Seier i åpningskampen

(FFK - Sparta 2-0) At FFK vinner kampen er noe av det lille positive man kan ta med seg fra denne kampen. For veldig gøy var det ikke, og FFK var heller ikke veldig mye bedre enn Sparta totalt sett. Sparta hadde nok av muligheter på slett forsvarsspill fra FFKs side, og spesielt Bora Zivkovics pasninger var lette å bryte for Sparta-spillerne.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 19. December 2004 - 22:19
Men det åpnet bra. 3 minutter sto det på matchuret da spillerne jublet for det første målet. Michael Røn hadde løpt på tvers av Sparta's boks, og ble felt på rundt 20 meter. Fra det påfølgende frisparket skrudde Dagfinn Enerly ballen ned i lengste hjørnet, og Guttane ledet 1-0.

Etter 21 minutter fikk Martin Wiig seg en kraftig smell i hodet, og måtte byttes ut minutter senere. Skaden skal ikke være alvorlig. Inn kommer en ivrig Mommo.

27 minutter på klokka, og Sparta har sin første sjanse i kampen. En gammel kjenning, Bjørnar Johannessen, får tak i ballen på drøyt 20 meter og sender av gårde et løst skudd som stryker utenfor den venstre vinkelen til Alexander i FFK-målet.

Drøye halvtimen er gått da Tor Trondsen må avslutte kampen etter å ha fått seg en smell. Jørgen Pettersen kommer inn.

1. omgang ebbet ut med litt show fra Mommo som prøvde seg på et brassespark etter en bra cross fra Enerly, men treffer ikke ballen. Angrepet ebber ut i ingenting.

Roger Risholt entrer banen etter pause, ut har Røn gått. Med Roger på midten sammen med Simen Brenne tar FFK mer over styringen av kampen, og får mange overganger etter hvert som Spartaspillerne blir slitne. Men Sparta har omgangens første store mulighet da en god Tran får stå upresset på 20 meter og sikte mot vinkelen, men han bommer med en halvmeter.

Idet vi runder timen, får FFK frispark når Brenne blir felt. Enerly slår ballen inn bak forsvaret, og Mommo får lurt ballen forbi Rino Hansen i Sparta-buret. Bra innlegg av Dagfinn.

Resten av kampen skjedde ikke veldig mye, men det som skjedde var Stian Johnsen alltid involvert i. Stian var meget aktiv på sin kant, og ble stadig foret med gode stikkere og crossballer, før han utfordret villig som alltid. Det ser ut som Stian fortsetter den gode trenden fra de siste kampene i høst, og vil bli en viktig brikke i laget til våren.

Nykommerne
Vel...de overbeviste ikke noe mindre enn de fleste andre rød-hvite. Heller ikke mer. Martin Wiig viste gode takter i 20 minutter, og viste at han både er sterk og ganske rask. Berthelsen gjorde en del bra og en del mindre bra, men viser at han har tempo i kroppen og god balanse. Begge blir spennende å følge utover våren.

Avslutningsvis kan man bare konkludere med at det var mer underholdende i pausen enn under kampen, da en gjeng unggutter hadde en vanvittig oppvisning i Street Football. Grei teknikk på de gutta! Også verdt å nevne at Fredrikstads Bylag vant Bycupen med 5-0 i finalen mot Sarpsborg, i en kamp som gikk i forkant av FFK-Sparta.

Kampfakta:
Fredrikstad - Sparta 2-0 (1-0)
Østfoldhallen, 1199 betalende tilskuere

3' 1-0 Dagfinn Enerly
61' 2-0 Mammadou Diagne Latyr

Dommer: Frank Vik, Begby
Gule Kort: Jørgen Pettersen, FFK