Tapte kampen mot Vålerenga jr

Rapport fra juniorlaget

FFK jr tapte torsdag kampen mot Vålerengas juniorlag. I denne kommentaren forteller en av de nye spillerne, Knut Magnus Klever Næss (16), om hvordan han opplevde kampen. På tross av tap, kan laget ta med seg flere positive ting fra gårsdagens kamp.

Tekst av Knut Magnus Klever Næss
Lagt ut: 09. April 2010 - 22:50

Hei!

Siden forrige gang jeg skrev om mine opplevelser som spiller på FFK Junior, har vi gjort unna en god treningsuke. Dessuten spilte vi kamp mot Vålerenga Junior i går. Som en del av dere sikkert vet, tapte vi den nevnte kampen 2-1.

Oppgjøret startet veldig dårlig for vår del. Med to tidlige mål fikk Vålerenga kampen i det sporet de ønsket. Vi hang ikke helt med fra start, og feilprosenten var for høy. I pausen fikk vi beskjed om endre presshøyden. Å ligge lavt og la motstanderne få trille ball i deres forsvar er noe vi ikke behersker godt nok ennå.

Dette skulle vise seg å bli et sjakktrekk. I andre omgang vant vi ballen oftere på gunstige steder (på Engas banehalvdel) og tok bedre vare på ballen da vi hadde den. Vi skapte mye mer enn i første omgang, og vi hadde dessuten bedre kontroll på Vålerengas angripere. Likevel slet vi med å få ballen i mål. Det ene angrepet ble avløst av det neste, og til slutt fikk vi også hull på byllen.

På en retur fra Håvard Åsheims skudd scoret Ole Strømsborg sikkert alene med keeper. Denne scoringen ga oss selvtillit, tro og håp om poeng. Vi fortsatte stormløpet mot Vålerengas mål, men på tross av flere gode sjanser klarte vi ikke å sette enda en ball bak Engas keeper. Dermed endte det 2-1.

På tross av tapet er det flere positive ting vi kan ta med oss videre. Vi spilte en meget god andre omgang mot et av beste lagene i serien. Vi slapp ikke inn mål på dødball. Det er deilig å se at den harde treningen og det store fokuset på defensiv dødball har hjulpet. Selv om Vålerenga hadde noen farlige cornere og frispark, slapp vi ikke inn mål på noen av dem. Det var veldig gledelig. Det hjalp dog ikke så mye for resultatet av kampen all den tid vi slapp inn spillemål for første gang denne sesongen.

Et annet positivt punkt er at vi klarte å løfte spillet betraktelig etter å ha fått to tidlige baklengsmål - da virket kampen nesten kjørt. Det var veldig synd at vi ikke klarte å få med oss ett poeng - det hadde vi fortjent - men samtidig viste laget igjen god moral og vinnermentalitet.

Vi depper likevel ikke. Vi har totalt sett fått en veldig god start på sesongen. Etter fire spilte kamper ligger vi på en fin fjerdeplass i G19 Interkrets. Serien er dog bare i startfasen, og det er veldig jevnt så langt. Neste uke venter to tøffe kamper - Sarpsborg 08 II i 3. divisjon på mandag i Østfoldhallen og Bærum i Interkretsserien på torsdag, også den i Østfoldhallen.

Vi håper at noen har interesse av å se oss spille. Tross alt satses det hardt på juniorlaget og talentutvikling generelt i klubben for tiden.

PS! Den noe unødvendige (men likevel litt morsomme) statistikken min røk i går - dette var første gang vi ikke vant en kamp jeg tok del i. :-)

FFK stilte med dette laget:

Bjørn Erik Kristiansen

Torvald Bertelsen - Ole Strømsborg - Erlend Thorvaldsen - Daniel Mathisen

Simen Standerholen - Eirik Laabak - Vetle Nilsen - Emil Mikalsen

Sabah Mukaber - Juan Marcos "Johnny" Andreassen Hernández

Benyttede reserver: Bjørn Hæreid (for Daniel Mathisen), Knut Magnus Klever Næss (for Emil Mikalsen), Agron Hoti (for Juan Marcos "Johnny" Andreassen Hernández), Håvard Åsheim (for Eirik Laabak) og Alexander Arnesen (for Vetle Nilsen).

I morgen venter årets desidert største fotballhøydepunkt - El Clásico. Som culé (Barça-fan) går jeg til kampen med en skrekkblandet fryd. Jeg beklager alle FFK-supportere; Sarpsborg 08 - FFK når ikke El Clásico til anklene en gang (selv om søndagens kamp naturligvis også er en veldig viktig og spennende fotballkamp).