Første treningskamp unnagjort

Mange nye ansikter i Østfoldhallen i dag da FFK åpnet den nye sesongen med uvanlig tidlig treningskamp mot Kvik Halden. Det ble som forventet ingen stor forestilling, men FFK dro uansett i land seieren. Matchvinner ble Momo som var et friskt pust i 2. omgang, og sørget for kampens eneste mål. Det ble 1-0 til FFK.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 12. December 2003 - 22:42
Undertegnede ankom Østfoldhallen etter 15-20 minutter spilletid. Det stod fortsatt 0-0. Hva fikk jeg se? Jo, et FFK-lag som tilsynelatende spilte en variant av 3-4-3 med en del nye ansikter på banen. Bak spilte Tor Trondsen sammen med Roger Risholt og Tor Arne Løvland. Sistnevnte er på prøvespill fra Hønefoss. Fremover på banen debuterte også Dag Frode Hornseth, mens Christoffer Solvang fikk sjansen til å vise seg frem i sitt comeback. Dennis Olsen og Frode Faraasen fikk etter hvert også sjansen til å vise seg frem.

Ingen stor forestilling
Selve kampen var selvsagt mindre viktig, og ingen av lagene bydde på den store fotballen heller. Visstnok var det tendenser til godt spill i små perioder, men spesielt FFK viste at de ikke er helt samspilte. Det var også lite som tydet på at det var Tippeliga mot 2. divisjon, selv om FFK jevnt over viste seg som det beste laget spillemessig.

Tre mann bak
Det var lite som skjedde foran målene i 1. omgang, og heller ikke stort mye å glede seg over av banespillet heller. Michael Røn viste gode takter sentralt, mens Roger Risholt og Tor Trondsen hadde full kontroll i midtforsvaret. Det er tydelig at Eggen vil gjøre ord til virkelighet når han tester ut Risholt som midtstopper. Og sørlendingen klarte seg absolutt bra. Som forventet tapte han riktignok et par hodedueller med god margin, men viste også en fin evne til å bryte av Kviks angrep. Spenning var det også knyttet til hvordan Løvland ville gjøre det. Han fikk tillit fra start på høyresiden av de bak, og kom greit ut av det. Hadde ingen store trusler riktignok, men ryddet opp forholdsvis bra de gangene han ble involvert. Viste også tegn til god innleggsfot, men rent subjektivt oppfattet jeg Løvland som en rimelig forutsigbar spiller som presterer på det jevne, ut i fra denne kampen.

Røn og Hornseth positive
På midtbanen var Michael Røn bestemann i 1. omgang. Christoffer Solvang var dessverre veldig fraværende og kom aldri inn i kampen. Håkan Söderstjerna forsøkte, men glitret aldri. Bjørnar Johannessen jobbet som vanlig godt, men manglet de gode løpene offensivt.

Ved siden av Michael Røn var det definitivt Dag Frode Hornseth som var mest imponerende for FFK i første halvdel av kampen. Hornseth viste at han kan tilføre FFK mye offensivt i form av hurtighet og teknikk. Flere ganger kombinerte han også småfint med Ringberg og andre medspillere. Veldig lovende takter i sin første FFK-kamp.

"2. omgangs-laget" best
Eggen gjorde mange bytter ved pause. Rutinerte spillere som Steinar Sørlie, Tor Trondsen, Roger Risholt, Håkan Söderstjerna, Christian Petersen og Markus Ringberg med flere forlot banen. Det var dermed et forholdsvis nytt, spennende og ikke minst ungt mannskap FFK mønstret til pause. Til sammenligning kan det sies at Kvik ikke gjorde et eneste bytte.

De yngre spillerne viste seg også å være mer sugne på å vise seg frem. Den danske vingen Dennis Olsen gjorde tidvis en del bra ting på høyrekanten, men virker samtidig også veldig uferdig som fotballspiller. Ellers hadde Bujar Alimhaj erstattet Markus Ringberg på topp, og fikk også selskap av Momo. Alimhaj var for undertegnede et helt nytt bekjentskap. En svært kompakt spiss, som kanskje ikke var så voldsomt bevegelig eller virket taktisk klok, men en spiller som var sugen på å få avslutte. Hadde et par gode avslutninger. Likevel er nok dette neppe en spiller som vil kunne gjøre seg gjeldende på Tippeliganivå. Mer imponerende var det da å se Momo. Med sin hurtighet og fysiske styrke var han fra første sekund et uromoment for Joachim Jonsson og resten av Kvik-forsvaret.

Momo - matchvinneren
Det var også Momo som scoret kampens eneste mål. Den kom etter drøye 70 minutter hvor en corner fra venstre lander på hodet til Roger Helland. Headingen til Helland er god, men det er også Kvik-keeperen sin redning. Momo er derimot våken på returen og setter inn 1-0 fra kloss hold.

Kvik hadde noen store muligheter til utligning, men selv på åpent mål klarte de ikke å score. I 2. omgang stod forøvrig unggutten Bujar Audijaj i mål for FFK. Han virket til tider veldig usikker, men han gjorde likevel ingen tellende store feil. Erik Faraasen fra Tistedalen fikk også sjansen til å vise seg frem på venstresiden, men virker ikke ut til å være den store forsterkningen - hvertfall ikke på kort sikt.

Det er dog vanskelig å vurdere enkeltspillere ut i fra en enkelt treningskamp i Østfoldhallen. Jeg ønsker derfor ikke å dømme noen spillere i negativ retning ut i fra dette, og bruker heller anledningen til å skryte av de som var gode. Jeg fremhever da Michael Røn, Dag Frode Hornseth og Momo som de mest lovende i dag. Helland, Trondsen og Risholt gjorde det også godt - men det er jo de nærmest alltid.

Brenne på plass
Simen Brenne var også på plass i Østfoldhallen i dag. Denne gang på tribunen sammen med kamerat og nå også lagkamerat, Jørgen Pettersen. Snart håper vi å se ham på banen. Det gleder vi oss til.

Beklager at denne artikkelen ble nesten like rotete som kampen. Nå venter vi til tirsdag, hvor Sparta er motstander for FFK i Østfoldhallen. Kanskje den kampen kan gi oss flere svar enn dagens.