Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Treningskamp

Etterlengtet seier, men ny svak kamp

I nest siste treningskamp før alvoret braker løs, tok FFK en sjelden seier i årets vintersesong. På portugisisk jord var 3. divisjonslaget Lagoa motstander i det som utviklet seg til en sjansefattig og svak forestilling. Til slutt vant likevel FFK 3-0 etter en effektiv sluttspurt i regi av innbytter Andreas Tegström.

Tekst av Trond Johansen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 03. March 2009 - 22:15

FFK stilte med sitt antatt beste mannskap mot Lagoa som til daglig spiller i en av de fire avdelingene som utgjør nivå tre i portugisisk ligafotball.

Lasse Staw, Vidar Martinsen, Patrik Gerrbrand, Raio Piiroja, Wallace Fernando Pereira, Hans Erik Ramberg, Kasey Wehrman (Levon Pachajyan i 34 min.), Ardian Gashi, Joachim Thomassen (Raymond Kvisvik i 13 min.), Everton (Michael Trulsen 10 min.), Dominic Adiyiah (Andreas Tegströöm 16 min.)

Kasey Wehrman gav Fredrikstad ledelsen i 1. omgang etter et svært billig idømt straffespark da Hans Erik Ramberg gikk i bakken innenfor 16-meteren. Stort mer skjedde det ikke før sidebytte. Hjemmelaget fikk god tid til å trille ball, men skapte ingenting fremover på banen. På den andre siden fremstod FFK som både kollektivt og individuelt uinspirerte i det offensive spillet. Kun ved sporadiske tilfeller ble ballen holdt i laget i mer enn to-tre trekk. Bare Éverton viste positive tendenser som en ensom svale på topp, men de tekniske detaljene og innsatsen gav lite uttelling. På minussiden må noen fortelle at åpenbare forsøk på å filme seg til straffespark er uakseptabelt, selv om man kommer fra Brasil. Denne gang bet ikke dommeren på.

Spillet løftet seg litt - men bare litt - etter pause. Ikke før Raymond Kvisvik og Andreas Tegström ble byttet inn 20 minutter før slutt, skjedde et temposkifte i kampen. Tegström spilte seg definitivt nærmere en plass i startelleveren til tippeligapremieren med to raske mål - det siste etter flott forarbeid av en annen innbytter: Levon Pachajyan. Den armeniske kantspilleren viste sin ekstreme hurtighet da han passerte Lagoas høyreback og la inn til Tegström på 3-0.

En etterlengtet seier, men FFK har fremdeles mye å jobbe med frem mot seriestart. For resultatet til side: dette var ikke bra. Særlig den manglende presisjonen i pasningsspillet er alarmerende svak så nær sesongstart, mens den manglende innsatsviljen forhåpentligvis kommer som en automatisk konsekvens av fulle tribuner og tre poeng på spill. La oss i hvert fall håpe det...

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340