Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

For egen regning:

Gatelaget i Fredrikstad

I dag har jeg hatt en fantastisk dag sammen med gatelaget på Hankø. Den siste tiden har FFK fått mer enn en bredside fra både påtalemyndighetene og lagets tilhengere. Omdømmet til klubben har aldri vært dårligere enn det har vært i 2012. Dette til tross for at mye skyldes ting fra fortiden.

Tekst av Jan Rafn
Lagt ut: 28. June 2012 - 20:55

Å skylde på at det hører til fortiden blir litt som å feie ting under teppet. Det har en tendens til å dukke opp når man minst trenger det. Når laget i tillegg sliter sportslig er det ikke så vanskelig å vende ryggen til laget man tidligere har båret nært inn til sitt supporterhjerte. Inkompetanse i styre og stell har vært gjennomgangsmelodien her inn på forumet og entusiasmen rundt laget har vel aldri vært dårligere. En sportslig opptur mot Viking tente bål i gamle glør, men en lite gunstig fotballferie har igjen slukket ilden som ligger latent i Fredrikstad. Derfor er det så befriende å slippe hele dette "maset" en dag og tilbringe den sammen med gatelaget. Et prosjekt som kanskje er det beste som noen gang har skjedd de som har havnet litt utenfor et A4-liv. Prosjektet startet i 2011 og det FFK her har fått til har fått fagpersonell over hele landet til å heve på øyenbrynene og se til FFK. Ingen hadde troen på at man kunne skape en bedre hverdag for den målgruppen klubben rettet øynene mot. Nemlig mot rusmisbrukere i byen.

Prosjektet har hatt 22 personer innom siden oppstarten. Av disse har ca. 14 stk trent fotball 3 ganger i uken siden oppstarten for litt over et år siden. TV 2 har dokumentert mye av den jobben som har blitt gjort, men dessverre så har dette ikke blitt vist i det formatet som var planlagt. En dokumentar som skulle kringkastes først i romjula og siden i påsken. Dette skjedde ikke, men det norske TV-publikum fikk likevel noen smaksprøver høsten 2011 på hvordan dette prosjektet hadde forandret livet til de fleste av spillerne. Jeg kaller dem bevist spillerne, for dette er en gjeng som er en del av fotballfamilien FFK.

Prosjektet ble lovprist av mange fotballprofiler over hele landet. Dette var et prosjekt de andre klubbene godt kunne tenke seg å adoptere, noe også Norsk Toppfotball jobber aktivt for å få til. FFK er klubben som startet det hele.

Jeg startet artikkelen med å fortelle at jeg har hatt en fantastisk dag og den hadde jeg på Hankø. En miniturnering med Gatelaget, Stabburet og FFK-administrasjon stod på dagens kalender. Stabburet er en sponsor som hele tiden har hatt tro på FFK til tross for de problemene klubben har gjennomgått de siste 2 årene. Dette fordi de ser at klubben i dag driver slik vi burde ha gjort i alle år. Gatelagprosjektet har truffet Stabburet rett i hjertet slik det har gjort med alle oss som har kjennskap til prosjektet. Derfor stilte de i dag et lag for å sette prikken over i-en for gatelagets treningsleir på Hankø. Så kan man spørre seg om klubben har penger til dette. Midler har blitt øremerket av eksterne sponsorer og skal brukes på gatelaget.

Dette var en turnering som virkelig setter spor i hjertet på en litt bløthjertet mann. Når man ser den gjengen som spiller for gatelaget så er det fantastisk å se den fremgangen de har hatt siden oppstarten. Ikke på det fotballmessige, som også har blitt vanvittig mye bedre, men på det menneskelige planet. Dette er mennesker som har fått en mening igjen med livet. De tre treningene i uken har gjort underverker med de aller fleste i gruppa.

Man planlegger nå å sette i gang med jobbsøkerkurs gjennom Podium. Noe som var helt utopi for ett år siden. I kampene så var det uvesentlig hvordan det egentlig gikk. Det sier jeg selvfølgelig kun fordi FFK-administrasjonen i dag fikk bank av gatelaget. Men underveis så er det så mye annet som man legger merke til. Magnes gode fotballevner som han likevel bruker til å gjøre de andre bedre. Selv om han gang på gang spiller en ferdigscoret pasning og avslutningen fra mottaker settes utenfor, så fortsetter han å strø pasninger. Det forteller noe om samholdet i gruppa. Den gleden man ser i Sissels øyne når hun setter vinnermålet inn bak en sjanseløs Thomas Severinsen i FFK-målet. Det er en glede som bare treffer deg rett i hjerterota. Og når Ole totalt avvæpner Henning Forsberg som tilbyr gratis kaffe til alle etter lunsjen med følgende replikk:– Vi som ikke liker kaffe, kan vi få en Cola. Han fikk Colaen sin ;)

Når det gjelder omdømme så er jeg så utrolig stolt av det Arnie og co har fått til her, og det burde løftes opp som et av de viktigste prosjektene fotballen noen gang har gitt tilbake til samfunnet. Jeg er overbevist om at dette er spiren til noe som vil spre seg over det ganske land.

Men hva med engasjementet rundt FFK da? I morgen er det oppstart av del 2. Vi er avhengige av at dere er med og støtter oss. FFK har vært langt nede tidligere, og sammen så har vi løftet oss tidligere. Vi stod skulder ved skulder på AKA Arena i november 2010 og så FFK kvalifisere seg til Tippeligaen gjennom å knuse Hønefoss. Det var mye supporternes fortjeneste. Mot Viking sist, så var det årsbeste av publikum. Og dere kunne også se at spillerne responderte bra.

Så hva er det du velger?

Likegyldigheten eller kjærligheten til klubben? Du kan velge å vende ryggen til klubben uten at noen bebreider deg for det. På samme måte som mange har gjort opp igjennom med spillerne på gatelaget. Men jeg håper du gjør som mange andre som brenner for klubben. Innser at det viktigste er klubben og laget, og laget er de stolte aristokrater som trenger din hjelp. Klubben har støttet gatelagets spillere selv om ingen har hatt tro på dem. Vi trenger deg.

Kan vi regne med deg?

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340