Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Blir de nye spillerne klare til 1. august?

Vi har tatt en prat med Joacim Jonsson for å få klarhet i det store spørsmålet alle stiller for tiden.

Tekst av Øystein Holt, Foto: Rolf B. Gundersen/fredrikstadfk.no
Lagt ut: 30. July 2010 - 16:55

I år faller 1. august og åpningen av overgangsvinduet på en søndag. Det har skapt hodebry for flere norske klubber, som allerede har sikret seg forsterkninger. FIFAs datasystem er konstruert på en slik måte at informasjon kun kan registreres fra den dagen vinduet åpner, og dermed håper klubber på godvilje fra fotballforbund rundt om i verden.

- Vi har gjort vår del av jobben i forhold til alle papirer som skal inn til forbundet og klargjort det som skal legges inn i det nye TMS systemet, forteller Jonsson, og legger til:

- Norges fotballforbund har sagt de skal gjøre sin del av jobben, så da er vi til slutt avhengige av de forbundene spillerne kommer fra. De må svare på forespørselen fra det norske forbundet om spillerens "spillerpass".

FFKs spillertrio

For FFKs del er det de to nyankomne spillerne Gilmak og Gamboa, samt tilbakevendte Lalawele, som kan bli rammet av søndagens makt:

- Når det gjelder Lalawele, så har vi avtale med svenske forbundet at de skal ordne det, sier Jonsson om togoleseren som har vært på utlån i Sverige.

- Angående Gilmak, så har det Brasilianske forbundet sagt det skal bidra, men de er i sin tur avhengig at det regionale forbundet i Brasil også må bidra. Så her er det fortsatt litt usikkert men vi har forhåpninger om at det skal løse seg, fortsetter Jonsson.

- Dessverre er det litt større problemer med Gamboa, da de fleste i forbundet er bortreist og de trenger hjelp fra deres "ligakomité", forklarer FFKs sportslige administrator.

Usikkerheten er altså størst rundt costaricanske Gamboa, som trolig er den spilleren som er nærmest en plass i startelleveren.

Forbundets representant i Costa Rica:

- I will proceed to ask to our Professional League about players information. I will try to send you the ITC next saturday afternoon, skriver Lidia Rojas i en mail til FFK.

Forbundets representant i Brasil

- I will request him for his Regional Federation as soon as you send me this data. After that, it is up with them and I cannot promise you anything. If they release the player by then, than no problem. I will issue the ITC for sure. But that really depends on them, er svaret fra Marcelo Wellisch i en annen mail til FFK.

Fornøyd med NFF

- Vi er veldig fornøyd med Norske fotballforbundet og den jobben de gjort i forhold til å få spillerne klare. De har gjort alt som står i deres makt, avslutter Joacim Jonsson.

Vi krysser fingrene!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f