Endelig kunne vi se ivorianerne i kamp og de skuffet ikke. De to unge spillerne var meget delaktig i at Fredrikstad kunne gå seirende av banen mot Hønefoss. Vi kan få mye å glede oss over hvis disse to spillerne slår til.
Bilder fra kampen kan dere se her
Tekst av Raymond Bråthen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 22. March 2007 - 19:30
De afrikanske spillerne startet som ventet kampen på benken, noe som innebar at Stadheim spilte fra start på venstre midtbane med kaptein Bjørkøy på høyre midtbane. Spissparet bestod av Tarik og Hoås.

Fredrikstad er best de første 15 minuttene og presser Hønefoss høyt. Det er likevel Hønefoss som får den første sjansen, og det allerede etter tre minutter, med et godt skudd i tverrligger fra ca 16 meter.

Fredrikstad viser til tider tendenser til godt angrepsspill, men det mangler det siste lille foran mål. Fortsatt virker det som om enkelte spillere er redd for å skyte.

Etter ca 30 minutter må Berg ut med skade, og Ismael Beko Fofana kommer inn på topp, noe som fører til at Bjørkøy går inn sentralt på midten med Tarik på høyre midtbane. Dette ser ut til å heve laget. Både Tarik og Bjørkøy ser ut til å passe bedre på disse plassene.

Omgangen ender 0-0 med Fredrikstad som det førende laget. Forsvaret gjorde knapt feil og viser gode takter på at den defensive terpingen har gitt resultater. Fremover viser Hoås veldig mye positivt med god jobbing og enkelte flotte tekniske detaljer.

Andre omgang starter meget bra for FFK sin del. Stadheim skaffer FFK en corner to minutter ut i omgangen. Anders Prytz slår hardt inn, Hønefoss klarerer rett til Prytz, som igjen legger inn. Hønefoss sin keeper går opp i duell med Gerrbrand, men feilberegner og ballen går rett i mål. Prytz viser igjen at han har et godt dødballben.

Ti minutter senere dukker Fofana opp. Ramberg spiller en fin ball igjennom forsvaret til Hønefoss, Fofana river seg løs fra forsvaret og setter fart og plasserer ballen enkelt forbi keeper.

Rett etter dette får Serge Konan Kouadio sin debut på venstre midtbane i det Anders Stadheim blir byttet ut. Fem minutter senere kommer også Toth inn for en god Hoås.

Ivorianerne gleder de mellom fire og femhundre tilskuerne som har møtt opp med fint spill og flotte detaljer og 10 minutter før slutt blir det tellende resultat. Kouadio kommer fint frem på venstre kant og sentrer til Fofana som står på 16 meter. Fofana derimot lar ballen gå mellom bena til en Toth på vei fremover. Toth avslutter flott og setter inn 3-0.

Alt i alt en god debut for begge ivorianerne og det etter bare et par treninger sammen med laget. Begge spillerne viser at de er både tekniske og har god forståelse for spillet. Det som er faren er at supporterne lett kan få litt for store forventninger til spillerne. De er absolutt veldig store talenter, men som med Lyns Edu, så kan det ta tid å få de stabilt gode. I tillegg til ivorianerne, viser Vidar Martinsen at han vil bli en god forsterking i forsvaret.