Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltips 2010:

8. plass: Ranheim IL

Trønderne som nesten slo oss ut av cupen i fjor har forsterket laget med en rekke innleide Rosenborg-spillere før sitt første møte med Adeccoligaen. Laget har trolig tyngde nok til å kjempe om en plass midt på tabellen.

Tekst av Jørgen Tjærnås
Lagt ut: 02. April 2010 - 10:00

Stiftet: 17.februar 1901
Stadion: Ranheim Idrettspark (Spiller sine seks første hjemmekamper i Abrahallen)

Overganger

Inn

Albert Berbatovci (Rosenborg)
Jo Sondre Aas (Rosenborg, lån forlenget ut sesongen)
Pål André Helland (Rosenborg, lån forlenget ut sesongen)
Michael Karlsen (Rosenborg, lån ut sesongen)
Kenneth Dokken (Odd Grenland)
Tom Erik Nordberg (Levanger)
Michael Jamtfall (Rosenborg, lån forlenget ut sesongen)
Robert Stene (Stavanger)

Ut

Kristian Juberg (Charlottenlund)
Jørgen Rismark (Charlottenlund)
Mathias Eikenes (Ukjent)
Jan Roger Angvik (Eidsvåg)
Stig Kammen (Lån gjort permanent, Nardo)
Fredrik Høgaas (Nardo, var utlånt til Steinkjer i høst)
Martin Lund (Kolstad)
Gisle Refseth (Kolstad)

Treningskamper

Ranheim - Kristiansun 3-1
Strindheim - Ranheim 1-8
Aalesund - Ranheim 3-1
Bodø/Glimt - Ranheim 1-0
Rosenborg 2 - Ranheim 2-7
Ranheim - Kolstad 3-1
Ranheim - Strømmen 4-1
Ranheim - Follo 2-0

Forrige sesong

Sikret endelig opprykket, etter å ha prøvd hardt i to år. Gjorde det spennende med et par tap i innspurten, blant annet mot Raufoss, men vant til slutt med 5 poengs margin ned til Raufoss.

Hjemme var man nesten utilnærmelige, med 11-1-1. Borte trøblet man noe mer, med 8-2-3, etter å ha rotet vekk poeng i fire av de seks første ukeoppgjørene.

64 scoringer må sies å være ålreit. Kun 21 baklengs derimot, det er veldig, veldig imponerende.

Trener

Per Joar Hansen har hatt en viss nedgang i karrieren etter at han måtte gå fra jobben i Rosenborg. Både i Aalesund og GIF Sundsvall ble det ikke det helt store for Hansen. Men han fikk Ranheim opp på første forsøk, og for en såpass liten klubb som Ranheim må det være en drøm å ha en slik trener. Beviste i Rosenborg-tiden sin, før han ble hovedtrener, at han er god til å ta vare på talentene i klubben.

Stallen

Keeper

Andreas Lindberg ble med Per Joar Hansen over grensen fra GIF Sundsvall før forrige sesong. Svensken viste seg å være et kupp for trønderne. Reaksjonssterk, trygg i feltet og som en god igangsetter. Sannsynligvis den beste keeperen i fjorårets 2.divisjon, og en nøkkelspiller i år.

I bakhånd har man Ørjan Bøe Thygesen, som kom fra Pors i høst. Vil være et soleklart andrevalg, men har med seg brukbar erfaring fra spill 2.divisjon for Pors.

Forsvar

Ivar Arnljot Sandvik står for mye av rutinen i forsvar, og kan se tilbake på opphold i Strømsgodset og Haugesund. Dyktig til å lese spillet og bryte foran, og viker ikke i duellene. En kneskade har gjort sørget for at han egentlig er idrettsinvalid, men spesialtrening og pågangsmot gjør sitt til at han fortsatt fungerer på fotballbanen.

Tom Erik Nordberg har meldt overgang fra Levanger, og nord-trønderen kan vise seg å bli en hit en divisjon høyere opp. Utdannet fysioterapeut, noe som førte med seg et opphold i nederlandske Sparta. Sterk i lufta og brukbar med ballen i beina, men flytter kanskje ikke de samme beina hurtig nok til en hver tid.

Et annet alternativ på stopperplass er Ole Kristian Kråkmo, som er omskolert fra en plass på midtbanen. Har et mislykket forsøk i Adeccoligaen med Skeid bak seg i 2007, før han vendte hjem til Ranheim. Brukbar med ball, og leser spillet godt. Men mangler noe på fysikken.

På høyreback er Lars Ramstad et godt alternativ. Den tidligere Rosenborg-junioren har lang erfaring fra spill i 2.divisjon med RBK2 og Ranheim. Defensivt trygg og stødig en mot en. Men bidrar lite i den offensive biten av spillet.

Også Nicholas Lyngmo er et naturlig altnerativ på backen. Har spilt i klubben siden han gikk i barnehagen. Mer villig offensivt enn Ramstad, men ikke like trygg defensivt.

På motsatt back er Erik Malmo et sikkert stikk. Har gått gradene i nabo Charlottenlund, før han via Strinheim ble hentet til Ranheim for tre år siden. Siden har venstrebacken vært hans. Brukbart tempo, og klarer seg godt defensivt.

Midtbane

Det skal bli spennende å se hvilken formasjon trener Hansen velger i år. I oppkjøringen har man variert mellom tradisjonelle 4-3-3, 4-2-3-1 eller 4-4-2. Uansett er det nok sikkert at Kenneth Dokken vil være en viktig mann sentralt for Ranheim. I fjor gjorde han seg dessverre mest bemerket med sin fryktelige nedsparking av Johan Arneng i cupen. Noe som er synd, for egentlig snakker vi her om en person som egentlig er meget sympatisk, og som undertegnede har stor sans for.

