Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

ffksupporter.net presenterer:

Overgangsvinduet sommeren 2009

Onsdag kveld stengte overgangsvinduet for sommeren 2009 i Tippeligaen. ffksupporter.net tar en kikk på klubbenes forsterkninger.

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 06. September 2009 - 22:40

Bodø/ Glimt

Bodø/Glimt har forsterket laget med stoppertalentet Morten Johannesen fra Ullern. Unggutten får de imidlertid ikke bruk for i år, da han er utleid til Ullern for videre spill i 2.divisjon (akkurat som Manchester har gjort med Mame Diouf). Mer spennende er midtbanespilleren André Hanssen fra nederlandske Heerenveen. 28-åringen er hentet hjem til gamleklubben for å hjelpe laget til å unngå nedrykk.

Ut har Ivar Andreas Forn og Karl Morten Eek gått. De har blitt lånt ut til henholdsvis Alta og Nybergsund. Even Iversen forlater også stallen, da han har bestemt seg for å trappe ned.

Brann

Også i Brann har man kjøpt en spiller for fremtiden. Klubben har sikret seg 15-årige (!) Kristoffer Møvik fra Eikanger. Kontrakten ble spikret allerede i vinter, men landslagsspilleren har vært utlånt til nettopp Eikanger første halvdel av 2009-sesongen. Brann har også forsterket med en litt mer kjent spiller, nemlig Diego Guastavino fra Lyn. Sommerens store overgangsfarse endte altså med at urugayaneren dro til Bergen.

Knut Walde og Cato Hansen har gått på utlån til Løv-Ham. Bjørn Dahl har gått til Hønefoss, mens kraftpluggen Armann Bjørnson har forlatt bergenserne til fordel for engelske Hartlepool. "FFK-dødaren" Azar Karadas har valgt å gå til tyrkiske Kasimpasa.

Fredrikstad

På keepersiden har FFK forsterket med Kenny Stamatopoulos. Daniel Wass har blitt innleid fra Brøndby, mens togolesiske Lalawele Atakora har fått forlenget sitt låneopphold fra Liberty. Med Tom Nordlie har også de typiske kantspillerne Alex Valencia og Mattias Andersson blitt hentet inn i siste liten.

Ut har to av fjorårets bautaer gått. FFK signaliserte tidlig at de ikke ville forlenge med verken Kasey Wehrman eller Patrik Gerrbrand. Førstnevnte gikk tidlig til Hammarby, mens Wehrman ble klar for utlån til Lyn noen minutter før Silly Season var over. Andreas Tegström har blitt utlånt til Hønefoss. Ut har også Levon Pachajyan, en av tidenes FFK-flopper, gått. Hans lån ble selvfølgelig ikke forlenget, og han vendte tilbake til svenske GAIS.

Lillestrøm

"Fugla" har hentet tilbake Steinar Pedersen fra låneopphold i Strømsgodset. Martin Husár har også returnert fra spill i slovenske Spartak Trnava. Keeperen Stefan Logi Magnusson har blitt innleid fra KR Reykjavik. Den jamaicanske forsvarsspilleren Adrian Reid ble ikke funnet god nok for Vålerenga, men Henning Berg ville gjerne ha ham i sin tropp. Reid fikk oppholdstillatelse, og er nå en del av LSKs tropp.

Lillestrøm har også mistet en del spillere. Mest kjent er nok Bjørn Helge Riise, som dro til Fulham. Håvard Nortveits lån ble også avsluttet, da Arsenal heller ønsket å plassere ham i tyske Nürnberg. Den unge keeperen André Hansen er lånt ut til KR Reykjavik, mens gamlefar Vidar Riseth er lånt ut til Godset.Tore Andreas Gundersens lån med Nybergsund er også forlenget. John Anders Bjørkøy følger atter en gang i Simen Brennes fotspor, og er klar for Odd Grenland.

Lyn

Lyn prøver seg nok en gang på afrikanske talenter, denne gangen er det ivorianerne Bi Hverve Guessan og Jean Stephane Yao Yao som skal prøve seg. Keeperen Tyrel Lacey er også hentet fra Trulsa Hurricanes i USA. Litt mer kjente er Kasey Wehrman og Jo Inge Berget, hvor førstnevnte er på utlån fra FFK mens sistnevnte har fått forlenget sitt låneopphold.

Listen over spillere som har forsvunnet fra Lyn er lang. Johan Dahlin, Petter Furuseth, Christian Brink, Theodor Elmar Bjarnason, Indridi Sigurdsson, Diego Guastavino og Shane Stefanutto har alle forlatt klubben. I tillegg har Kenny Stamatopoulos gått til Fredrikstad og Lucas Pratto dratt hjem til Boca Juniors etter lån. Flere av disse spillerne ville gått rett inn i førsteelleveren til veldig mange klubber i Tippeligaen.

Molde

Årets suksesslag fra Romsdal har tydeligvis en merkelig fetisj for spillere med etternavnet Diouf. Den tredje Dioufen er nå hentet. Mame Mbar Diouf er navnet, og han er lillebroren til Mame Biram Diouf.

Molde har verken solgt eller leid ut noen spillere dette overgangsvinduet.

Odd Grenland

Spissen Torgeir Børven og forsvarsspilleren Emil Jonassen er hentet opp fra egen juniorstall. De to er henholdsvis 16 og 18 år gamle. I tillegg har "Oddrane" hentet John Anders Bjørkøy fra Lillestrøm.

Sven Fredrik Stray har forlatt klubben til fordel for Bryne. Stian Parkstad Johansen er utleid til Notodden, mens Alex Valencia har gått til FFK.

