Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2011

Godset og Brann vil ikke bli tabellnaboer

Det ene laget vil fortsette den gode trenden fra i fjor, mens bergenserne bør kanskje allerede nå begynne å spare neglene til sesongavslutningen.

Tekst av Stein Andre Sæther og Marius Kjølstad. Grafikk: Martin Henriksen
Lagt ut: 12. March 2011 - 15:00

- Har du husket å testet ferdighetene på dagens quiz-spørsmål?

Strømsgodset

Før Ronny Deila tok over foran 2008-sesongen var det ikke bare Marienlyst som var gammel i Drammen, men mesteparten av stallen luktet det mugg og kamferdrops av. Et imponerende generasjonsskifte de siste sesongene resulterte i en respektabel syvendeplass i fjor hvor mye av grunnlaget ble lagt på plastikken kamuflert som gress på Marienlyst.

Sesongen i fjor

Deilas unge mannskap ble som ventet variable i prestasjonene. Fra det briljante hjemme på Marienlyst til å få grisebank i enkelte bortekamper. Det ble mye mål begge veier. Fjerde flest scorede mål, men også flere innslupne enn Sandefjord som tross alt kavet i bunnen som en traktor i et svømmebasseng igjennom hele sesongen. Målshowet ble avsluttet med 5-4 mot Lillestrøm i siste serierunde.

De manglet den store goalgetteren etter at Marcus Pedersen takket for seg etter syv scoringer og dro til Nederland. Ola Kamaras fem mål gjorde at en armé av halvgode spillere var foran han på toppscorerlisten. Det gjør likevel lite når nesten samtlige andre spillere i blå drakt også er i stand til å score mål. Scorer man 51 mål i løpet av en sesong, så gjør man det uansett hvem som står bak målene.

Kronet en god sesong med å vinne cupfinalen over Follo.

Utskiftningene

Godset har i likhet med FFK vært på shoppingtur til Follo. Valget falt på Eirik Markegård som det blir spennende å følge denne sesongen. I tillegg satser de på at Jo Inge Berget fortsetter utviklingen i klubben og har fått han på lån også denne sesongen.

Gardar Johansson klarte ikke å gjøre en god nok figur til å få kontrakt videre, mens både Steffen Nystrøm og Joel Riddez har funnet seg nye arbeidsgivere, kun sistnevnte vil bli merkbart savnet.

De har også hentet inn en rekke mindre kjente spillere, men Ronny Deila har vist før at han kan forme talenter til å bli gode Tippeliga-spillere.

Lagoppstillingen


Adam Larsen Kwarasay

Lars Christopher Vilsvik - Alexander Aas - Glenn Andersen - Razak Nuhu

Mohammed Abu - Anders Konradsen

Øyvind Storflor - Muhammed Keita - Jo Inge Berget

Ola Kamara

Konklusjonen

Ronny Deila har vist seg som en meget dyktig trener og har virkelig fått skikk på drammenserne. Et ungt mannskap har blitt et år eldre siden sist og fått verdifull læredom av feilene fra i fjor.
Mannskapet er ungt og spennende, men samtidig har de rutinerte spillere som Øyvind Storflor, Alexander Aas og Glenn Andersen på laget. På keeperplassen er det mer uvisst, men Adam Larsen har foreløpig tatt vare på sjansen han har fått i Godset-buret. Vi tror det blir mer jubel på Gamle Gress denne sesongen.

Vi tror Strømsgodset havner på en 5. plass i årets serie.

Brann

Vi har kommet til laget med et klima kun Atlantis er i nærheten av å matche. Denne sesongen kan det fort bli mer tårer enn regn i Bergen. Flere eksperter tror de rykker rett ned i år. Hadde ekspertene ikke kommet med akkurat det tipset, så hadde de kanskje også gjort nettopp det. Vi tror heller ikke at byen som ikke trenger brannvesen kommer til å gjøre en kjempesesong, men tipper de litt høyere på tabellen enn nedrykk.

