Husk meg
Brukernavn
Passord

Spillegleden seiret over tamheten

Det er noe spesielt med lokalderby. Normalt sett gir spillerne det lille ekstra som gjør kampen ekstra spennende og uforutsigbar, men denne gangen virket det som om derbyet kun var noe spesielt for den ene parten. Moss ville mer, gav mer og gledet seg mer i løpet av kampen. Når Kråkevingen at på til stormer banen for hvert eneste mål, så får vi her nede ta det hele som et kompliment.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 22. February 2004 - 21:59
For det var aldri tvil om hvilket lag som ville vinne. Moss trådde til i alle situasjoner, mens Fredrikstadspillerne til tider var litt redde for å pådra seg skader. Med et helt lag på skadelisten, så går det nok tanker igjennom hodene til alle og enhver.

- I dag hadde vi mer enn nok med å stable en startelever på beina uten altfor mange juniorspillere, kommenterte Harry Hansen.

Fredrikstad åpnet best, men allikevel var det jevnt ute på banen. Kampen største sjanse kom først etter 19. minutter. Anders Holberg fosser frem på høyrekanten. På bakerste stolpe står Momo helt umarkert og forsøker et brassespark, men treffer dessverre ikke rent. En stor mulighet for Fredrikstad.

Minuttet senere er Momo frempå igjen. Han kjemper godt og legger en fin pasning til Markus Ringberg. Momo blir med fremover mot målet, men alene med keeper gjør Ringberg ingen feil og setter ballen sikkert i mål. På dette tidspunktet var det fullt fortjent 1-0 til Fredrikstad.

Etter scoringen senker Fredrikstad tempoet og slipper Moss mer med i kampen. Patrice Bernier er frempå, spiller vegg og får avsluttet, men på streken står Dag Frode Hornseth og smeller ballen via tverrleggeren og ut. Enorm sjanse til gjestene fra Moss.

- Vi spilte greit det første kvarteret. Det var ingen ”højdare”, men resten av kampen var rimelig dårlig. Etter at Markus scoret, så roet vi ned på tempoet, og jeg var utrolig tung i beina. Vi har trent hardt i det siste, og i 2. omgang hadde jeg rett og slett ikke noe mer å gi, fortalte Dag Frode Hornseth etter kamp.

2. omgang fortsetter som den første. FFK åpner best, men etter hvert tar mossingene over og til slutt får de gjøre omtrent som de vil.

62 minutter ut i kampen sender Momo, nå som midtstopper, en dårlig klarering rett i beina til Ødegaard. Etter en noe klønete opptreden blir Ødegaard felt, og Håvard Sakariassen er sikkerheten selv fra krittmerket. Ballen triller i mål helt nede i det høyre hjørnet – utagbart for Rotevatn.

3 minutter senere blir både Momo og Lars Petter Hansen byttet ut, og Moss styrer det som skjer på banen. Fredrikstad er utrolig tamme og bare står og ser på hva som skjer, og det er et svært ungt og lett mannskap Fredrikstad mønstrer på banen. Etter 81. minutter sender Rob Friend Moss i ledelsen etter en noe tvilsom opptreden av Rotevatn.

Luften har gått ut av FFK-spillerne, mens Moss fortsatt har mer å gå på. I kampens siste spilleminutt øker de ledelsen til 3-1. Jon André Fredriksen kommer rundt på kanten, og inne i feltet venter Gard Kristiansen og scorer sikkert.

Det hele ender med en fullt fortjent seier til Moss. Man kunne tydelig se at denne kampene var noe de ville vinne - gleden ved scoringene var enorm, mens Fredrikstadspillerne var tamme og slitne.

- Hva jeg synes om kampen? Det stod vel på tavla det? Det sier i alle fall det meste. Jeg er veldig skuffet. I dag var det Moss som ville mye mer enn oss. Det ser du på gleden når de scorer. Vi taper fortjent mot et bedre lag, mer er det ikke å si om den saken, kom det fra en skuffet Roger Risholt etter kampslutt.

En person som var langt fra skuffet er Kråkevingens etter hvert så berømte frontfigur, ”Hjælmen”.

- Vi forventet at Fredrikstad ville gå ut i høyt tempo, og de startet også best. Etter hvert fikk vi kampen over på våre premisser og det hele jevnet seg. I andre omgang føler jeg at det nesten bare var et lag på banen. Det var ingen som utmerket seg på noen av lagene, men det tyder godt at selv med 4 sentrale spillere ut med skade, så klarer vi å slå Fredrikstad. Laget har trent mye fysikk i vinter, gjerne 2-3 ganger om dagen, så taktikken i år blir å knuse motstanderne på fysikken de siste 20 minuttene. I dag beviste guttene at de er i rute.

En annen person som hadde en merkelig dag på jobb var Alexander Forsberg. Lenge har han spilt for rødbuksene, men for litt siden signerte han for Moss.

- Det er selvfølgelig vemodig å gå fra en klubb som man har vært i så lenge, men jeg er innstilt på å gjøre en god jobb i Moss. Uansett hvor jeg er så synes jeg det er greit å ha et lag fra Østfold i toppserien. Vi får heller rykke opp enn av Fredrikstad skal rykke ned, avslutter Alexander Forsberg.

Da gjenstår det bare å gratulere mossingene med seieren. I dag vant de fullt fortjent.

PS! Harry Hansen både trodde og håpet at de ville høre noe angående Brian West sin arbeids- og oppholdstillatelse i morgen.

PS!! - Vi holder et øye rundt etter spillere. Hvis vi ser på den eneste plassen vi ikke har forsterket, så er det forsvaret. Vi skulle gjerne hatt en venstefotspiller til i forsvaret, kommenterte Harry Hansen. Kanskje dukker det opp en ny forsvarsspiller etter hvert?

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340