Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Hurra for deg som fyller...

Mr. ffksupporter.net fyller år!

Øystein Holt, mannen bak ffksupporter.net, fyller 26 år i dag! Hurra, hurra! Dagen skal feires med eksamensforberedelser, men Holt lover en noe mer spennende FFK-sommer...

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 14. June 2010 - 00:00

Våren 2003 ble Øystein Holt spurt om han kunne tenke seg å lage en supporterside for FFK. Sammen med Morten Larsen tok han utfordringen på strak arm, og resultatet ble ffksupporter.net. Syv år senere har nettstedet bygd seg opp til å bli en av landets desidert beste supporternettsider.

Mye av æren for dette skal det frivillige teamet rundt siden ha. Aller mest ros er det imidlertid Øystein som fortjener. Han er hjernen bak det hele, som koordinerer den frivillige innsatsen og bidrar med sitt enorme kontaktnettverk.

I dag, 14.juni, fyller Øystein 26 år.

- Og Øystein, hvordan føles det å bli 26 år?

- For å være helt ærlig, så føler jeg ikke så mye verken fra eller til. Det er noen år siden bursdager var stor stas, og det var en større milepæl å fylle 25 år. Å bikke over mot tretti gjorde at jeg følte meg gammel. På denne tiden har jeg som regel fokus på eksamener, så det tar bort mye av gleden ved å ha bursdag, svarer han.

Øystein studerer til å bli siviløkonom ved Norges Handelshøyskole. Han gleder seg til å bli ferdig, slik at han kan flytte hjem til Østlandet igjen.

- Utover det så gjør jeg som folk flest: Jeg trener vekter, jogger og tilbringer tid med venner. Solen smiler til glade gutter, så jeg forsøker å nyte livet mens jeg fortsatt har muligheten.

Startet i 2003

- Hvordan kom du på idèen om å starte ffksupporter.net?

- Det var egentlig litt tilfeldig. Jeg har vokst opp på Fredrikstad stadion sammen med min far, og har alltid vært glad i byen og laget. Selve tanken bak ffksupporter.net stammer fra da Morten Larsen og jeg ble kontaktet av et styremedlem i Plankehaugen. Han ønsket at vi skulle lage et nettsted for Plankehaugen, men hadde tydeligvis ikke tatt dette opp med resten av styret. Etter mye om og men endte det med at Plankehaugen i stedet valgte å gå for en ferdigløsning, og da gikk det en liten fanden i oss. Vi ønsket ikke at haugevis av timer nedlagt i design og programmering skulle gå til spille, og dermed så ffksupporter.net dagens lys, svarer Øystein og legger til

- I mars rundet nettsiden syv år, og det er vi selvsagt veldig stolte av.

"Gullweben" høydepunkt

Syv år betyr mange opp- og nedturer, vi spør Øystein hvilke minner med positivt fortegn han husker best.

- Det synes jeg er svært vanskelig å svare på. Generelt kan jeg si at det er moro å få positive tilbakemeldinger og ros for arbeidet vi legger ned. Folk er raske til å kritisere og kjefte, men ikke alltid like flinke til å oppmuntre. Det virker ikke som om de forstår at denne nettsiden er drevet på hobbybasis når bidragsyterne har tid og ork. Dette har vi uansett lært oss å leve med, men likevel påvirker det motivasjonen til tider, sier han og tar en liten pause.

- Ellers er det jo alltid stas å se nettsiden bli sitert i de store riksmediene. Det tyder jo på at vi blir ansett som seriøse.

I 2008 ble ffksupporter.net tildelt «gullweben» for beste supporternettsted av Norsk Supporterallianse (NSA), og dette var også stort for Øystein.

Gode kilder

- Kan du røpe «suksess-oppskriften»?

- Vel, det viktigste tror jeg må være å ha en primus motor som står på for å holde siden i live. For at et prosjekt som dette skal overleve, så må man være fryktelig engasjert. Akkurat på det området tør jeg å skryte litt av meg selv. Et nettsted som ffksupporter.net kunne ha lett ha vært heltidsarbeid for både skribenter og utviklere når man ser på arbeidsmengden, så det er selvsagt også viktig å ha et velfungerende team som kan dele på arbeidsoppgavene. Jeg er utrolig stolt av og takknemmelig overfor alle som bidrar for oss, og jeg tror at brukerskapt innhold vil være en større del av oppskriften i tiden fremover.

