Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Knut Magnus fra juniorlaget skriver

Rapport fra juniorlaget

FFKs juniorspillere lever et hektisk, men morsomt liv. De trener nesten hver dag, og har ofte lange turer til bortekamper; både med juniorlaget og FFK II. En av de nye juniorene, Knut Magnus Klever Næss, gir oss her et innblikk i hvordan hverdagen til spillerne er.

Tekst av Knut Magnus Klever Næss
Lagt ut: 03. April 2010 - 13:25

Hei!

Jeg heter Knut Magnus Klever Næss, er 16 år og er i år en del av Fredrikstad Fotballklubbs juniorlag. Tidligere har jeg spilt for Gresvik IF og Trosvik IF. Gjennom årene har jeg gått gjennom ungdomssystemet Byprosjektet ved spill for sonelag og bylag. Dessuten har jeg representert Østfold med kretslaget.

Jeg har opplevd både oppturer og skuffelser - men dette er vel en del av livet som fotballspiller? Veien fra å være best til å ikke være god nok er kort i ungdomsfotballen. Faktum er at fotballspillere utvikler seg i rykk og napp. Jeg vil uansett si at jeg har utviklet meg både som fotballspiller og menneske gjennom tiden i Byprosjektet. Jeg er blitt mange erfaringer rikere og blitt kjent med mange hyggelige mennesker.

Dyktige trenere som Joar Dahle m.fl. er viktige støttespillere for byens unge og lovende fotballtalenter. Arnie har med sine mange idéer skapt både Byprosjektet og FFK College nærmest alene. Man kan naturligvis diskutere hvorvidt en klubb som FFK ikke også bør ha egne yngre lag, men ingen kan tvile på arbeidsinnsatsen til denne gjengen!

I hele fjorårssesongen hospiterte jeg med juniorlaget, mens jeg like før jul altså fikk kontraktstilbud fra FFK. Dette er faktisk et tilbud man må tenke seg om før man svarer på. Å være en del av FFK jr krever nemlig ganske mye. Trening så godt som hver dag og mange og lange turer er ikke noe for alle. Men samtidig gir det deg en større mulighet til å få oppfylt guttedrømmen og dessuten oppleve mye moro på veien. Dette var noen av grunnene til at jeg valgte å takke ja.

I sesongoppkjøringen denne vinteren har vi vært på flere turer både for å skape et godt sosialt samhold og for å få god matching. Både Lillehammer og Borås i Sverige fikk besøk av en gjeng fotballivrige ungdommer. Dessuten var vi på treningsleir i Tyrkia i vinterferien (også kalt Østfoldhallen).

Naturligvis har vi merket at det er noe annerledes i FFK i år med tanke på økonomien i klubben, men for meg er rammebetingelsene her uansett noe helt annet enn det jeg er vant til. Jeg tror det kan være lett for flere av oss å glemme hvilke privilegier vi faktisk har ved å være en del av Fredrikstad jr. Vi kommer til dekket bord hver eneste dag til treningene, utstyr får vi gratis og vi blir trent av kompetente trenere. Alle rundt FFK jr legger ned en stor innsats for at vi skal trives og få de beste utviklingsmulighetene.

For meg personlig har vinteren bestått av en ganske lang opptreningsperiode etter en skade jeg slet med de siste månedene i 2009. Derfor har jeg ikke fått trent og spilt så mye som jeg hadde ønsket. Laget har spilt ni kamper hvorav vi var ubeseiret de siste åtte.

Totalt ble statistikken for treningskampene slik:

3 seire, 5 uavgjort og 1 tap.

Topscorer i oppkjøringen ble Odilon Kashama (han har også fått prøve seg på A-laget i noen kamper denne vinteren).

I sesonginnledningen har vi også vært gode. 1-1 mot Lyn ble fulgt opp med en sterk 4-3-seier mot fjorårets Interkrets-vinner, Ham-Kam. I den første kampen i 3. divisjon tapte vi fortjent 1-0 mot Moss II på Melløs kunstgress.

Revansjelysten var derfor stor da vi dro helt til Valdres midt i påskeferien for den tredje kampen i Interkrets. Noe heldig tok vi med oss en viktig seier, 2-1. Laget viste ekte vinnervilje i det begredelige været. Det bekymringsverdige så langt er at samtlige av målene vi har sluppet inn til nå har kommet på dødball. Dette er noe vi har jobbet mye med, men vi kommer helt sikkert til å ha ekstra fokus på dette også de neste ukene. Dersom vi blir tøffere i boksen både defensivt og offensivt tror jeg vi kan nå målene for sesongen - å kjempe i toppen både i Interkrets og 3. divisjon, samt avansement i Jet Cup og semifinale i NM.

I skrivende stund nyter jeg en kort ferie etter kampen mot Valdres på onsdag. Mandag møtes vi igjen til trening, og da rettes fokuset mot Vålerenga som er neste motstander i Interkretsserien. Torsdag setter vi kursen mot Valle Hovin for den vanskelige bortekampen. Enga står med kun tre poeng etter like mange kamper, men vi vet at junior- og ungdomslagene til klubben fra Oslo Øst alltid er gode.

Mandag er det også sesongstart for A-laget mot Alta på hjemmebane. Jeg oppfordrer herved alle til å komme og støtte laget frem til suksess i den kommende sesongen.

 

Jeg er med!
Mvh Knut Magnus Klever Næss

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

27/08/2023 12:52 | a5d0a5e4