Fredrikstad best i by’n!

(FFK-Bylaget 3-1) Selv ikke et forsterket bylag mot den skadeforfulgte troppen til Fredrikstad, var nok til seier. Fredrikstad hadde det lille ekstra, og halte i land et fortjent seier.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 09. January 2005 - 21:47
Kampen åpnet godt i et høyt tempo, og Fredrikstad viste tidlig at de ville ta kommandoen fra start. Allerede før halvminuttet hadde gått viste Fredrikstad frem et flott angrep. Petersen starter det hele med en crossball fra backposisjon. Ringberg header ned til Simen Brenne, som nydelig legger ballen til rette for seg selv. Ballen smelles kontant i høyre kryss – utagbart for Rino Hansen. Et vakkert mål!

Stian Johnsen jobber godt og viser at han vil kjempe for en plass på laget. Gang på gang forserer han langs venstre kant, men også defensivt imponerer lynvingen. Ved to anledninger er han helt hjemme i egen 16-meter og rydder opp i to store sjanser for bylaget – den ene heades like utenfor.

Enerly har heller ikke glemt sine gamle kunster og etter 15 minutter er det tid for en skikkelig ”rysare”. Ballen legges fint til rette av medspillere og med strak Enerly-rist suser ballen med voldsomt fart i nettmaskene. Et knallhardt skudd plassert utagbart til høyre fra Rino Hansen. Kunne vi ane konturene av en målfest?

Dessverre viste det seg at Fredrikstad ikke var interessert i dette. Laget giret ned noen hakk og slapp bylaget med i kampen. FFK-juniorene Kenneth Rønning og Tarik Elyonussi kombinerer fint for bylaget. Rønningen legger inn fra høyre og Tarik treffer noe urent, men godt nok til at ballen triller helt nede i det venstre hjørnet. Lasse Staw må kaste seg, men redder fint til corner. Litt mer tempo på den ballen og det hadde stått 2-1 til bylaget. Den påfølgende corneren skaper nok et problem for FFK. Christian Petersen redder på strek til en ny corner, men denne gang klarerer Fredrikstad enkelt.

Resten av omgangen er rimelig lite interessant inntil det står 40 minutter på kampuret. Bora må ut med skade og Risholt trekkes ned i midtforsvaret. Bjørnar Johannessen utnytter muligheten og spiller vegg med Kenneth Rønningen. Alene med keeper gjør Johannessen ingen feil – han runder Staw og setter ballen sikkert i mål. Dermed står det 2-1 til pause.

- Jeg er ikke så veldig fornøyd med kampen. Vi glimter til i perioder, men periodene er altfor få. Den nykomponerte backfireren gjør ikke ting bedre. Jeg er litt skuffet over at vi ikke kjører over de på tempo, men spillerne har mye trening i kroppen, kommenterte Drillo etter kamp.

2. omgang
I andre omgang spiller FFK med en nykomponert forsvarsfirer. Thomas Jørgensen (bare 16 år) tar over på høyrebacken, Petersen har gått inn som midtstopper, Risholt er å finne der han slapp i første omgang og Bertelsen forsetter på sin vante venstrebackposisjon. På midtbanen har Hans Erik Ramberg kommet inn.

Kampen åpner som første omgang – godt tempo, men denne gang uten de helt store sjansene. Litt ut i kampen får Ramberg to muligheter på rad til å øke ledelsen, men viser at han er litt rusten. I den første situasjonen bruker han et touch for mye og forsøker å plassere ballen, men skuddet blir altfor løst. I den andre får han servert et nydelig Enerly-innlegg, men forsøker en halvhjertet volley som ender over mål. Her burde du vel brukt hodet, Ramberg?

- I dag fikk jeg et godt svar på om beinet holdt og det gjorde det. Jeg kjenner ingenting til skadet. Det er helt utrolig å være tilbake - det er som en ny vår for meg! Det er lenge igjen til sesongstart, og det er vel første gang en spiller ikke har syntes sesongoppkjøringen er for lang, sa Hans Erik Ramberg etter kamp

- Ja, de burde kanskje scoret og det har gått bedre i de situasjonene på trening. Jeg har ikke vært vandt til å ha så høy puls i avslutningsøyeblikket. Med mer kondisjonsstrening fremover, så går det nok bedre. Det er kunsten, avslutter Ramberg – tydelig lysten på comeback.

- Vi har hatt kontakt med Ramberg en lang periode og du kan si at han har hatt et stående tilbud fra oss i Fredrikstad: Hvis han selv føler kroppen begynte å holde, så skulle han ta kontakt. Nå blir det opp til trenerteamet å vurdere om han vil få kontrakt, er Eggens kommentar om den tidligere midtbaneyndlingen.

Spillet bølger litt frem og tilbake. Etter 60 minutter er Kristian Østli farlig frempå, men Staw får en finger på ballen. Noen minutter senere dupper en heading like under tverrleggeren. Staw klarer så vidt å redde og må gi retur. Bjørn Tore Hansen er på plass, men header langt over. Det er tydelig at Fredrikstad sliter defensivt, og ut fra kampbildet ventet man nesten på en utligning.

75 minutter ut i kampen er det duket for comeback – Steinar Sørlie entrer banen og Lasse Staw takker for seg. Unggutten har stått en god kamp, og kunne ikke gjøre noe med målet. En annen spiller som gjerne vil vise seg frem er Martin Wiig. Den tidligere Odd-spilleren viser absolutt tendenser og minuttet etter at Sørlie entret banen smeller Wiig ballen i tverrleggeren. Ballen spretter rett ned på strek og ut igjen – dessverre for Fredrikstads seneste signering.

Mot slutten av omgangen kombinerer Martin Wiig og Enerly flott på høyrekanten. Enerly fosser inn i boksen og blir felt av Anders Østli. Dommeren er aldri i tvil – straffe til Fredrikstad. Roger Risholt har tatt straffer før og er iskald fra krittmerket: Ballen smeller så hardt i metallstanga nede i hjørnet og rett ut igjen at folk lurte på om den egentlig gikk utenfor. Kampen ebber ut til en fortjent 3-1 seier til Fredrikstad.

- Vi jobber med forsterkninger, og jobber først og fremst med en back, er Drillos svar om forsterkninger.