Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Sandefjord - FFK 0-1 (0-1)

FFK med «vinnerskalle»

I nest siste treningskamp før seriestart spilte FFK mot Sandefjord på Tjøllingbanen i Vestfold tirsdag ettermiddag. Og i sin andre kamp for FFK viste nykommer Ismael Beko Fofana (bilde) seg igjen frem som en måltyv. Fofana ble matchvinner da han stupheadet inn 1-0 på slutten av første omgang.
Tekst av Trond Johansen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 27. March 2007 - 17:59
ffksupporter.net var ikke til stede på sidelinjen denne gangen, men ifølge rapportene leverte FFK en godkjent treningskamp mot Tor Thodesens Sandefjord som altså ikke klarte å revansjere tapet fra cupfinalen i fjor. Sandefjord stilte med et slagkraftig mannskap.

Det startet imidlertid ikke veldig hyggelig for FFK på Tjøllingbanen. Allerede etter 10 minutter måtte Vidar Martinsen hinke av banen mens han holdt seg til kneet. Martinsen har som kjent slitt med skade, og med Piiroja ute til tidligst mai var det nok flere som holdt pusten. I skrivende stund er det ikke kommet frem hvorvidt skaden til Martinsen er alvorlig eller ei.

Om ikke det var nok måtte Anders Prytz også forlate banen litt senere med skade. FFK spilte derfor store deler av kampen med en veldig uvanlig forsvarsfirer: Miika Multaharju på høyreback, Pål André Czwartek som midtstopper sammen med Patrik Gerrbrand og Anders Stadheim (!) som venstreback.

Likevel klarte aldri Andreas Tegström, Adriano Munoz eller andre Sandefjord-spillere å overliste FFK med unggutten Erik Bråthen som bakerste mann.

Isteden er det en afrikaner som stjeler showet. To minutter før pause stupheader nemlig Ismael Beko Fofana ballen i mål etter innlegg fra John Anders Bjørkøy. Afrikaneren startet på topp sammen med Øyvind Hoås og fremstår nok en gang som en måltyv.

Det blir ikke flere mål i kampen. Ifølge rapportene leverer FFK best etter pause mot et tannløst Sandefjord-lag, men får ikke uttelling på sjansene. Prøvespiller Frane Cacic spilte de første 45 minuttene, før han ble tatt av banen til fordel for Konan Serge Kouadio. Det er høyst tvilsomt om kroaten blir tilbudt kontrakt.

Etter kampen ble en fornøyd Anders Grönhagen intervjuet av Radio Fredrikstad. Svensken roste spillernes innsats:

- Det var veldig bra innsats i dag. Det så ille ut det første kvarteret hvor Sandefjord løper mye og skaper noen sjanser, men vi blir bedre utover i kampen til tross for at vi må gjøre mange omrokkeringer. Stadheim er veldig godt som venstreback, og Erik Bråthen gjør en veldig fin innsats. Vi fightet bra og det var morsomt å se på. Vi vet at vi kan spille god fotball når banene blir bedre, men i dag fightet vi også bra.

- Det er viktig at spillerne har fått «vinnerskalle» som vi sier i Sverige, avslutter Grönhagen som også var fornøyd med at laget nok en gang holdt nullen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

27/08/2023 12:52 | a5d0a5e4