Øystein innrømmer også at ffksupporter.net har et godt kildenettverk, og at siden er «avhengig» av disse personene.

- Når man leser noe publisert på ffksupporter.net, så skal leseren stole på det som blir påstått. Vi forsøker derfor å være veldig kildekritiske, og jeg vil påstå at våre påstander er som regel bombesikre. Vi har brukt mye tid på å bygge opp et solid kildenettverk på alle nivå i og rundt klubben, og det er rett og slett helt uvurderlig, forteller han

- Vi vet utrolig mye om ting som foregår i klubben, men avtaler med kilder om - og eventuelt når - ting kan publiseres. Det er nemlig ikke viktigst å være først for enhver pris, selv om det er fryktelig morsomt, da vi ikke ønsker å ødelegge for klubben.

Vil være best

- Målet har alltid vært å være Norges beste og mest veldesignede supporternettside. Dessverre strekker ikke alltid verken tiden eller økonomien til, noe som medfører at vi ikke alltid klarer å opprettholde det nivået vi ønsker, svarer han da vi spør om veien videre.

- Opprinnelig var tanken bak nettsiden at den skulle være reklamefri og drevet av idealisme, men det har vist seg å være vanskelig. Siden har stort sett alltid vært drevet med underskudd, og nå har vi kommet til et veikryss der videreutvikling og ytterligere forbedringer av siden krever større investeringer. Det gjør at vi har behov for donasjoner, sponsorer og annonsører, noe vi ikke har vært flinke nok til å jage. Det krever nemlig også veldig mye tid. Før eller siden må vi ta et valg på om vi skal satse videre på nettsiden, eller om tiden er inne for å legge inn årene og bruken tiden på helt andre ting. Det vil fremtiden vise.

Nye spillere?

Kjærligheten til klubben er sterk, og Øystein følger nøye med på hva som skjer i klubben - også når han er i Bergen. Han er fornøyd med hvordan vårsesongen har forløpt for rødbuksene.

- Jeg var blant de som forsøkte å dempe forventingene noe før sesongstart, så jeg er faktisk fornøyd med poengsankingen. Min påstand var at dersom FFK klarte å holde følge med frem til sommeren, så ville laget forhåpentligvis bli forsterket i overgangsvinduet, slik at opprykk ble realistisk. Det har jeg fortsatt troen på, selv om stallen er fryktelig tynn. Heldigvis har vi en del anvendelige spillere, noe som gjør at laget kan komponeres på mange spennende måter, sier han engasjert.

- Du snakker om forsterkninger, tror du det kommer noen nye, spennende spillere i sommer?

- Jeg vet at det kommer forsterkninger, så får vi håpe forsterkningene slår til. I tillegg skal man ikke se bort ifra at en spiller eller tre kan komme til å forlate klubben også, så vi går nok et nytt overgangsvindu i møte med mange artige rykter og spekulasjoner, kan Øystein røpe.

Rolig bursdagsfeiring

- Noen VM-favoritter?

- Et traust valg, men jeg synes Spania ser fryktelig sterke ut. Ingen andre har den enorme bredden som de har. I tillegg er de ekstremt samspilte, og har flere klassemålscorere på topp, repliserer han og fortsetter:

- Ellers hadde det vært moro om Argentina gjorde det bra. Jeg har inntrykk av at om de gjør det dårlig, så vil folk legge skylden på Maradona. Om de derimot gjør det bra, så vil det være på tross av Maradona. Stakkars mann, ingen ære vil han få - foruten i Argentina.

Helt til sist lurer vi på hvordan dagen skal feires. Svaret høres fryktelig kjedelig ut.

- Den skal feires med VM-fotball i bakgrunnen og pensumbøker foran meg. Kjedelig, men sant.

Hele ffksupporter.net-teamet gratulerer Øystein med dagen!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340