Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltips 2010:

14. plass: Tromsdalen UIL

Berget plassen i fjorårets Adeccoliga, til tross for beskjedne midler og en elendig bortestatistikk. I år blir det minst like tøft, og det lukter en hard kamp mot nedrykk for Dalingan.

Tekst av Jørgen Tjærnås
Lagt ut: 30. March 2010 - 11:44

Stiftet: 27.oktober 1951
Stadion: Tromsdalen kunstgress

Overganger

Inn:

Ruben Kristiansen (Skjervøy)
Rune Reidar Isaksen (Tromsø 2)
Felix André Breivik (Tromsø 2)
Eirik Bertheussen (Lillestrøm, lån gjort permanent)
Christian Hjort (Egen juniorstall)
Jonas Johansen (Kongsvinger)
Eirik Erlandsen (Byåsen)

Ut:

Morten Giæver (Sarpsborg 08)
Hans Norbye (Tromsø)
Espen Minde (Nordkjosbotn)
Tarjei Hansen Gautestad (Lyngen/Karnes)
Aslak Sokki (Skarp)

Treningkamper

Tromsø - Tromsdalen 3-2
Tromsdalen - Skjervøy 13-1
Tromsdalen - Senja 4-0
Tromsdalen - Tromsø 2 4-3
Tromsdalen - Harstad 2-1
Tromsdalen - Alta 2-1
Harstad - Tromsdalen 3-2
Tromsdalen - Follo 0-3
Tromsdalen - Sandnes Ulf 1-0

Forrige sesong

Konge på hjemmebane, hjelpeløse på tur. Slik kan sesong oppsummeres for TUIL. Hjemme sanket de 33 poeng, noe kun opprykkslagene Haugesund og Konsvinger slo. Men på bortebane vant laget kun en eneste match, da de slo Løv-Ham 1-0 på årets første tur. 6 innsamlede bortepoeng og 7 bortescoringer var minst i hele divisjonsjonen, og førte til at klubben nesten rykket ned. 2 poeng var marginen man berget plassen med til slutt.

38 mål var kun bedre enn de to bunnlagene Skeid og Stavanger, mens de to samme lagene sammen med Notodden var de eneste som slapp inn mer enn Tromsdalens 54 baklengsmål.

Trener

Morten Pedersen klarte å berge plassen i sin første sesong som sjef for TUIL. Har naturligvis et godt forhold til storebror Tromsø. Virker utad ut som en sympatisk trener, som har klart å skape en spillergruppe med et godt samhold. Men er han tøff nok når det trengs?

Stallen

Keeper

Eirik Sørensen har vært førstekeeper i Tromsdalen siden 2006. For meg personlig var en av forrige sesongs store nedturer da Sørensen, med kallenavnet Boris, stilte til kamp mot Hønefoss uten sin karakteristiske hestehale. Har vist seg som en keeper som er uredd i feltet, men av og til slipper inn for enkle mål.

Men Sørensen ute er det duket for Morten Bredal-Thorsen, som fikk sjansen et par ganger i fjor. Den tidligere Finnsnes-keeperen har kun holdt buret reint i en av sine ti kamper for klubben. En keeper av voksen størrelse, og med brukbar rekkevidde, men som fortsatt har mye å henge på det å dirigere forsvaret, samt feltarbeidet.

Også unge Felix André Breivik er en del av lagets keeperteam. Han er en av mange som har tatt turen over brua, fra storebror Tromsø. Et ubeskrevet blad, som neppe vil få mange sjanser i årets Adeccoliga.

Forsvar

Eirik Bertheussen er nå permanent TUIL-spiller, etter å ha vært utlånt fra Lillestrøm i fjor. På Åråsen var imidlertid midtstopperen uønsket. Bertheussen er en fysisk meget solid midtstopper, som er viktig både på offensiv og defensiv dødball. Spiller på det enkle, noe han gjør klokt i.

Erlend Stenberg blir hans makker i år. Kapteinen mistet store deler av fjorårets sesong med en skade, men er nå tilbake. En fotballklok midtstopper, men i likhet med sin makker mangler han noe tempo.

John Fredrik Strøm fikk mange kamper i Stenbergs skadefravær, og blir også i år et tredjevalg. Ikke like fysisk robust som sine kollegaer, men minst like tøff, og kanskje også et hakk bedre med ball i bein.

