Lite å juble for i Vallhall

FFK spilte i dag treningskamp mot Skeid i Vallhall, og i en forholdsvis sjanseløs kamp som var preget av at det nettopp var treningskamp, så vant til slutt Skeid 1-0 etter scoring helt på tampen av kampen.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 11. February 2004 - 20:00
FFK startet med et habilt mannskap. Foruten Anders Rotevatn i mål, så var samtlige av de ti utespillerne også med i fjorårets FFK-tropp. Spillerne burde med andre ord være noenlunde samspilte.

Det var på forhånd annonnsert at Roger Risholt skulle danne stopperpar med Tor Trondsen. Men siden Risholt holdt seg hjemme pga sykdom, så var det Jørgen Pettersen som vikarierte. På backene startet Vebjørn Hagen og Pål A. Cwartek.

På midtbanen tok Magnus Riis plass på venstresiden, mens Bjørnar Johannessen og Roger Helland hadde de sentrale posisjonene. På høyresiden startet Christian Petersen. Helt på topp fant vi det "gamle" radarparet Lars Petter Hansen og Markus Ringberg.

Skeid startet derimot også med et solid mannskap. Landets kanskje største talent, Daniel Braathen, spilte hele kampen og var en konstant trussell mot FFK. De som var på Voldsløkka i fjor under Skeid-FFK, husker vel alle hvordan Braathen kjørte rundt med spesielt Jørgen Pettersen. Selv om han stadig var frempå denne gangen også, så klarte Pettersen og Trondsen brasene mye bedre denne gang. Men noen enkel motspiller var definitivt ikke Braathen. Hele tiden bevegelig og uforutsigbar med ballen i beina - og hele tiden i høy fart.

Etter en ta-og-føle-på åpning, så var det Skeid som skapte kampens første reelle sjanse. Den kom etter omlag 10 minutter og etter corner. Ballen ble derimot headet over målet til Rotevatn. For FFK hadde Helland et halvhjertet skuddforsøk ganske tidlig i kampen, men nærmest scoring var Jørgen Pettersen. Etter et innoverskrudd frispark fra Vebjørn Hagen, så dukket Jørgen Pettersen opp i feltet og stusset ballen like utenfor mål. Vebjørn Hagen hadde senere i omgangen også et godt forsøk fra direkte frispark. Det harde skuddet gikk dessverre like utenfor mål.

1. omgang sett over et var preget av mye spill på midtbanen og to lag som var litt for svake og upresise i de avgjørende trekkene. Ingen spillere for FFK stod frem som spesielt gode, og det var lite spektakulært å se på.

Ved pause gjorde Knut Torbjørn Eggen noen bytter, og det var tydelig at enkelte spillere ble spart med tanke på fredagens kamp mot Rosenborg. Markus Ringberg ble blant annet tatt av, og Christian Petersen ble kjørt frem som spisspartner til LP Hansen. Trondsen gikk også ut og Helland ble trukket ned som stopper. På backene slapp Eggen til junioren Håkon Forme på høyresiden, mens Jeton Pestisha noe oppsiktsvekkende startet 2. omgang på venstreback. Han ble derimot fort flyttet fram på midtbanen hvorpå poteten Bjørnar Johannessen trakk tilbake på venstrebacken.

Det var altså et svært ungt lag som gikk ut på banen i 2. omgang. I tillegg til Formoe og Pestisha på backene, så gav Eggen også tillitt til både Anders Holberg og Jørgen Magnussen på midtbanen.

Etter at FFK stort sett var solide defensivt i 1. omgang, så ble det litt mer usikkert i 2. omgang. Forståelig nok etter alle byttene. Skeid fikk ha ballen mye, og til tider spilte de seg raskt og presist frem til FFKs 16-meter. Så voldsomt mange farlige målsjanser skapte de likevel ikke.

FFKs største målsjanse i 2. omgang kom ved Christian Petersen. "Peters" driblet seg nydelig fri på høyrekanten og avanserte med ballen inn i feltet. Skuddet var derimot for dårlig og gikk utenfor. Samme minutt ble han tatt av banen til fordel for Dag Frode Hornseth. Det var ikke noe stort innhopp fra Hornseths side. Han fikk til fint lite sammen med LP Hansen på topp.

Utover i 2. omgang gikk også Roger Helland ut og ble erstattet av junioren Christer Kjønigsen. Bjørnar Johannessen gikk også ut og ble erstattet av juniorspiller Jonas Grårud på venstrebacken. Det svært unge FFK-forsvaret fikk selvfølgelig store problemer med Skeids raske og tekniske angrepsspillere, i særdeleshet Daniel Braathen som mot slutten av kampen omtrent gjorde som han ville.

Likevel så det ut til at også det unge FFK-laget skulle klare å holde nullen. Men ett minutt før slutt fikk Skeid corner. Etter litt klabb og babb foran Rotevatn, så havnet til slutt ballen hos Sogndal-aktuelle Stian Theting som satte inn ballen for åpent mål.

Dermed vant Skeid 1-0 i hva som kan beskrives som en typisk treningskamp, hvor underholdningsverdien stort sett var fraværende.

Antagelig vil vi se et mer skjerpet og toppet FFK-lag mot Rosenborg på fredag.