Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Klubben slår tilbake

Redegjørelse fra styrene i FFK

Styret i FFK og FFK Sport ASA har via klubbens egne hjemmesider kommet med en redegjørelse rundt Eggens avgang og den senere tids forfølgelse av saken i media. Det påpekes at organisasjonsplanen ikke ville medført endringer for hovedtrener, som fortsatt ville være ansvarlig for klubbens sportslige aktivitet. Videre understrekes det samtidig at FFK Sport ASA var tilnærmet teknisk konkurs i sommer. Dette kunne i verste fall medført degradering i divisjonssystemet.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 29. December 2006 - 17:22
Fra fredrikstadfk.no:

Redegjørelse fra styrene i FFK

Den 17. desember 2006 ble FFK, FFK Sport ASA og Knut Torbjørn Eggen enige om at arbeidsforholdet mellom partene skulle avsluttes, hvilket vi beklager. Dette faktum har vært gjenstand for stor oppmerksomhet i ulike medier og blant menig mann. I den forbindelse føler styrene i FFK og FFK Sport ASA for å klargjøre fakta i saken.

Grunnen til at arbeidsforholdet mellom Knut Torbjørn Eggen og FFK, FFK Sport ASA ble avsluttet kan ses i lys av de endringer som er skjedd i klubben i form av en ny organisasjonsplan vedtatt i både FFK og FFK Sport ASA. Styrene påpeker at ny organisasjonsplan ikke ville medført endringer for hovedtrener, som fortsatt vil være ansvarlig for klubbens sportslige aktivitet. Den nye organisasjonsplanen er lik den de fleste klubber i Norge, Norden og Europa for øvrig jobber etter. Videre påpekes det at den er i henhold til aksjelovens bestemmelser jf. § 6-2, § 6-12, § 6-14, hvilket nåværende styre ønsker å forholde seg til.

I henhold Norges Fotballforbunds krav til profflisens er det slik at FFK som klubb er arbeidsgiver for spillere og trenere. Dette er et krav FFK og FFK Sport ASA selvsagt forholder seg til. Som i mange andre klubber har FFK sett behov for å ha tilknyttet seg et aksjeselskap, i dette tilfellet FFK Sport ASA, der FFK er hovedaksjonær. I 1997 ble den første avtalen mellom FFK og FFK Sport ASA signert. Avtalepartene kan konstatere at man ønsker å fornye denne avtalen , og har derfor sett det som relevant å inngå forhandlinger om en ny avtale tilpasset dagens krav og målsetning. I tillegg er det opprettet et nytt Sportsutvalg, som gjenspeiler de aktører, som skal sørge for at FFK kan få tilgang på riktige spillere og trenere til rett tid.

Forslag til ny avtale har vært behandlet i styrene i FFK og i FFK Sport ASA. FFK bruker Norges Fotballforbund som rådgiver og FFK Sport ASA har allerede engasjert advokat Pål Kleven i Idrettens advokatkontor. Dette fordi at avtalen, organisasjonsplanen og sportsutvalget skal være ihht idrettens regler og etter aksjelovens regler.

Dette bør besvare den uberettigete kritikken som blant annet er fremført av Arne Nyhaug.

Det er fakta, at i sommer var FFK Sport ASA tilnærmet teknisk konkurs. Aksjekapitalen var brukt opp og underskuddet var stort. Det ble utlyst en emisjon, som ikke brakte inn på langt nær de beløp selskapet hadde behov for. Vår hovedsponsor Carnegie v/ Tom Kristoffersen fikk i oppgave av styret å bidra til å gjennomføre emisjonen alternativt etablere et spillerinvesteringsselskap for å unngå konkurs samtidig som styrene ikke ønsket å selge de mest verdifulle spillerne. Dette ville med stor sikkerhet ha medført nedrykk og dermed enda større økonomiske utfordringer. Planen som ble fremlagt for styret var å selge ut 50 % av spillerstallen til bokført verdi pålydende NOK 20 000 000 til Fredrikstad Spillerinvest hvor Terje Høili var initiativtaker og den mest sentrale bidragsyter . Uten denne avtalen er det stor sannsynlighet for at FFK ville gått mange tøffe år i møte. I tillegg til investeringen på NOK 20 000 000 ble FFK Sport ASA tilført ytterligere NOK 2 000 000 til spillerkjøp i 2006.

I ulike medier er det hevdet at de spillerne, som ble ansatt i sommerens overgangsvindu, ble kjøpt uten samtykke fra hovedtrener. Styrene ser derfor behovet for å redegjøre for ansettelsen av følgende spillere:

- Tamaz Szekeres

- Miikka Multaharju

- Patrick Gerrbrand

- Hermanni Vuorinen

- Anders Stadheim

Disse spillerne har en samlet total overgangssum på NOK 7 000 000 fordelt over to år. Av disse pengene er NOK 2 000 000 fra FFK Spillerinvest AS. Styrene i FFK og FFK Sport ASA har godkjent ansettelsene av samtlige spillere etter innstilling fra hovedtrener. Administrerende direktør ble ansatt midt i august og innstilte sammen med Hovedtrener på ansettelsen av Hermanni Vuorinen og Anders Stadheim.

Fra 1. januar 2007 blir Gardar Johannsson ansatt, også han etter innstilling fra Administrerende direktør og Hovedtrener. Denne ansettelsen er forelagt nyopprettet Sportsutvalg og er godkjent. Alle overgangene er forøvrig forelagt Fredrikstad Spillerinvest AS og godkjent der.

Vi vet at FFK er innbyggernes klubb og at vår virksomhet er avhengig av oppslutningen til menig mann, supportere, samarbeidspartnere og investorer. Fotball inneholder engasjement, meninger og følelser. I tider der disse blir satt på prøve er det viktig at enkeltpersoner med innflytelse setter klubben foran seg selv og ikke bidrar til at det skapes uro i byen og klubbmiljøet gjennom å komme med påstander og informasjon som ikke er korrekt.

Med vennlig hilsen

Styret i FFK og FFK Sport ASA.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340