Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK - Moss 5-1 (0-0):

Utraderte mossespøkelset - best i Østfold

FFK har ikke slått Moss på elleve kamper, men i dag ble mossingene regelrett utklassert av briljant fredrikstadfotball.

Tekst av Øystein Holt, Arkivfoto: Rolf B. Gundersen/Fredrikstadfk.no
Lagt ut: 28. March 2010 - 22:11

Det tok ikke mange minutter før man enset et særdeles lovende mønster. FFK dominerte i banespillet, og spilte seg lekende lett frem til den ene sjansen etter den andre. I første omgang slet de rødhvite med effektiviteten, men det var noe herlig betryggende over det FFK presterte. Når man både skaper sjanser og har et spillemessig overtak, så vil man før eller siden finne nettmaskene. Bakover hadde FFK grei kontroll, selv om det var noe smårusk å pirke i, mens det fremover på banen oste det klasse lang vei.

- Vi sliter med effektiviteten i første omgang, og er litt rufsete defensivt, forteller Joacim Jonsson til ffksupporter.net like etter kampslutt.

Effektiv pauseprat

I løpet av pausen fant Tom Freddy Aune nøkkelen til FFKs effektivitetsproblemer. Allerede etter syv minutter av andre omgang sendte Tegström fredrikstadgutten Ramberg igjennom på blankt kasse med en nydelig stikker. Midtbanespilleren gjorde alt riktig, og satte ballen elegant under Origi i mossemålet. Fullt fortjent står det 1-0 til hjemmelaget.

Kråkene svarte umiddelbart i neste angrep ved å bryte en mislykket pasning mot Simen Rafn på venstresiden. Mossingene fosset i angrep, og akkurat hva som skjedde da fikk ikke undertegnende med seg, men det ble hylt om en billig straffe. Billig eller ei, Kenneth Kvalheim gjør ingenting feil fra straffemerket, og lurer Lasse Staw trill rundt før ballen settes rolig i mål. Mystisk nok står laget nok en gang likt med 1-1 i protokollen.

Men det kunne ikke vare. FFK fortsatt å male på, og en god slått dødball - én av få i kampen - ble klarert i retning av Andreas Tegström. Svensken lurer en mossespiller, tar ned ballen, lar den sprette én gang, og klinker ballen i mål på halv volley. Nydelig skudd av dagens beste FFK-spiller, og de rødhvite går nok engang opp i ledelsen med 2-1.

Sekunder senere er det Celso Borges som spilles igjennom, og heller ikke han gjør noen feil alene med keeper. Fra tribunen ropes det sarkastisk: "Du får gi de en straffe igjen nå, dommer!" til stor fornøyelse blant de fremmøtte FFK-supporterne.

Tre minutter senere er det Fredrikstad sin tur til å få en noe småbillig straffe. Askar blir dratt ned og felt innenfor sekstenmeteren, og dermed skal Mattias Andersson endelig få hull på byllen. Selve straffesparket er svakt satt, men returen går rett i beina på spissen, som retter opp sitt svakestraffespark.

Den totale ydmykelsen kommer med eksmossingen Amin Askar. Den anvendelige spilleren spilles også igjennom, men klarer på mystisk, artistisk vis å få vippe ballen over mossekeeperne, før han selv setter fart forbi og header ballen i det åpne målet. En herlig avslutning på dagens målorgie, og en verdig avslutning på mossingenes evigvarende markeringsbehov for å slå storebror i lokaloppgjørene.

- I dag er det angrepsspillet vårt som avgjør kampen, og utover i andre bedrer det seg også gradvis bakover på banen. Summa summarum, så er det en ok pluss prestasjon, evaluerer Jonsson.

Årets nøkkelfigur

Tegan gikk i bresjen som før i FFK-trøyen. Det er tydelig at svensken har nytt godt av en god treningsvinter, og ikke minst: Tillit over tid i den rødhvite trøyen. Fortsetter Tegström i dette sportet, så vil han bli en nøkkelbrikke for FFK i årets sesong. Jeg ble rett og slett imponert over hvordan Tegan var deltaktig i så å si alt FFK skapte fremover på banen, jobbet hardt, var god i oppspillsfasen, gikk i dueller, sendte kreative, elegante stikkere, men dessverre slet litt med effektiviteten. To ganger strøk avslutninger rett utenfor stolpen, mens andre ganger ble skudd utenfra seksten tilnærmet som tilbakespill å regne.

- Man skal jo egentlig ikke fremheve enkeltpersoner, men vi kommer ikke unna Tegan i dag, forteller Joacim Jonsson til ffksupporter.net.

- Det er lett å se seg blind på prestasjonene som direkte fører til mål, men i dag jobben han også godt, og er god i mottaksfasen, skryter Jonssson videre.

