Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Fra junior til senior:

Odilon Kashama blir A-lagsspiller

Odilon Kashama (19) signerte i dag en 1,5 årskontrakt med FFK. - Det er selvsagt en drøm å få lov til å spille for FFK, kommenterte angrepsspilleren like etter at han hadde signert.

Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 29. April 2010 - 14:05

Det betyr at den lynhurtige angrepsspilleren kan spille mot Bodø/Glimt allerede førstkommende søndag. Flere strenger å spille på for Tom Freddy Aune kan komme svært godt med, da Bodø/Glimt trolig er FFKs argeste konkurrent i opprykksstriden, og blant annet Celso Borges må sone karantene for tre gule kort.

- Odi har hatt en veldig bra utvikling gjennom sesongen og får nå betalt ved å få en kontrakt ved A-laget. Det er gjort en veldig bra jobb av Even Juliussen og Per Egil Ahlsen og selvfølgelig Odi selv gjennom sesongen. sier Tom Freddy Aune til fredrikstadfk.no.

Kashama kommer opprinnelig fra Kongo, men har bodd i Norge siden han var elleve år. Til tross for dette gjennomførte han sin første skitur under juniorlagets "bli kjent turen" i januar 2009. Selv om elegansen uteble ved den anledningen, har Kashama andre strenger å spille på: Angrepsspilleren er lynhurtig på tørt føre!

19-åringen er så rask at han allerede nå sammenlignes med tidligere FFK-spiller Brian West. På FFKs hjemmesider kan man lese at Odilons rekord på 60-meter lyder er på 6 sekunder og 10 hundredeler, noe som trolig må tas med ei klype salt, da verdensrekorden til Maurice Green er på 6 sekunder og 39 hundredeler (!). Uansett, det er ingen tvil om at den fransktalende norskkongoleseren har ekstrem spisskompetanse i form av sin hurtighet.

- Han har ekstremkvaliteter med sin hurtighet som er interessant for ethvert lag. Vi skal jobbe hardt sammen med ham for å viderutvikle Odi videre. Dette er også en del av vår ungdomssatsning i FFK ved at vi flytter enda en juniorspiller opp i A-stallen, sier Tom Freddy Aune til fredrikstadfk.no.

Kashama har alltid vært en spennende unggutt grunnet sin ekstrem spisskompetanse, men i tidligere har han slitt med å få utelling på sjansene. I år har Kashama bøttet inn både for rekrutt- og juniorlag, og de som følger ham tett, sier at unggutten har tatt store steg i riktig retning for å utvikle avslutningsferdighetene.

Vi i ffksupporter.net vil likevel oppforde til tålmodighet og måtehold. Det har allerede blitt bygget opp et utrolig forventingspress på 19-åringen, men vi må alle huske at dette er en unggutt som fortsatt har en lang vei å gå før han er ferdigutviklet som fotballspiller.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3