På banen blir Dokken en leder for Ranheim i år, fra en dyp midtbanerolle. Ballsentral, og samtidig en som evner å gjøre noe med ballen. Tidligere i karrieren brukt som offensiv midtbanespiller eller spiss, og tar med seg kvaliteter fra den tiden. En klassespiller i Adeccoligaen.

Vegard Voll er et naturlig indreløpervalg om man velger å spille med tre mann sentralt på midtbanen. Har Adeccoligaerfaring fra sin tid i Hønefoss. God uten ball, og noe overraskende en viktig bidragsyter i målprotokollen i fjor. Spørsmålet er om han flytter beina langt nok, og ikke minst klokt nok i løpet av en kamp.

Martin Grønning er et annet alternativ. Sønn av Tore Grønning, som i lang tid har vært en av de viktigste bidragsyterne i trøndersk fotball, og som nå er tilbake i Ranheim etter en periode i Rosenborg.

Martin Grønning selv er en kraftfull midtbanespiller med brukbart tempo, både med og uten ball. God på å komme på riktige løp inn i boksen, noe som har resultert i et fint målsnitt de siste årene. Spørsmålet er om han dekker store nok rom defensivt.

I Finn Magnus Johannessen og Peder Winsnes har Ranheim ytterligere to alternativer til de sentrale plassene. Winsnes dekker rom godt defensivt, men bidrar lite i den offensive delen av spillet. Johannessen har brukbart tempo og grei teknikk, og har vært brukt både på kant og som indreløper de siste årene.

Espen Sødahl ble Ranheim-spiller i fjor, etter mye om og men med KIL/Hemne. Et brukbart venstrebein, og en god toveisspiller.

Midtbanen komplementeres med to stykker som lenge har vært ansett for store talenter i Rosenborg, men som ikke har fått gjennombruddet man har ventet på. Albert Berbatovci hadde et mislykket låneopphold i Stavanger i fjor, og ble aldri den nye Skjelbreid i Rosenborg. Eminent med ballen i beina, og med meget god nærteknikk. Men har ikke klart å utvikle de øvrige delene av spillet sitt, noe som er synd. Kan forhåpentligvis få en opptur i Ranheim.

Pål André Helland er andremann som ikke har slått helt gjennom i Rosenborg. Et fantastisk venstrebein som brukes godt både til langskudd og dødballer. En naturlig leder på banen, og stor defensiv vilje. Men mangler kanskje tempoet til å lykkes på øverste nivå.

Angrep

Daniel Krogstad har fått lov til å herje på kanten i 2.divisjon i et par år. Liker seg både når han får trekke utover og innover i banen, og god på å ta skuddmulighetene han får. Hurtig, og i stand til å passere motspillere en mot en. En viktig mann også i år.

I Michael Jamtfall har man en annen naturlig vingtype. Stor hurtighet og gjennombruddskraft, og en mann man lenge hadde troen på i Rosenborg. Men skader har spolert, og han har kanskje godt av å få sjansen i Adeccoligaen.

Jo Sondre Aas kan også komme til å bli brukt i en kantrolle. En god avslutter, og tar den defensive biten av jobben sin seriøst. Giftig inne i boksen, men mangler ekstremegenskaper.

En annen spiss hentet fra Rosenborg er Michael Karlsen. En høy spiss, som allikevel innehar brukbart tempo. God på å plassere seg inne i boksen, og ern god avslutter både med hodet og beina. Men ikke et oppspillspunkt feilvendt.

Robert Stene blir kanskje den viktigste nøkkelen til suksess i år. Er tilbake i klubben, etter opphold i Randaberg og Stavanger, hvor han gjorde det godt. Bærer fortsatt noe preg av å være bedre i sitt eget hode enn i virkeligheten, men har tatt seg sammen det siste året. Meget god når han får lov til å drive med ball, og også med en god ballbehandling. I tillegg fysisk sterk nok til å kunne ta i mot ballen feilvendt. Om han får spille i en relativt fri rolle bak en spiss, kan han bli en stor suksess i år.

Sistemann i angrepet er Geir Holthe. Et naturlig oppspillspunkt, som vinner det aller meste av dueller, og evner å holde forsvarere unna. Dyktig inne i boksen, men avslutningsteknikken med beina er først og fremst bygget på kraft. En kriger som kan bli viktig i år.

Konklusjon

På det tredje seriøse forsøket lyktes endelig Ranheim med å spille seg en divisjon opp. Rosenborgs samarbeidsklubb bør ha forutsetninger til å lykkes brukbart i sin første Adeccoligasesong.

Bakerst har man en keeper som kan vise seg å være en av Adeccoligens beste. Men selv med få innslupne i fjor er kanskje forsvaret det største spørsmålet i år. Et par fine typer sentralt, men backene kan fort vise seg å bli for lette på dette nivået.

Det er også et spørsmål ved om man finner den rette balansen sentralt, og om denne kommer ved å bruke et anker eller to. Hvem som da skal dele jobben med Kenneth Dokken er også et åpent spørsmål.

Offensivt har trønderne mange fine spillertyper med forskjellige ferdigheter. Men med så mange alternativer, bør det være duket for at noen lykkes i år.

Jeg tror Ranheim får en fin opplevelse i år, og ender midt på tabellen. Det vil de og være storfornøyde med.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f