Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFKs trofaste tjener:

Czwartek gyver løs på ett år til

Pål André Czwartek (33) er i ferd med å forlenge sin FFK-karriere ut 2009. Bare detaljer gjenstår før den trofaste høyrebacken kan ta sikte på sin tolvte rødhvite sesong. – Jeg ønsker å fortsette fotballkarrieren noen år til, forteller Czwartek til ffksupporter.net.
Tekst av Øystein Holt, Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 25. September 2008 - 19:53
Spillerprofil:
- Pål André Czwartek

Tidligere saker om Czwartek:
- En rødhvit legende
- Jubileumsverdige øyeblikk blir ikke satt pris på
- Czwartek forlenger med to år

Tidligere FFK-trener Knut Torbjørn Eggen hevdet en gang at Czwartek er godt trent og har vært heldig med skader, noe som medfører at det være mange fotballår igjen i den evigunge kroppen. Noe konkret svar på hvor lenge han kan holde på har ikke Czwartek sånn i farten, men det er slettes ikke umulig at han også kan fortsette utover 2009:

– En ting er det med kroppen og så videre, men den indre drivkraften må også være tilstedet. Det hjelper ikke med all verdens penger eller å være godt trent dersom motivasjonen ikke strekker til. Fortsatt synes jeg det er veldig gøy å drive med dette, og derfor håper jeg det går i orden med ett år til, forteller Czwartek til ffksupporter.net.

Merker du noe til om alderen tynger?

– Tja, jeg har pådratt meg en liten strekk, men det har nok ikke noe med alderen å gjøre. Det jeg merker er at man bruker lenger tid på restitusjon etter og oppvarming før kamper.

Matcher du 40 meter-rekorden din på 4,78 den dag i dag?

– Det gjør jeg nok ikke. Faktisk har jeg ikke testet 40 meter på mange år, men jeg er jo 33 år, og blir nok ikke særlig raskere med åra. Holder jeg meg skadefri og får trent ordentlig, så blir man ikke nødvendigvis så mye tregere.

I mars 2008 kåret alltid like pålitelige Se & Hør Pål André Czwartek til FFKs mest sexy spiller. På spørsmål om han fortsatt føler seg som FFKs mest sexy spiller, kvier den beskjedne bankmannen seg fra å svare:

– Et godt spørsmål! Alderen tynger vel der også, ler Czwartek før han legger til ett forsiktig ”nei da…”.

– Det blir vel feil av meg å kommentere sånt, fortsetter han før han stolt tilføyer:

– Jeg føler jeg fortsatt holder Raymond bak meg… Og Ramberg!

Så det at moteriktige Abgar Barsom har kommet til klubben har ikke hatt noen innvirkning?

– Nei, jeg tror ikke han har fått noen stor betydning, men jeg lærer noen triks av ham. Han er bra på mote, så det er viktig å lære litt av svenskene.

Et av jurymedlemmene i den uhøytidelige kåringen til Se & Hør var Great Garlic Girl Terje Schrøder, og han hadde følgende kommentar om Czwartek: ”Det er som jeg blir våt der jeg skal være tørr og tørr der jeg skal være våt…”.

– Uff, den trenger vel ingen kommentar, gjør den vel? Jeg blir støtt og stadig påminnet om den, og jeg vet ikke om det var noe kompliment akkurat.

Den trofaste høyrebacken er fornøyd med sesongen så langt. Jevnt og trutt har FFK plukket poeng, men for tiden er laget inn i en liten down-periode. Med spisser som forhåpentligvis er i ferd med å finne igjen formen, har Czwartek fortsatt troen:

– Vi havner blant de tre beste.

Under hele Eggens regime og under Grönhagens ledelse i 2007 hadde Czwartek tilnærmet ubegrenset tillit. Før årets sesong ble Jan Tore Ophaug hentet inn, og dermed har FFKs svar på Roar Strand vært litt inn og ut av laget:

– Jeg synes egentlig det er veldig greit. Konkurranse må til for å få ut det lille ekstra av hver enkelt, og kamp om plassene er bare sunt så lenge det er gode spillere som kommer til klubben.

Czwartek har opplevd mye i sin tid som FFK-spiller. Etter flere sesonger i 2. divisjon tok laget korteste vei opp til Tippeligaen. Cupgull fulgte etter i 2006. Hvor vil eventyret ende?

– Det hadde smakt godt med en medalje i år, forteller Czwartek før han benytter klisjeen om at ”Rom ble ikke bygget på en dag”:

– Jeg føler at klubben har tatt mange riktige steg de siste årene, og jeg håper trenden fortsetter. Å avslutte med et seriegull hadde selvsagt vært drømmen, avslutter Pål André Czwartek.

PS! Detaljer gjenstår før Czwartek offisielt er FFK-spiller ut 2009, men begge parter regner med at de blir enige.

Pål André Czwartek

264 kamper (inkl. Bodø/glimt 20.9.2008).
- Tippligaen: 102 kamper
- 1. divisjon: 29 kamper
- 2. divisjon: 98 kamper, 1 mål (mot Vålerenga 2. 8. juni 1998, Fredrikstad stadion)
- Norgesmesterskap: 33 kamper, 1 mål (mot Runar, 1. runde, 7. mai 2004, Fredrikstad stadion).
- Europa-cup: 2 kamper

135 seire
51 uavgjort
78 tap

51,13% seire når Czwartek har vært involvert i kamp.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f