Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2011

Hvem stikker av med seriegullet?

To lag skilte seg veldig ut i fjor. Det ene vant seriegullet med syv poengs margin, det andre hadde elleve poeng ned til bronseplass igjen. Vi tror at ingen lag kan tukte Rosenborg og Vålerenga, men hvem er best til å tukte hverandre? Vi er ved veis ende med årets tabelltips, og det er på tide å avsløre vinneren!

Tekst av Stein Andre Sæther og Marius Kjølstad. Grafikk: Martin Henriksen
Lagt ut: 17. March 2011 - 12:00

Vålerenga

Treneren fra det møblerte hjem har virkelig fått sving på østkantlaget. Vi tror faktisk at dette går hele veien til topps og at Klanen kan feire seriegull i år.

Sesongen i fjor

Det ble tidlig klart at laget var det eneste som kunne tukte Rosenborg, men selv om to tredjedeler av kampene endte med seier, og imponerende 69 scorede seriemål holdt det ikke. De endte syv poeng bak trønderne, men hele elleve poeng foran Tromsø på bronseplass.

Til tross for at Mohammed Abdellaoue dro fra Norge og Tippeligaen i midten av august, så måtte man nesten ringe julen inn før noen tok igjen hans femten mål i serien. Baye Djiby Fall kom til slutt så vidt foran i siste serierunde da han måtte ta straffespark for å bli toppscorer.

På samme måte som Fredrikstad fortsatte i samme stil uten Tarik Elyounoussi i 2008, så heller ikke salget av Moa ut til å svekke bohemene særlig. Andre spillere tok ansvar.

Fra 11-1 i første runde til 2-3 mot Tønsberg allerede i andre runde. Cupen ble med andre ord ikke det helt store i fjor.

Utskiftningene

Vålerenga har vært målrettet med sine penger denne sesongen og hentet inn to av de største profilene før sesongstart. Som Fredrikstad gjorde med Elyounoussi, så har også Oslo-klubben hentet spillere med god kunnskap om Tippeligaen. Både Yssouf Koné og Fredrik Stoor har fartstid i Rosenborg og vender nå tilbake til Tippeligaen i et forsøk på hindre sin tidligere arbeidsgiver nytt gull.

I tillegg har Aleksander Solli, Sidoine Oussou ankommet for å komplimentere en allerede bred stall.

Spillerne som har forlatt Valle i vinter vil neppe bli savnet nevneverdig. Birger Madsen forlot klubben nesten før han ankom og dro til Start. Den ikke akkurat unge Bengt Sæternes dro til Viking, mens Fredrik Carlsen har bestemt seg for at han trivdes så godt på utlån til Aalesund at ville bli værende.

Et par enda mindre kjente spillere har også forlatt Oslo-klubben, mens Lille-Moa, Mostafa «Mos» Abdellaoue, overraskende har blitt lånt ut til Tromsø denne sesongen.

Lagoppstillingen


Lars Hirschfeld

Fredrik Stoor - André Muri - Stefan Strandberg - Andreas Nordvik

Harmeet Singh - Kristoffer Hæstad - Mohammed Fellah

Luton Shelton - Yssouf Koné - Morten Berre

Konklusjonen

Har bygget opp laget økonomisk og sportslige stein for stein de siste årene. Martin Andresen har fått roen som trengs for å bygge et topplag. Vi tror laget tar et steg i riktig retning fra i fjor, noe som betyr seriegull. Både fordi stallen virker sterkere i år, samt at gullrival Rosenborg ser svekket ut.

Rosenborg

Det meste ser ut til å fungere med det trønderske laget, uansett hvem som styrer skuta. Om det er en hoppende, sigarrøykende svenske, eller om det er eldgammel orkdøling med munndiaré beriket med ei tunge som stadig har løpetid. Det endte i seriegull i fjor, og i år prøver de nok en svenske ved roret.

