Ham-Kam - FFK 2-0

- Vi scorer itj mål

Ordene tilhører Knut Torbjørn Eggen som naturligvis var oppgitt etter at FFK tapte 2-0 for Ham-Kam på Briskeby. FFK skapte nemlig et par veldig store målsjanser tidlig i kampen, men sliter med å finne veien helt frem til nettmaskene. Samtidig fortsetter FFK med å levere gavepakker i forsvaret...
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 02. April 2006 - 23:48

Treningskamp:
Ham-Kam - FFK 2-0 (0-0)

Briskeby gressbane, 1299 tilskuere
Mål: 1-0 Kienast (53"), 2-0 Bjerke (83")
Laget: Shaaban, Czwartek, Piiroja (Tronseth 79. min), Zivkovic, Bertelsen, Bjørkøy (Berg 63. min), Brenne (Petersen 79. min), Ramberg, Elyounoussi (West 63. min), Wiig (Tóth 63. min), Kvisvik

> Spillerbørs

Det er etter hvert blitt en tradisjon at Ham-Kam og FFK kommer sammen til dyst på Briskeby en uke før seriestart i det man kan omtale som en "generalprøverunde" for Tippeliga-lagene. For to år siden ble det uavgjort. I fjor vant FFK. I år vant Ham-Kam.

Men det begynte veldig lovende sett med rød-hvite øyne. Allerede i kampens første minutt spiller Simen Brenne fri Tarik Elyounoussi med en krempasning. Tarik sin avslutning blir i første omgang avverget av Ivar Rønningen, men Raymond Kvisvik snapper opp returen bare for å se sitt skuddforsøk bli avverget på streken av en Kamma-spiller. En enorm målsjanse for FFK som selvsagt burde endt med scoring.

FFK fester grepet om kampen i begynnelsen og spiller tidvis veldig god fotball. Og like før kvarteret er gått spiller FFK seg frem til en ny stor sjanse. Nok en gang er Tarik involvert; han dribler seg fri og spiller elegant gjennom Hans Erik Ramberg som faktisk kommer alene mot keeper. Men avslutningen er for dårlig og Rønningen redder.

Faktisk burde FFK ledet med 2-0 etter et kvarter, men som Eggen selv sa det overfor Radio Fredrikstad ved kampslutt:

- Vi scorer itj mål.

Og det har han naturligvis rett i. For FFK går av Briskeby etter 90 minutter uten nettkjenning. Og om ikke det er nok, så må Rami Shaaban også hente to baller ut av eget nett.

Den første scoringen kommer etter 53 minutter. Et sovende midtforsvar slipper enkelt forbi Ham-Kams østerikske nyerverelse Roman Kienast etter fin pasning fra Tommy Øren. Kienast får god tid alene med en sjanseløs Shaaban og dermed står det 1-0 til hjemmelaget.

Scoring nummer to blir satt inn etter 83 minutter og denne gang er det flere individuelle feil fra FFKs side som forårsaker baklengsmålet. Først opptrer Pål André Czwartek direkte klønete midt på egen banehalvdel. Etter å ha mistet ballen helt upresset, følger høyrebacken vår opp med å lage et hodeløst frispark i gunstig posisjon for Ham-Kam. Frisparket blir slått inn i feltet, og helt upresset stiger Vegar Bjerke i til vers og header ballen i bue over Rami Shaaban som har kommet ut på halvdistanse. Hvor er markeringene i forsvaret? Hva driver Shaaban med? Og hvorfor laget du det totalt unødvendige frisparket, Pål André? Her er det mye som må rettes på!

Kampen ebber ut med 2-0 til Ham-Kam. FFK spiller en godkjent 1. omgang hvor man etter spill og sjanser hadde fortjent å gå til garderoben med ledelse. Men etter hvilen, og spesielt etter Ham-Kams første scoring, faller laget sammen og har tidvis store problemer.

Få enkeltspillere stod frem og leverte en god kamp, men foruten det ene baklengsmålet virket heldigvis Rami Shaaban trygg og god. Hans Erik Ramberg gjør også en til tider meget god jobb sentralt på midtbanen, spesielt i 1. omgang, mens Tarik Elyounoussi viser svært lovende tendenser. Les mer om de inviduelle prestasjonene i vår spillerbørs.

PS! FFK skulle opprinnelig ha spilt treningskamp mot Manglerud Star på Bislet Stadion onsdag som en siste oppkjøringskamp før det braker løs neste mandag mot Brann. Men dessverre er den kampen avlyst på grunn av dårlige baneforhold.

Brann vant for øvrig sin treningskamp i dag 3-2 borte mot Molde og spilte seg dermed på en etterlengted dose med selvtillit før mandagens viktige åpningskamp.