Sesongen i fjor

Steinar Nilsen var fast bestemt på å styre Brann-skuta selv etter flere hull i skroget og vann til livet. Det måtte til slutt ende med at Brann måtte ut etter en erstatter. Rune Skarsfjord tok på seg redningsvesten og styrte skuta inn til land.

Brann-ledelsens manglende kreativitet og dårlig økonomi kan være noe av årsaken til at Skarsfjord også får tillit denne sesongen. Vi har vel sett før hva en assistent kan gjøre med et lag, eventuelt ikke gjøre med et lag.

Drømmen om tur til Ullevaal og cupfinale endte med en kort tur til naboklubben Fyllingen for å bli ydmyket.

Utskiftningene

Etter mye frem og tilbake ble omsider Erik Huseklepp også utenlandsproff. Foreløpig har han knapt mer tid på gresset i Bari enn ballguttene før kamp, og klubben har allerede prøvd å sende han til Russland uten hell.

Petter Vaagan Moen hadde sin beste sesong i Tippeligaen noen sinne. Scoret med sine fjorten seriemål det dobbelte av hva Huseklepp klarte og skal ha mye av æren for at Brann fortsatt er å finne i Tippeligaen. Kantspilleren fra Hamar har nå funnet veien til engelsk fotball og Queens Park Rangers.

Eirik Bakke ble flyttet litt rundt på banen forrige sesong, og har nå blitt flyttet helt til Sogndal. Midtbanespilleren som vikarierte på spissplass scoret fem mål i fjor, men skal nå prøve den umulige oppgaven det er med å holde Lerum-guttene unna nedrykk.

DJ Jan Gunnar Solli har tatt amerikabåten til New York og skal nå servere pasninger til Thierry Henry og Juan Pablo Ángel i New York Red Bulls.

Etter et par gode sesonger så har det blitt stilt flere og flere spørsmål rundt Håkon Opdals keeperegenskaper. Og de har ikke vært av typen "Hvordan har du blitt så god?". Denne sesongen blir de satt skikkelig på prøve ettersom han nå skal konkurrere med Piotr Leciejewski om keeperplassen.

Den tror vi den tidligere Sogndal-keeperen tar først som sist. Kenneth Udjus ble med Eirik Bakke til Sogndal, og da slang like godt Cato Hansen seg på og ble med til saftbygda også.

For å sikre at det også blir scoret mål for rødtrøyene denne sesongen hviler mye av ansvaret på Gustavino som nettet åtte mål forrige sesong. Med seg får han den spennende duoen Kim Ojo og Bentley som er blitt hentet inn foran sesongen.

Den som det kanskje er knyttet mest spenning til er Fredrik Haugen. Så spørs det om sportsklubben klarer å få dette talentet til å blomstre litt tidligere enn Eirik Huseklepp som kom langt inni tjueårene før han slo til.

Lagoppstillingen


Piotr Leciejewski

Birkir Sævarsson - Zsolt Korcsmar - Lars Grorud - Hassan El Fakiri

Fredrik Haugen - Rodolph Austin

Diego Guastavino - Erik Mjelde - Chukwuma Bentley Akabueze

Kim Ojo

Konklusjonen

Vi tror at det har gått litt for fort i svingene da Brann fant ut at de skulle renske opp i stallen. Vi tror rett og slett at laget trenger mye tid på å finne rytmen. Klarer Bentley å nå nivået han var på for et par sesonger tilbake, vil Gustavino fortsette å score og vil Kim Ojo mestre overgangen fra Adeccoligaen til Tippeligaen? Hvis ikke, hva er da Brann sin plan B? Hente igjen en aldrende Helstad og gå samme fella en gang til?

Det skal mye til å erstatte spillere som tilsammen scoret 28 seriemål i fjor, 58 prosent av alle målene til Brann i fjor. Vi tror dette gjør at Brann går en tung sesong i møte. Ikke Nordlie-tung riktignok, så nedrykk blir det ikke.

Vi tror Brann klarer seg og ender på en 10. plass.

1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. Strømsgodset
6. Molde
7. Odd Grenland
8. ?
9. Start
10. Brann
11. ?
12. ?
13. ?
14. ?
15. ?
16. Sogndal

 

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f