Fra ving til spiss

Mattias Andersson viste også lovende takter. Ved flere anledninger var det små marginer om å gjøre før den tidligere godsetvingen hadde vært igjennom på blank kasse. Dessverre ønsket ikke ballen å sprette Anderssons vei før han satte sin egen strafferetur i mål. Når Tom Freddy Aune har valgt å legge om formasjonen fra 4-4-2 til 4-3-3 vil Andersson utelukkende bli å finne som spiss fremover, da Anderssons fremste egenskaper først og fremstår består i høy fart, timing, gjennombruddshissighet og gode avslutningegenskaper fremfor tilrettelegging.

Dødballseminar på Hamar?

Én ting som har irritert meg lenge er FFKs evigvarende behov for å slå utoverskrudde cornere. De fører så å si aldri til noe som helst, og også i dag var det skremmende dårlig kvalitet FFKs dødballer. Den første halvtimen gikk med på å plassere de rett i førsteforsvarer, før Wallace fikk prøve ut et par innoverskrudde varianter, og jaggu var de labre da også. FFK må virkelig terpe på dødballene sine!

Ophaugvridning neppe alvorlig

Det gikk et guds nedover ryggen på undertegnede da Jan Tore Ophaug ble liggende nede og vri seg i smerter etter å ha kastet seg frem for å blokkere et mosseskudd. Den sympatisk trønderen ble etter vært hjulpet av banen, og fra sidelinjen så det over hodet ikke bra ut. To karer måtte til for å hjelpe Ophaug rundt banen. Ti minutter senere måtte han fortsatt støttes av en person for å halte seg inn i garderoben. Heldigvis tyder de første rapportene på at skaden neppe blir av den langvarige sorten:

- Han får en ball på tuppen av foten, og pådrar seg en vridning. Jeg er ingen lege, men jeg regner med at Ophaug snart er tilbake, betrygger Jonsson overfor ffksupporter.net.

Svake kråker

Jeg ville ha vært nervøs for sesongen dersom jeg holdt med Moss ut ifra dagens prestasjoner. Et tilfeldig straffespark var det som sørget for notering i målprotokollen, mens sjansene stort sett uteble. For øvrig måket den tidligere supporteryndlingen Markus Ringberg en 45 graders pasning over mål, en pasning som burde ha blitt ekspedert i nettmaskene. Ringberg virket i det hele tatt tung og treig, og har nok lagt sine beste fotballdager godt bak seg.

Kvitt mossespøkelset

For oss supportere er det deilig å endelig være kvitt mossespøkelse for denne gang. FFK derimot påstår at de ikke har hatt fokus på problemet:

- Vi har ikke tenkt på det engang. I stedet har vi fokus på å prestere og utvikle en vinnerkultur, forteller en fornøyd Joacim Jonsson til ffksupporter.net.

"På G" med vinnerskallen

Sportssjefen har absolutt rett i det. Jeg er utrolig lei av å høre at man "skal se bak resultatet" og "det er bare en treningskamp" som unnskyldninger når man taper treningskamper. Akkurat på dette punktet er jeg helt "på G" med våre svenske ekstrener, Anders Grønhagen. Vi skal utvikle vinnerskaller! Det er faktisk viktig å trene på å vinne og være gode - også i treningskampene! Om man hele tider trener på å prestere på 85% av maks kapasitet, så er jeg overbevist om at dette vil gjenspeile seg i poengtellende kamper.

Jeg ønsker ikke å se FFK-spillere som synes det er greit å tape (trenings)-kamper. FFK-spillere skal alltid ønske å vinne fotballkamper! De skal blø for drakta, kjempe, og være oppriktige frustrerte, irriterte og forbanna om de går på et tap. Klarer trenerteamet å imprente en slik holdning i FFK-stallen, så tror jeg opprykk absoutt er innenfor rekkevidda.

For gutta imponerte i dag.

Det skal bli deilig med seriestart!

Kampfakta

Østfoldhallen
FFK - Moss FK 5-1 (0-0)
Tilskuere: 693
Gule kort: Tommy Edvardsen, Alexander Bachke, MFK. Hans Erik Ramberg, FFK
Mål: 1-0 Hans Erik Ramberg (49.), 1-1 Kenneth Kvalheim (str. 51.), 2-1 Andreas Tegström (60.), 3-1 Celso Borges (60.), 4-1 Mattias Andersson (str. 65.), Amin Askar (74.)

FFK (4-4-2):
Lasse Staw - Vidar Martinsen, Raio Piiroja, Jan Tore Ophaug (71. Agim Shabani), Fernando Perreira Wallace - Amin Askar, Hans Erik Ramberg, Celso Borges (77. Zlatko Krickic), Simen Rafn - Mattias Andersson (72. Dino Mulac), Andreas Tegström (81. Jonas Becken)

Ubenyttede reserver:
Lars Erik Johannessen, Alex Valencia, Franck Ohandza Zoa

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340