Husk meg
Brukernavn
Passord

Fredrikstad kan få bøter for alkoholreklame

F.C. København deltok i klubbens 100 års turnering, og spilte med reklame for bryggeriet Carlsberg. Dette er brudd på norsk alkohollovgiving.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 18. July 2003 - 19:15
Det kan komme til å koste Fredrikstad dyrt, melder TV 2.

– Dette er et brudd på norsk alkohollovgiving. Så lenge de er i Norge, er det norsk lov som gjelder, sier direktør i Sosial- og helsedirektoratet, Bjørn-Inge Larsen, til TV 2.

FCK spilte med den ulovlige reklamen både under treningskampebn mot Rosenborg og mot hjemmelaget Fredrikstad. Norsk lov forbyr reklame for øl og tobakk.

– I forhold til vårt reglement må FFK forholde seg til norsk lov, og vi kommer til å ta dette opp med FFK, opplyser fagsjef i Norges Fotballforbund Thor Grønnerud til TV 2 - uten å ville si noe om eventuelle sanksjoner overfor 100-års jubilanten.

Fredrikstads ledelse sier til TV 2 at klubben ikke var klar over dette da FC København ankom den norske 1. divisjonsklubben.

PS: Da Liverpool for noen år tilbake gjestet Norge og Ullevaal i treningskamp mot Rosenborg, byttet Anfield laget ut ølbryggeriets logo med «probably» på, melder TV2 Nettavisen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340