Lyn - FFK 0-1 (0-1)

Bjørkøy straffet Lyn

Årets første FFK-kamp på naturgress ble tirsdag ettermiddag gjennomført mot FC Lyn Oslo på La Manga. I en sjansefattig kamp der FFK likevel var det beste laget, ble John Anders Bjørkøy matchvinner med sin scoring på straffespark fem minutter før pause.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 27. February 2007 - 18:04
FFK (4-4-2):
Rami Shaaban - Pål André Czwartek, Patrik Gerrbrand, Vidar Martinsen, Anders Prytz - John Anders Bjørkøy, Christian Berg (Anders Stadheim), Hans Erik Ramberg, Raymond Kvisvik - Tarik Elyounoussi, Gardar Johannsson (Øyvind Hoås)

Kampen var som treningskamper flest; sjansefattig, uten det veldig store engasjementet og preget av mange spillere med tunge bein.

FFK skapte få målsjanser, men slapp motstanderen til enda færre. Kampens eneste scoring kom etter straffespark mot slutten av 2. omgang. Etter en corner havner ballen i returrommet. Der forsøker Ramberg seg på et skudd, men en Lyn-spiller avverger inne i 16-meteren ved hjelp av hånda. John Anders Bjørkøy setter ballen kontrollert i mål.

Ellers er det verdt å bemerke at Christian Berg dessverre måtte forlate banen halvveis ut i 1. omgang med skade. Anders Stadheim kom inn og tok plass på venstre midtbane, slik at Bjørkøy ble skjøvet inn på sentral midtbane, og Raymond Kvisvik ut på høyresiden.

Foruten scoringen var det ikke mye som skjedde foran målene før pause. Nærmest var Hans Erik Ramberg med en heading like utenfor, og John Anders Bjørkøy med et skudd som også gikk like utenfor. Lyn skapte ikke en eneste målsjanse.

2. omgang ble ikke veldig ulik 1. omgang, rent bortsett fra at den ble målløs. Lyn har riktignok et par gode målsjanser, inkludert en situasjon der Rami Shaaban forsøker å drible som bakerste mann, men igjen er det FFK som er hyppigst frempå. Ikke minst med en knallhard heading i tverrliggeren etter corner.

FFK vinner 1-0 og gjør en grei treningskamp mot et Lyn-lag som for øvrig savnet flere av sine mest sentrale spillere.

Vidar Martinsen leverer en god debut i en solid defensiv gjennomkjøring og er også veldig nær scoring. Fremover på banen er det mer variabelt. Tarik Elyounoussi utmerker seg som den klart mest bevegelige, men selv om unggutten viser at han er på hugget, manglet det lille ekstra foran mål. Gardar Johannsson fikk muligheten til å vise seg frem for Anders Grönhagen fra start, men til pause hadde svensken sett nok. Den islandske spissen imponerte ikke og ble byttet ut til fordel for Øyvind Hoås. Heller ikke han hadde noen stor dag på jobben.

På fredag spiller FFK ny treningskamp på La Manga. Motstander er Viking.