FFK - Rosenborg 2-2

Mange var svært spente på hva FFK kunne utrette mot et toppet Rosenborg-lag etter den siste tidens dårlige resultater. FFK leverte en god kamp og spilte 2-2 mot norges suverent beste lag.
Tekst av Christian Andersen
Lagt ut: 14. February 2004 - 00:06
1. omgang
Kampen begynte friskt og FFK virket tente på å gi publikum valuta for pengene. FFK gikk offensivt ut, og viste at de ikke hadde noen planer om å legge se bakpå mot Rosenborg.

Etter et par småsjanser til begge lagene, fikk Markus Ringberg ballen på hjørnet av sekstenmeteren og klinker ballen i mål! Mål til FFK allerede etter 11 minutter, dette virket lovende!

Publikum og plankehaugen skapte god stemning og støttet FFK fremover. FFK fortsatte også å presse Rosenborg, og viser at laget absolutt har noe å gjøre i Tippeligaen!

Kampen fortsatte med en del frem og tilbake, så fikk Rosenborg sin største sjanse hittil! Azar Karadas får ballen innenfor sekstenmeteren og skyter i tverliggeren! FFK fortsetter det fine spillet og viser meget fine takter. Eggen foretar et dobbelt bytte; Jørgen Pettersen og Magnus Riis erstatter Pål André Czwartek og Christian Petersen. Bjørnar Johannesen spiller meget bra og holder Rosenborg stadig ute av sekstenmeteren til FFK. Rosenborg klarer derimot å skape et par sjanser, men klarer ikke å liste ballen bak en solid Sørlie.

Senere i omgangen kunne en stor tabbe av Vebjørn Hagen ha ført til selvmål. Vebjørn treffer nemlig dårlig på en klarering og publikum kan puste lettet ut når de ser at ballen går rett utenfor mål.

2. omgang
FFK har spillt en kjempebra førsteomgang og skapt en del sjanser, og det så ut som Rosenborg skulle slite for å score mot FFK!

2. omgang begynner med ett bytte. Jeton Pestisha kommer inn for Vebjørn Hagen. Rosenborg begynner å presse FFK etter pausen, og Storflor får en stor sjanse da han blir spillt igjennom, men han skyter like utenfor mål. RBK fortsetter å presse FFK bakover og til slutt klarer de å få hull på byllen. Vidar Riseth står helt alene etter en corner og kan bare heade ballen rett i mål.

FFK sliter med å holde følge og Rosenborg skaper mange flere sjanser enn det de gjorde i hele 1. omgang. FFK-spillerene kjemper alikevel hardt og det fikk Azar Karadas merke etter en takling av Roger Risholt. Azar dytter Roger og det blir fulgt opp med en massiv pipekonsert av de ca. 2500 tilskuerne som hadde møtt opp i Østfoldhallen.

Spillet fortsetter og FFK skaper lite forover, og plutselig får RBK en kontring og da står det dessverre 1-2 til Rosenborg etter en scoring av Frode Johnsen.

De fleste trodde vel at dette kom til å gå Rosenborgs vei, men slik ble det ikke. FFK får frispark som blir tatt fort. Hornseth får ballen fra Lars Petter Hansen, og den tidligere Rosenborg-spilleren setter ballen via stanga inn i mål! 2-2!!! Rosenborg-spillerne klager til dommeren, men de må til slutt innse at det står 2-2.

Etter en litt sløv 2.omgang av FFK begynte laget å presse RBK litt mot slutten. Publikum hjalp til alt de kunne, men etter et par små sjanser blåser dommeren av kampen. 2-2! Et resultat som FFK kan være meget godt fornøyd med!

Roger Risholt hadde følgende kommentar etter kampslutt:

- Jeg syntes 1.omgangen var meget bra, det er noe av det beste vi har spillt i løpet av 2 år... Det fungerte meget bra defensivt og vi vant mange av duellene. Jeg syntes hele laget fungerte bra, særlig Bjørnar Johannesen og Tor Trondsen!