Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK hedret klubblegenden Pål André Czwartek

Dagens pauseunderholdning inkluderte FFKs hyllest av vår trofaste høyreback. Med egen losje inntar Pål André Czwartek nå en verdig plass blant klubbens legende.

Tekst av Øystein Holt, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 02. May 2010 - 20:14

Czwartek var i fjor den eneste spilleren som var igjen da klubben tok steget fra 2. divisjon til spill i Tippeligaen. Ofte ble hans hurtighet trukket frem som nøkkelen til backens suksess. Etter tolv sesonger i klubben avsluttet den askimfødte bankmannen sin FFK-karriere med et dønn ærlig avskjedsbrev. Budskapet var det ingen som tok feil av: Czwartek mente at Tom Nordlie ikke var den rette for FFK.

Budskapet var med på å forsegle Czwarteks fotballfremtid, men i dag har «svigermors drøm» slått seg til ro med en sivil jobb på sidelinjen. Sjeldent har en hyllest vært mer på sinn plass. Sjarmerende stotrert klubbens formann, Svein Johannessen, frem følgende begrunnelse for hvorfor Czwarteks navn nå får pryde en av klubbens losjer:

"Pål André Czwartek (født 25.04.1975) ble FFK-spiller i 1998. Han avsluttet i 2009 sin 12. sesong og er den desidert mest benyttede spilleren i denne perioden. Czwartek er den eneste FFK-spiller som har vært med fra 2.divisjon til Eliteserien. I perioden har han spilt hele 244 kamper. Han ble norgesmester i 2006. I tillegg har Czwartek vært en meget lojal spiller som har representert FFK både på og utenfor banen på en meget sympatisk måte. En slik holdning gjør at han kan være et forbilde for dagens ungdom."

Ifølge statistikken til ffksupporter.net har Pål André Czwartek totalt 282 obligatoriske kamper fordelt på 244 seriekamper, 36 cup-kamper og to europacupkamper. I løpet av disse kampene pådro han seg ett rødt og 18 gule kort, samt scoret to mål.

Vi anbefaler alle å ta en titt på vår spillerprofil dersom man ønsker å lese mer om Pål André Czwartek.

Les også:

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3