Uavgjort mellom B-pregede lag

Både København og Fredrikstad stilte med b-pregede lag da lagene møttes til treningskamp i Fredrikstad i kveld. Kampen endte 3-3, etter at rødbuksene hadde vært på høyde med danskene i størstedelen av kampen.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 17. July 2003 - 00:12
Fredrikstad har faktisk hele 10 spillere ute med skade, mens København valgte å la de beste spillerne slippe å spille to kamper på to dager. Men hvem er best? Et b-preget FFK, eller b-laget til FCK?

Kampen åpnet i et bedagelig, feriefotball-tempo med hjemmelaget som det førende laget. Hjemmelagets Welton Melo var kreativ fremover på banen og viste til tider et meget godt rykk, men det var på dødball det første målet skulle komme.

Markus Ringberg jobber godt og skaffer corner. En corner som Roger Risholt legger hardt og godt inn i feltet. Jørgen Pettersen får stå helt alene og stanger ballen i mål fra kanten av 16-meteren. 26 minutter har passert og det står 1-0 til hjemmelaget.

- Det var en god corner og jeg får ta 3-stegs sats og treffer veldig godt. Utrolig moro å få til noe av det vi trener på til daglig. Det er jo ikke akkurat ofte jeg scorer mål, kommenterte midtstopperen etter kamp.

FCK utligner først etter 38 minutter, men til gjengjeld er det et nydelig angrep. Hjalte Bo Nørregaard legger inn, og Christian Lønstrup får headet tilbake foran mål. Der står Peter Møller helt alene og kan enkelt heade ballen i det åpne målet. Fredrikstad er totalt utspilt.

Men i kampens siste spilleminutt er det på tide med litt show av hjemmelagets radarpar. Markus Ringberg demper en pasning nydelig, og spiller igjennom spissmakker Lars Petter Hansen. Han fortsetter det gode løpet helt inn til keeper og setter ballen sikkert mellom beina hans. Fredrikstad kan gå til pause med en fortjent 2-1 ledelse.

Etter 68 minutter er Lars Petter Hansen nok en gang på vei mot keeper, men med en forsvarer i kroppen. Hansen prøver å vende av forsvareren, men dansken må ta ulovlige midler i bruk og det blir dømt straffe til Fredrikstad.

Lars Petter Hansen er fast bestemt på å ta straffen selv, og stort bedre kan det rett og slett ikke gjøres. Hansen smeller ballen helt oppe i krysset, via tverrleggeren, og i mål.

- Jeg prøvde å sette den i det hjørnet, men det blir en bonus når den går så høyt, smiler en tydelig fornøyd Lars Petter Hansen.

Etter 68 minutter reduserer FCK ved Jesper Bech. Christian Lønstrup legger en pen pasning til Bech, som runder Rino Hansen i FFK-målet, og setter ballen i mål.

2 minutter senere kommer Erik ”Myggen” Mykland inn for FCK, og det må vel sies å være litt typisk norsk når publikum da klapper og heier mer enn noen gang i løpet av kampen. FCK har manglet kreativ kraft på midtbanen, og Mykland er riktig mann for å forandre på det.

I løpet av kampen har FCK spilt mye på tvers av midtbanen, men når pasningene plutselig kommer i lengderetningen og tempoet økes brer det seg en viss panikk hos hjemmelaget, spesielt i det urutinerte forsvaret.

Den fotrappe innbytteren, Elrio van Heeden, legger en 45-graders pasning ut til Peter Møller som skyter en markkryper fra 20 meter rett i mål. Rino Hansen beveger seg ikke engang, og kan bare konstantere at ballen triller i mål via det høyre hjørnet.

Dommeren blåser av, og 3-3 er et riktig bilde av kampen. Det var en underholdende og jevnspilt kamp på Fredrikstad stadion, hvor lagene hadde hver sin omgang. Ganske imponerende at et b-preget FFK-lag klarer å holde følge med ”b-laget” til FCK, men FCK har nok mye å gå på.

- Jeg synes gutta har grunn til å være stolt over innsatsen i dag. Vi viste at vi turte å spille ballen til hverandre og skapte mange fine angrep.

- Men så flyttet danskene opp presset?

- Ja, de siste 25 minuttene så kom de på oss, og det siste målet kom som en følge av at vi blir stressa over at de plutselig kommer høyere i banen. Slutten av kampen var vi på hæla hele tiden og de fikk spille og skape sjanser.

Eggen avviser at det var noen dårlig utgave av FC København som stilte til kampstart.

- Det var ikke førsteelleveren deres, det er klart. Men de stilte med spillere som har spilt i klubber som Udinese og Ajax, og et par av dem har spilt landskamper for Sverige. For oss er det uansett viktig å matche oss mot såpass god motstand og på den måten forlenge sesongen, avslutter Eggen.

Fredrikstad – F.C. København 3-3 (2-1)