Nytt tap i Østfoldhallen

Tromsø stjal seieren på overtid

Med et på papiret ganske bra lag klarte ikke FFK å gjøre mål på Tromsø i kveld, og slapp inn ett på overtid. Dermed ble det nok en kamp uten seier for hjemmelaget, som ikke har fått den beste starten på sesongoppkjøringen.
Tekst av Raymond Bråthen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 11. February 2007 - 21:06
FFK startet i første omgang med en formasjon, som ut ifra utgangsposisjonen så ut som en 4-3-3, med Kvisvik og Tarik høyt oppe i banen. Blant publikum var det litt uenighet om dette var 4-3-3 eller 4-4-2 med en diamant på midten, noe som tyder på at forskjellene mellom de to formasjonene kanskje ikke er så veldig store som mange skal ha det til?

I første omgang har Fredrikstad stort sett kontroll og Tromsø kommer ikke til mange sjanser. Multaharju starter på høyreback og gjør tingene sine bra. Fortsetter han utviklingen han har vist de siste kampene, kan han muligens være en grei backupløsning doe denne posisjonen. Han viser i hvert fall at det er altfor tidlig å avskrive han slik mange har gjort. Omgangens største sjanse er det Anders Stadheim som får. Han blir fint spilt alene igjennom med keeper, men får så god tid at han ikke klarer å bestemme seg for hva han skal gjøre og Tromsøforsvaret kan rydde opp. Omgangen ender 0-0 etter bra forsvarspill og tidvis fint angrepsspill, selv om den avgjørende touchen manglet.

Før andre omgang starter blir Berg byttet ut til fordel for Dervishi og Fredrikstad legger om til en flat firer på midtbanen. Tromsø er aggressive fra start og styrer det meste av spillet og kommer også til en del store sjanser. Fredrikstad er ikke til å kjenne igjen fra første omgang. Vuorinen kommer til noen store sjanser, men klarer ikke å omsette disse til mål. Islendingen Johansson får sin debut for Fredrikstad, men klarer ikke å få vist seg frem. I tillegg kommer Shabani inn på høyreback mot slutten av kampen.

På overtid scorer Vegard Bråthen enkelt for Tromsø. FFK taper kampen 0-1, noe som etter andre omgang må sies å være fortjent, men det er uansett en del positivt å hente fra kampen,

Alt i alt en langt skritt fremover fra de to foregående kampene. Hvis denne utviklingen fortsetter har vi ingenting å frykte, men det er fortsatt en del å jobbe med.

Shaaban - Multaharju, Gerrbrand, Piiroja, Prytz - Elyounoussi, Berg (Dervishi), Bjørkøy, Stadheim (Johansson) - Kvisvik, Vuorinen (Shabani)

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3