Imponerte tross tap

FFKs nye angrepsvåpen

Det er av sine egne man skal ha det. Den gamle FFK-helten Roger Risholt senket FFK med sin scoring på overtid. Et lyspunkt: FFK kan ha funnet et nytt angrepsvåpen i Fernando Pereira Wallace.
Tekst av Martin Henriksen, Fotomanipulasjon: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 21. February 2008 - 17:45

FFK tapte 2-1 mot Tromsø i torsdagens treningskamp på La Manga. Et tidlig mål ved Ismaël Beko Fofana så lenge ut til å holde til seier, men to TIL-mål på tampen gjorde at FFK gikk på vinterens første nederlag.

Solid 1. omgang

FFK startet kampen med en nykomponert venstreside med Abgar Barsom og debutant Fernando Pereira Wallace. Begge lagene åpnet kampen nervøst, men FFK tok fort initiativet. Det var spesielt på den nevnte venstresiden det fungerte godt. Barsom og Wallace viste flere fine kombinasjoner, og på topp satte spissduoen Andreas Tegström og Ismaël Beko Fofana Tromsøforsvaret på flere prøver.

Etter 12 minutter vant Wallace en duell ved sidelinjen. Med en elegant kipp sendte han Barsom i fritt løp mot TILs sekstenmeter. Inne foran mål fant svensken en umarkert Fofana som enkelt kunne plassere ballen i mål.

Etter scoringen fortsatte FFK å presse. Venstresiden med Barsom og Wallace fortsatte å levere presise baller til spissduoen. På midtbanen jobbet Kasey Wehrman og Hans Erik Ramberg godt. Etter 21 minutter var Fofana nære ved å sende FFK opp i 2-0, men skuddet fra 20 meter gikk noen meter til side for venstre stolpe. Deretter var det FFKs nye brasilianers tur til å vise seg fram. Etter 25 minutter slo han et glimrende frispark inn foran TIL-keeper Sead Ramovic, men linjedommeren vinket for offside. Få minutter senere slo han nok et frispark fra øverste hylle. Det var med nød og neppe at Tromsøs forsvarere fikk klarert. Dødballene til Fernando Pereira Wallace fikk TV2s kommentatorer til å ta frem superlativene. På slutten av omgangen fikk venstrebacken flere muligheter til å vise fram sin presise venstrefot med knallharde og presise pasninger.

På høyresiden skjedde det pent lite. Tarik Elyououssi var usedvanlig anonym og var lite venn med ballen. FFK leverte uansett en solid 1. omgang, og kunne gå til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Så var det slutt på moroa

Etter pause endret kampbildet seg fullstendig. Tromsø tok kommandoen fra start og presset FFK bakover på banen. Flere ganger testet TIL-angriperne Erik Mellevold Bråthen, men FFK-keeperen hadde god kontroll på det meste som kom. Etter 60 minutter fikk Mika Koppinen ballen alene foran Bråthen, men fra fem meter måkte han ballen over på hel volley.

FFK fikk lite til å stemme de første 20 minuttene av 2. omgang, og bare sporadisk så man kombinasjonene som hadde fungert så bra før pause. Etter 70 minutter foretok FFK et firedobbelt bytte. Ut gikk Vidar Martinsen, Abgar Barsom, Hans Erik Ramberg og Ismaël Beko Fofana. Inn kom Gardar Johansson, Raymond Kvisvik, Agim Shabani og Ardian Gashi. Etter dette hevet Fredrikstad seg noe. Tarik Elyounoussi fikk en gigantisk mulighet til å punktere kampen etter 80 minutter, men Elyounoussi, som så langt hadde spilt en svak kamp, satte ballen rett på Ramovic. Etter 87 minutter fikk Tromsø to cornere på rad, og etter mye frem og tilbake lyktes Ruben Yttergård Jensen å pirke ballen i mål. Alt i alt en fortjent utlikning.

Da kampen så ut til å gå til straffesparkkonkurranse fikk FFK-supporternes gamle helt Roger Risholt ballen på 20 meter. Skuddet var velplassert helt borte i Bråthens venstre hjørne. 2-1 til Tromsø to minutter på overtid.

Etter tre seire på rad, ble tapet mot Tromsø det første nederlaget i vinterens treningskamper. Kampen ble en rotete affære, med en solid 1. omgang og en svak 2. omgang hvor man inviterte Tromsø inn i kampen. Det største høydepunktet var at nykommeren Fernando Pereira Wallace blåste all tvil til side og leverte en solid prestasjon. Med hans venstrefot og knallharde innlegg kan FFK ha skaffet seg et nytt angrepsvåpen. Abgar Barsom viste seg også nok en gang som en solid forsterkning.

26/04/2024 21:35 | 06d4061f