Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltips 2010:

12. plass: Løv-Ham

Til tross for en merittert trener og en god sentral midtbane, tror vi Løv-Ham vil kjempe i bunnen av årets Adeccoligaen. Laget bør uansett være godt nok til å berge plassen.

Tekst av Jørgen Tjærnås
Lagt ut: 31. March 2010 - 15:00

Stiftet: 29.desember 1975
Stadion: Varden Amfi

Overganger

Inn

Johan Thorbjørnsen (Brann)
Bjørn Dahl (Hønefoss)
Nicolai Misje (Alta)
Trond-Erik Asbjørnsen (Askøy)
Anders Engeseth (Fyllingen)
Mats Kalland (Lyngbø)

Ut

Knut Walde (Tar pause fra fotball)
Ørjan Låstad (Åsane)
Cato Hansen (Brann, tilbake etter lån)
Kristian Vange (Legger opp)
Kim Deinhoff (Ukjent)
Fredrik Myhre (Ukjent)

Treningskamper

Løv-Ham - Fana 5-0
Løv-Ham - Nest-Sotra 3-2
Løv-Ham - Førde 4-0
Brann - Løv-Ham 5-1
Bryne - Løv-Ham 2-1
Løv-Ham - Os 1-1
Løv-Ham - Vard 1-1
Løv-Ham - Åsane 0-0
Løv-Ham - Mjøndalen 0-0
Løv-Ham - Nybergsund 2-0
Sogndal - Løv-Ham 2-0

Forrige sesong

Endte på 10.plass i sin femte strake sesong i divisjonen, noe som er klubbens beste plassering, etter å tre ganger ha endt som nummer 12, og en gang på 11.plass. Men som vanlig valgte de å gjøre det så spennende som mulig.

22 poeng etter 14 runder gjorde at laget lå trygt plassert på tabellen. Men som alltid faller løvene sammen på høsten. Kun fire seiere og 17 poeng de siste 16 kampene gjorde at laget helt frem til nest siste runde lå faretruende nære nedrykksstreken.

Var solide hjemme, 8-5-2 er en statistikk man bør satse på å opprettholde i år. 11 poeng på bortebane var derimot ikke mye å skryte av.

Trener

I Arne Sandstø har bergenserne fått tak i en særdeles rutinert trener, med lang fartstid fra Odd Grenland. De siste to årene har han ført Start opp fra Adeccoligaen, før han i fjor forgjeves prøvde å berge Notoddens plass på høsten. En tydelig leder, som krever mye av spillerne sine. Skal bli spennende å se om han får mye ut av begrensede midler.

Stallen

Keeper

Johan Thorbjørnsen har tilbrakt flere år på benken i Brann, men får nå endelig sjansen til å vise seg frem som førstekeeper. Det kan vise seg å være en klok beslutning av løvene fra Fyllingsdalen. En keeper som er god på strek, og tar med seg erfaring fra Tippeligaen.

I bakhånd har man Erlend Johansen, som gjorde en del rart de tre kampene han fikk sjansen i fjor. Han avsluttet kampen mot Tromsdalen med å måtte gå av banen med en strekk. Da kom unge Kim André Melby inn. En av mange unge spillere som har gått gradene i Løv-Ham, som etter hvert har blitt en av landets desidert beste klubber når det gjelder talentarbeid.

Forsvar

Paul Addo hadde en solid sesong på venstrebacken i fjor, noe som førte til interesse fra både Hønefoss og Brann i vinter. Fast innslag på aldersbestemte landslag for Ghana, og var kaptein da de tok 4.plass i G17-VM for to år siden. Hurtig, villig offensivt oig med en brukbar innleggsfot. Moden for større oppgaver snart.

En annen man hadde håpet skulle slå gjennom i fjor, var Aleksander Solli. Men midtstopperen fikk en alvorlig kneskade allerede etter tre serierunder, og mistet dermed resten av sesongen. Er ikke tilbake for fullt, og det er liten tvil om at avbrekket kan ha hemmet utviklingen hans. En hurtig stopper, som samtidig er god til å lese spillet.

På høyreback har man derimot valgt å hente inn rutine, i form av Bjørn Dahl. Etter lange opphold i Viking og Brann, og enorm erfaring fra Tippeligaen, var han i høst med på å spille Hønefoss opp, før han vendte tilbake til Bergen. En back som er god plasseringsmessig, og velger kloke løsninger ofte. Vil tilføre dette laget mye, selv om han aldri har vært en briljant spiller.

Sollis skadeproblemer, kombinert med at den rutinerte duoen Knut Walde og Kristian Vange valgte å legge opp etter forrige sesong, gjorde at løvene måtte ut på stopperjakt. To av løsningene fant de lokalt. Amund Myrseth er hentet fra nabo og rival Fyllingen, og er tiltenkt en rolle som potet i forsvar. Men har blitt brukt mest som stopper i vinter.

Også Mats Kaland er hentet lokalt, fra 3.divisjonsspill i Lyngbø. Har i høst og vinter også prøvd seg i Bryne og Haugesund, før han signerte for løvene. Brukbare fysiske forutsetninger, og skal ha gjort et godt inntrykk i vinter.

