Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Må stå over 1 kamp

Bjørkøy straffes etter uttalelser

Etter bortekampen mot Strømsgodset var John Anders Bjørkøy svært lite imponert over dommer Svein-Erik Edvartsen og gav klart uttrykk for det i intervju med TV 2 rett etter kampslutt. Det likte NFF dårlig, og nå er det klart at Bjørkøy ilegges 1 kamp karantene. Det betyr at vår kaptein må stå over kampen mot Lillestrøm.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 17. July 2007 - 21:37
NFF begrunner straffen slik på sine nettsider:

Sanksjonssak 21/07 - John Anders Bjørkøy, Fredrikstad FK

Doms- og sanksjonsutvalget i NFF finner det dokumentert at Fredrikstad-spiller John Anders Bjørkøy trakk dommerens integritet i tvil i et intervju med TV 2 like i etterkant av Tippeligakampen Strømsgodset - Fredrikstad 24. juni 2007.

Doms- og sanksjonsutvalget finner at Bjørkøys uttalelser rammes av Sanksjonsreglementets § 2-1(2) a - upassende opptreden mot dommer.

For at en person skal kunne ilegges sanksjon, må det foreligge forsett eller uaktsomhet. Bjørkøy har i sin redegjørelse både erkjent og beklaget sin uttalelse.

Doms- og sanksjonsutvalget ser alvorlig på uttalelser og atferd som er egnet til å trekke dommernes integritet i tvil, og mener også det må kunne stilles ekstra krav til en kapteins uttalelser i en slik sammenheng.

Beslutning:

Etter en samlet vurdering og i henhold til tidligere praksis, fant Doms- og sanksjonsutvalget det passende å ilegge John Anders Bjørkøy en kamps karantene.

Karantenen skal sones i førstkommende Tippeligakamp etter at avgjørelsen er rettskraftig.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340