Rosenborg

Trønderne har fått tilbake Juska Savolainen og Albert Berbatovci fra utlån. RBK virker fornøyde med stallen sin, og har ikke anstrengt seg stort for å få tak i forsterkninger.

Didier Konan Ya har gått til tyske Hannover 96. Alexander Tettey har gått til franske Rennes, og det blir spennende å følge stortalentet der. John Pelus utlån til Haugesund er gjort permanent. Samtidig er Roy Miller, Andreas Nordvik, Pål André Helland, Michael Jamtfall og Jo Sondre Aas leid ut til forskjellige klubber.

Sandefjord

Den norske unggutten med det utenlandskklingende navnet Rexhep Lekaj (som oftest kalt Rocky Lekaj) har signert en låneavtale med Sandefjord. Han kommer fra Sheffield Wednesday.

Eirik Markegaard har forlenget sitt låneopphold i Tønsberg. Samtidig har stopperen Birger Madsen forlatt SIF til fordel for Vålerenga.

Stabæk

Stabæk har verken kjøpt eller lånt noen spillere dette overgangsvinduet.

Ut har derimot tre spillere gått. Den svært så solide danske Christian Keller har gått til tyske Kasimpasa. Fredrik Risps låneavtale er utløpt, og han har dratt tilbake til Ankaraspor. Situasjonen er den samme for Zdenek Senkerik, som har vendt tilbake til Slavia Praha.

Start

Den nigerianske midtbanespillere Olufemi Oladapo (Ola) imponerte såpass mye på Sørlandet at han fikk kontrakt med Start.

Både Aram Khalili og Leif Otto Paulsen er utlånt til Bryne. Erik "Myggen " Mykland har valgt å legge skoene på hylla.

Strømsgodset

Inn har Vidar Riseth kommet. Han er på lån fra Lillestrøm.

Lars Cramer og Göksel Güvenc er utleid til henholdsvis Drammen og Åssiden. Steinar Pedersen har dratt tilbake til LSK, da hans låneopphold i Drammen nå er over. Venstrekant Mattias Andersson har fått ny arbeidsgiver i FFK.

Tromsø

Østerrikske Dominuque Taboga har ankommet det kalde nord. Forvarsspilleren spilte tidligere i Kapfenberg. Talentet Mohammed Ahamed har også sluttet seg til Tromsø, da han kom fra Tromsdalen.

Klubben har kvittet seg med Douglas Sequeira, Yngvar Håkonsen, Adriano Munoz, Bovar Karim og Bjørn Lidin Hansen. Sequeira har gått til costaricanske Saprissa, gamleklubben til Celso Borges. Kenny Stamatopoulos har også gått på utlån til Fredrikstad.

Viking

Viking har forsterket forsvaret sitt ved å hente kriserammede Lyns midtstopper Indridi Sigurdsson.

Ut har en annen midstopper gått, nemlig Ragnvald Soma. Soma er klar for Rapid Wien. Kristian Nicht har også forlatt klubben, da sisteskansen nå er klar for spill i Karlsruhe.

Vålerenga

Tippeligaens raskeste spiller, Luton Shelton, er tilbake i Vålerenga igjen etter å ha vært utlånt til Aalborg. Andreas Nordvik er innleid fra Rosenborg, mens Jack Pelter har kommet på lån fra Western Suburbs (New Zeland). Stopperen Birger Madsen har også ankommet fra Sandefjord.

Fredrik Carlsens lån med Aalesund har blitt forlenget, så unggutten blir enda lengre på Sunnmøre. Daniel Fredheim Holm er solgt til Aalborg. Venstreback Allan Jepsen har også valgt Danmark, og Randers blir neste stoppested for dansken med den gode venstrefoten.

Aalesund

Paulo Herrera har blitt hentet til Aalesund. Costaricaneren er omtalt som en lovende spiller, og det blir spennende å følge ham. Anders Lindegaard er kjøpt permanent fra OB, og keeperen har på sin utlånsperiode vist at han holder et høyt nivå. Fredrik Carlsen har også fått forlenget sitt låneopphold.

Enar Jääger har forlatt klubben til fordel for italienske Ascoli. Den øst-europeiske keeperen Denis Selimovic har valgt å prøve lykken i Zeljeznicar i Bosnia.

Sommerens overgangsvinner

Aalesund. Klubben har klart å sikre seg Anders Lindegaard permanent. Keeperen har tidligere vist at han holder et høyt nivå. Fredrik Carlsen har fått en ny vår i Aafk, og vi tror klubben gjorde smart i å forlenge låneoppholdet hans. Samtidig har klubben kjøpt den spennende costaricaneren Paulo Herrera. Derfor er Aalesund etter vår mening sommerens overgangsvinner.

Sommerens overgangstaper

Lyn. Klubben har kvittet seg med haugevis av kvalitetsspillere, og flere av dem til en forholdsvis billig penge. Samtidig har man kun hentet to ivorianere for fremtiden, en tvilsom keepere og en avdanket midtbanespiller på hell fra Fredrikstad. Klubben er i en økonomisk krise, men sommerens overganger tyder ikke akkurat på at Lyn kommer til å sikre plassen i Tippeligaen.

Sommerens kjøp

Indridi Sigurdsson. Midtstopperen er en av de bedre i Tippeligaen, og vi tror Viking vil nyte godt av islendingen i årene som kommer.

Sommerens mest spennende kjøp

Mohammed Ahamed. I Ahamed har Tromsø fått seg en 24-åring som har scoret jevnt og trutt for Tromsdalen over flere sesonger i Adeccoligaen. Vi tror fort den lille, somaliske gutten kan bli en "hit" i Tippeligaen.

Diskutèr tidenes kjedeligste Silly Season her.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340