Sistemann inn på stopperplass er nord-trønderen Karl Morten Eek, som kommer på lån fra Bodø/Glimt. Fikk få sjanser der i fjor, og ble dermed utlånt til Nybergsund på høsten. Meget duellsterk, men ikke den mest elegante stopperen. Elegante var derimot hans blogger fra tiden han spilte i Steinkjer, gjerne skrevet seint natt til søndag.

Kevin Dure kan også få sitt endelige gjennombrudd i år, etter å kun ha fått et par innhopp i fjor. 93-modellen har god fysikk og en uredd spillestil, men mangler litt på det taktiske.

Midtbane

Fredrik Haugen imponerte stort i fjor, og det er vel egentlig bare et spørsmål om tid før han er Brann-spiller. Meget moden spillestil, til tross for at han nylig fylte 18 år. Aggresiv og god til å flytte beina, og samtidig dyktig på å komme på løp, og med ball i beina. En toveisspiller som vi garantert vil høre mer til i årene som kommer. Kan på mange måter sammenlignes med en ung Per Ciljan Skjelbreid.

Det så lenge ut til at Erlend Storesund og Efe Ehierobo var tapt for Løv-Ham etter forrige sesong. Men nå har man fått begge de to midtbanespillerne til å fortsette, noe som kan vise seg å være uendelig viktig. Storesund hadde opprinnelig planlagt et halvår med studier i Australia, men vraket kenguruer til fordel for spill i Adeccoligaen. Slik liker vi! En av få naturlige ledere i dette laget, og god med ballen i beina.

Ehierobo har en kraftfull spillestil, noe som førte til unødvendig mange kort og suspensjoner i fjor. Også et tungt skudd, og mange viktige løp offensivt.

Belgiske Sven Vandenbroeck kan være et alternativ sentralt. Gikk hele forrige sesong mer eller mindre skadet, og spiller på det enkle. Best i de defensive oppgavene.

Ellers er de sentrale midtbanealternativene få. Nicolai Misje og Bilal Velija kan begge brukes her, selv om de trives best bredt. Misje har hartt en tung tid med sykdom i Brann, og fjorårets opphold i Alta ble også spolert av skader. Brukbart tempo og løpskraft, men kan bli for mye borte på kant. Velija er en kantspiller med gode dribleferdigheter, men noe lett for å spille sentralt.

Angrep

Mads Cato Moldskred var langt fra fast i fjor, men imponerte stort på høsten. Et godt driv, og gode ballferdigheter gjorde sitt, sammen med et par utrolige scoringer. En Huseklepp light, som kan gjøre det uventede.

Ellers har man mange forskjellige spilletyper å velge mellom i angrep. Sindre Marøy har et brukbart tempo, og er også det nærmeste man kommer et oppspillspunkt, som er brukbar feilvendt. Mye brukt som ensom spiss i fjor.
I Arve Walde har man en "ærlig" spiller, som gjør den jobben som forventes av han. Trives best ut mot venstre, og har et ålreit skuddbein.

Kim-Rune Hellesund hadde sin storhetstid tidlig på 00-tallet, da han en stund var Tippeligatoppscorer. Blitt mest brukt ut bredt i Løv-Ham, og kommer ofte på gode løp inn i feltet. Men ikke den som bidrar mest i det oppbyggende spillet.

Mathias Møvik har også fått prøve seg på en kantplass i vinter, etter å ha blitt lånt ut fra Brann. Best med ballen i beina, og har et tungt skudd. Men er foreløpig ikke god nok i bevegelsene til å lykkes hos storebror i Bergen.

Trond Erik Asbjørnsen er hentet fra 3.divisjonsspill i Askøy i vinter, etter å ha bøttet inn mål der. Har høyden, men er allikevel ingen stor duellspiller. Best når han får lure i feltet, og med brukbar hurtighet.

Konklusjon

Løv-Ham kan også i år forventes å ligge i bunnen. Men jeg tror de nok en gang elegant berger seg så vidt unna nedrykket.

En nøkkel til det vil være den sentrale trioen Haugen, Storesund og Ehierobo, som er en midtbane med mye kvalitet, og ferdigheter som utfyller hverandre fint. Men bak de tre er det få gode alternativer til de sentrale midtbanerollene.

På kantene og på topp har man mange jevngode og forskjellige spillertyper å velge i. Både om man velger å spille 4-4-2 og 4-3-3 har man typer som passer på kantplass, og på topp. Men spørsmålet er hvilken kombinasjon som er best, og om man evner å finne denne. Blir det mange endringer i løpet av sesongen er dette neppe positivt. Marøy er et greit oppspillspunkt, men alternativene til den rollen er få.

På backene har man rutine til høyre i Dahl og ungdommelig pågangsmot og talent i Addo på venstre. Men stopperplassen ser ut som et potensielt minefelt. Solli har en lang vei å gå før han er kampklar, og verken Myrseth eller Kaland har erfaring fra dette nivået. Eek er heller ikke den stabile kjempen man kunne trengt bak der. Det kan bli mye å gjøre for Thorbjørnsen bakerst i år.

Men i sum er det nok kvalitet i laget til at jeg tror de akkurat berger plassen. Stort mer enn det blir det neppe, men det har man heller ikke forhåpninger om.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3