Spilte mot Sparta og Djurgården

Seier, tap og to skuffende debutanter

I en trelagsturnering på Stadion spilte FFK 45 minutter mot henholdsvis Sparta Sarpsborg og Djurgården. Det endte med en grei seier mot laget fra nabobyen. Mot svenskene ble det imidlertid tap. Mest spenning var likevel knyttet til Arouna Odruago (bildet) og Richard Henriksson som prøvespilte. Ingen imponerte, og Odruago måtte hinke av banen med skade allerede etter 10 minutter.

Trulsen

Sparta stilte med et tilnærmet toppet lag mot tredjedivisjonslaget til FFK.

Rødbuksene starter dessuten med to lykkejegere på venstre side; Henriksson som venstre back og Oduago på venstre midtbane. Kampen var svært feriepreget med lavt tempo med Sparta som det førende laget innledningsvis. Nesten som vanlig sliter FFK defensivt og Sparta kommer til en del store sjanser, uten at de klarer å sette ballen i mål.

Etter ca 35 minutter blir en Fredrikstadspiller (Trulsen eller Elvestad) dyttet overende innenfor 16 meteren, noe som resulterer i et klart straffespark til FFK. Straffen setter Lars Blixt sikkert inn bak Rino Hansen og FFK leder 1-0 litt mot spillets gang. Mål nummer to kommer etter at Martin Wiig får ballen på kanten av sekstenmeteren, drar seg fint inn foran mål og setter ballen sikkert bak keeper. Rett etter dette blir Wiig spilt igjennom alene med keeper og setter inn sitt andre mål for dagen. 3-0 til FFK etter tre sjanser. Alt i alt en godkjent kamp av FFK med tanke på at vi stiller med et rent B-lag mot et toppet Sparta-lag

Verd å nevne er det også at Hornseth blir byttet inn for en strekkskadet Oduago etter ca 10 minutter. En prestasjon i seg selv med tanke på at han var borti ballen én gang og ikke gikk på ett helhjertet løp i løpet av disse 10 minuttene. Henriksson (bildet nedenfor) får spille hele kampen på venstre back uten å imponere.

Laget mot Djurgården:

Staw
Czwartek - Bora - Piroja - Bertelsen
Tarik - Brenne - Kvisvik - Bjørkøy - Ramberg
Hoås

Mot Djurgården stiller FFK med tilnærmet A-lag, noe som også er tydelig i åpningen av kampen. FFK starter friskt og kommer til et par halvsjanser uten å få uttelling. Mot spillets gang scorer Djurgården på sin første store sjanse. En Djurgården-spiller får ballen på midtbanen og setter fart mot Lasse Staw i Fredrikstads mål. Piiroja løper ved siden av og prøver å presse Djurgården-spilleren ut mot siden, men mislykkes. 1-0 til Djurgården etter en god kontring av svenskene.

Minuttet etterpå kommer dagens prestasjon. Kvisvik slår en lang ball inn i feltet til Djurgården. Keeper er litt passiv og lar Ramberg, helt alene, helsparke ballen på førstetouch videre til Hoås som setter ballen sikkert i mål. Et nydelig mål! Litt etter opphever Bora Zivkovic en offside som etter litt klabb og babb foran mål ender i scoring. 2-1 til Djurgården. Resten av kampen foregår i gåtempo med få sjanser. Mot slutten av kampen blir Henriksson byttet inn for Zivkovic og får 10 minutter som midtstopper. Bertelsen gjorde forøvrig en god offensiv kamp, med en del gode passninger, men må dele skylden for 1-0 målet med Piiroja. Brenne var kampens svakeste og mistet stadig ballen på midten

Ingen av lykkejegerne imponerte veldig. Det var vanskelig å få et inntrykk av Oduago i og med at han gikk ut etter 10 minutter, men han viste ingenting før dette.

Svensken startet som nevnt kampen mot Sparta på venstre back, dessverre uten å imponere. Virker treg og vant få dueller. Virket heller ikke interessert i å jobbe hjemover. Var også skyld i Spartas største målsjanse.