FFK - Moss 2-2

Er det umulig å slå Moss?

FFK spilte skjorta av naboene fra Moss i 1. omgang, men det var bare Tarik Elyounoussi som klarte å få ballen over målstreken. Etter pause sjokkåpnet Moss med en rask scoring og FFK sluttet for en periode å spille fotball. Men laget kjempet seg tilbake og det så ut til å gå mot en velfortjent seier etter at Mihaly Tóth (bildet) satte inn 2-1. Men så er det en viss forbannelse da... For på overtid klarte faktisk de gul-svarte å overliste Rami Shaaban for andre gang. Dermed ble det 2-2 i Østfoldhallen!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 19. February 2006 - 23:08
Foran et tettpakket og Fredrikstad-dominert Østfoldhallen-publikum spilte rødbuksene tidvis blendende god fotball - før pause. Spillerne struttet av selvtillit og storkoste seg tydelig der de trillet ballen rundt hjelpesløse spillere fra Moss.

Etter at kampen hadde "satt seg" etter drøye fem minutter, så tok FFK tak i begivenhetene med en sterk midtbanefemmer i spissen. På den sentrale midtbanen var Hans-Erik Ramberg i det kreative hjørnet og fant spesielt tonen med en slank og veltrent Raymond Kvisvik med flere lekre kombinasjoner. Det var noe telepatisk over det. Simen Brenne viste seg også å være i form ved å komme til en rekke avslutninger, mens John Anders Bjørkøy stod for grovarbeidet. På høyre kant viste også stortalentet Tarik Elyounoussi tekniske detaljer av høy klasse og viser at han pr. i dag er et klart førstevalg i posisjonen.

Den første virkelig store målsjansen kom etter 10 minutter da Trond Erik Bertelsen kastet ballen langt inn i feltet og Simen Brenne var nær med å flikke ballen inn bak Erik Holtan.

FFK fortsatte å presse med Martin Wiig og Simen Brenne som de mest ivrige avslutterne. Men ballen ville bare ikke i mål.

Ikke før Raymond Kvisvik sendte avgårde en krempasning som Tarik elegant la ned på brystet mens han passerte en Mosse-forsvarer i feltet og avsluttet forbi Holtan. En utsøkt scoring og Tarik viser at han har det lille ekstra inne i motstanderens 16-meter. Dette var det høy klasse over.

FFK spiller på seg enda mer selvtillit etter scoringen og fortsetter å kjøre kampen. På midtbanen gjør Hans Erik Ramberg som han vil med ballen og innsatsen er upåklagelig fra resten. Forsvaret og Shaaban blir dog satt på få prøver. Moss skaper et par halvsjanser i andre del av omgangen, men er aldri virkelig nære nettkjenning.

Men etter pause så skjer det noe.

Et heltent Moss viser at med innsats kommer man langt. Begge lag er som totalt forvandlet etter at dommer Frank Vik blåser igang 2. omgang, for nå er det Moss som er det førende laget. Og det tar ikke lang tid før Råde-gutten John André Fredriksen enkelt dribler seg forbi passive FFK-spillere og får drømmetreff fra 18-20 meter. Shaaban kan bare se ballen fyke inn i nettmaskene.

FFK og publikum er lettere rystet og Moss fortsetter å være det beste laget. Etter hvert må FFK gjøre en del bytter hvor blant annet Christian Petersen og Michael Røn kommer inn for Kvisvik og Brenne på midtbanen (Tóth kom for øvrig inn som eneste bytte i pausen for Wiig som ensom spiss). Og sakte, men sikkert, begynner FFK å spille fotball igjen.

Og det er fullt fortjent at FFK går opp i 2-1 etter 67 minutter. Etter fint forarbeid av John Anders Bjøkrøy langs høyrekanten, så dukker ingen annen enn Tóth opp inne i Moss sin femmeter og setter ballen i mål. 2-1!

Etter scoringen ser det ut til at FFK har full kontroll igjen. Michael Røn har blant annet et kjempeskudd fra nesten 20 meter som Holtan mesterlig fister til corner. Den største sjansen i 2. omgang var det likevel Kvisvik som hadde - da han sendte et frispark i stolpen som deretter traff Holtan og spratt tilbake i stolpen!

Men vi spiller tross alt mot Moss, så hvem var egentlig overrasket da Jonas Krogstad dukket opp og scoret på overtid?

For ja, det ble 2-2...