter domineres stort av Lyn, som får hjørnespark etter hjørnespark. FFK har nok med å forsvare seg, men får en stor kontringssjanse, der Kouadio spiller fint til Gardar, som slår ut mot Barsom – skuddet er desverre ikke godt nok og går utenfor.

Kampen ender 0-0 og FFK holder nullen på bortebane og tar med seg et fortjent poeng hjem til Fredrikstad.

Grönhagen sier til TV2 at dette var en kamp begge lag kunne vinne, men at FFK hadde de største sjansene. –Vi har ikke den rytmen i angrepsspillet vi ønsker, sier Grönis, som også kommenterer at begge lag hadde keepere som gjorde gode matcher. –Det er en vanskelig bortekamp. Vi forsøker å spille vårt eget spill og vi får nok ikke flere sjanser enn idag, så vi må sette dem, avslutter Grönhagen til TV2.

Lyn - Fredrikstad FK 0-0 (0-0)

Ullevaal stadion, 10.089 tilskuere

(kilde: Dagbladet, som forøvrig også sår tvil om tallet og skriver "Det er vanskelig å telle, men FFK-fansen ser ut til å være flere enn Lyns hjemmefans. Skuffende glissent på Ullevaal.")

Dommer: Roy Helge Olsen, Fløy Fotball

Gult kort: Serge Konan Kouadio, Fredrikstad.