Sesongen i fjor

Autopiloten ble koblet inn allerede sesongen før og selv ikke et trenerbytte halvveis kunne rokke en fjellstødig gjennomføring med den nette sum av null tap.

Noe etterlengtet nytt cupgull ble det derimot ikke etter fadesen mot Follo, og da Ståle Solbakken sendte de på hodet ut av Champions League, så ble det kun Europa League, hvor det en gang for alle ble slått fast at Rosenborg ikke lengre er et lag som kan tukte europeiske storheter.

24 innslupne mål på 30 seriekamper er imponerende med svensk målvakt og tre blågule til i forsvaret. Uten å rippe opp i 70 års historie, de er både modigere og flinkere til å forsvare seg enn sine forfedre.

Utskriftningene

Siden i fjor har Steffen Iversen funnet seg godt til rette på benken i Crystal Palace, Nils Arne Eggen bruker nå tiden til å gå tur med tunga si, Annan skal klype og bite tyskere fremover og Demidov skal yppe seg mot Messi i Premiera Division.

Roar Strand debuterte for Rosenborg i 1989. Over 400 seriekamper, 125 kamper ute i Europa og en fysioterapeut senere, abdiserte han i fjor høst etter å ha mottatt sitt 16. seriegull. Etter tjue år som Tippeliga-spiller kan han endelig bruke lørdagene til å danse gåstol-jive på Brakka med Mini som DJ uten å bekymre seg over at kroppen også skal tåle kamp dagen etter.

Mange av bjærebjelkene har altså forsvunnet og igjen står ytterveggene. For å rette på dette har Rosenborg vært frempå med sjekkheftet, om enn ikke i like stor grad som i glansdagene. En kronisk skadd Daniel Fredheim Holm har erstattet Steffen Iversen. Og skadene er vel eneste likehetstrekk mellom de to.

Boti Goa Tyrolien Orphée Deme har langt navn og er afrikaner. Æ sei itj meir. Mye på grunn av at få vet hva Rosenborg har fått i 22-åringen. Kan bekle flere roller i angrepet.

Jon Inge Høiland ble med som blindpassasjer da flyttebilen til Janne Jönsson dro nordover til Trondheim. 33-åringen er neppe en langsiktig løsning, selv om Roar Strand hadde syv år igjen på fotballbanen da han var på samme alder.

Mest spenning er det kanskje til Jim Larsen, midtstopperen til 8,5 millioner kroner. Ingen tvil om at trønderne har troen på at denne spilleren kan overta Vadim Demidovs plass i midtforsvaret omgående.

Lagoppstillingen


Daniel Örlund

Mikael Lustig - Mattias Bjärsmyr - Jim Larsen - Mikael Dorsin

Markus Henriksen - Fredrik Winsnes - Per Ciljan Skjelbred

Daniel Fredheim Holm - Rade Prica - Trond Olsen

Konklusjonen

Vi tror at motstanderne i år får det lettere mot Rosenborg og at de må ta et steg ned og se noen andre finne på tullete gullfeiringer. Vi tror det blir noen sure toner å finne i fjorårets storbandfeiring og at laget havner på andreplass i årets serie.

De har få dager før seriestart ikke funnet en skikkelig erstatter for Anthony Annan som har vært bærebjelken på midtbanen til Rosenborg de siste par årene. Til og med et kjøp av Celso Borges vil rette på akkurat det. Henning Hauger er nevnt, men tiden er forbi da trønderne kunne vandre rundt i en leketøysforretning som en bortskjemt unge og peke på de lekene de ville ha.

Tabelltipset er nå komplett:

1. Vålerenga
2. Rosenborg
3. Tromsø
4. Stabæk
5. Strømsgodset
6. Molde
7. Odd Grenland
8. Fredrikstad
9. Start
10. Brann
11. Aalesund
12. Viking
13. Sarpsborg 08
14. Lillestrøm
15. Haugesund
16. Sogndal

 

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3