På venstreback har Tromsdalen fått beholde viktige Jo Nymo Matland. Et giftig venstrebein, som kommer til nytte både gjennom innlegg og ikke minst på dødballer. Står med flere aldersbestemte landskamper for Norge opp gjennom årene. Men mangler i likhet med sine stopperkollegaer noe tempo.

På motsatt back er Eirik Erlandsen hentet inn fra Byåsen for å erstatte Hans Norbye. Erlandsen hadde en fin sesong på Trondheims vestkant i fjor, og scoret et fint antall mål fra sin backplass. Sliter noe med plasseringsspillet defensivt, men er en offensivt villig og god back.

Også Eirik Yndestad og Preben Yttergård Hanssen kan bekle backroller, sekundært plasser på midtbanen. Yndestad er, i likhet med sin bror Hans Åge, en spiller som liker seg bredt i banen. God dødballfot, og vanskelig å passere. Også Yttergård Hanssen har vist seg som en nyttig spiller for TUIL i flere år. Gjør jobben sin trofast, og kan bekle flere roller, noe som trengs i en liten klubb.

Midtbane

Bjørn Strøm ble hentet tilbake i fjor sommer, etter et opphold i Haugesund. En høyrekant undertegnede alltid har hatt sansen for. Ofte der det skjer, og klok og god både med og uten ball. Også en viktig spiller i et ungt mannskap med sin rutine.

Ole Talberg sentralt er en annen spiller som står for viktig rutine. En mann du ville hatt med deg om du skulle ut i krig, men kanskje ikke den første du spør om du skal lage en triksevideo. Liker seg når han får ligge dypt på midtbanen, og det skal merkes i både ankler og knær om du vil passere Talberg. Gir alltid 110%, men begrenset offensivt, og ikke alltid han flytter beina hurtig nok.

Sammen med han sentralt har Morten Pedersen to meget spennende unggutter å velge blant. Fredrik Allertsen hadde en god sesong i fjor. En kvikk midtbanespiller som var uredd i sin første sesong på dette nivået. En mann å følge med i fremtiden.

Det samme kan sies om Lars Gunnar Johnsen, som han delte midtbanerollen med i fjor. Gutten fra Senja er et fast innslag på aldersbestemte landslag. God med ball i beina, men foreløpig med sin utpregede styrke offensivt.

De to kan også være aktuelle for en plass på kanten, for å få plass til nykommer Jonas Johansen sentralt. Han er tilbake i byen etter spill i Haugesund og Kongsvinger, og blir en nøkkelmann i år. Kan også bekle en stopperrolle, og er best når han får ligge dypt og styre. Det fordrer at TUIL har kantspillere som evner å utfordre en mot en, om man skal spille med Talberg/Johansen sentralt.

Ellers er lagdelen fylt opp med lokale unggutter, i klubbens ånd. Rune Isaksen fra Tromsø 2, Ruben Kristiansen fra Skjervøy og Christian Hjort fra egen juniorstall er nye for året. Både Isaksen og Kristiansen beskrives som spillere med stor fart, som liker seg best til venstre, men også kan bekle en sentral midtbanerolle. Hjort skal være en lignende spillertype, men liker seg best til høyre.

Angrep

Reidar Waage hadde en god sesong i fjor, med 10 scoringer. Gir alt i duellene, og har brukbart tempo, i tillegg til at han har utviklet seg til å bli en brukbar avslutter. Har kun spilt spiss i to år, og er sånn sett langt fra en ferdig spisstype.

Hvem som skal spille sammen med han er et langt større spørsmål. Christer Johnsgård har fått de to siste sesongene mer eller mindre spolert av skade, og det er usikkert på hvilket nivå han er nå.

Det betyr at Vegard Lysvoll er nære en startplass. I likhet med tvillingbror Håvard, som også en en del av a-stallen, ble han hentet før fjorårets sesong. Fikk flere sjanser, og viste seg som en spiller som er god på å jakte bakrom. Men scoringskontoen ble stående tom, noe som må endres i år.

Konklusjon

Tromsdalen er et lag mange vil slite med å møte på deres noe spesielle kunstgress, noe de viste i fjor. Et kollektiv bestående av en gjeng barnehageonkler og studenter, som sjelden viker i duellene, og som berget plassen i fjor på innsats.

Men holder det enda et år? Jeg tviler. Først og fremst fordi laget ser svakt ut offensivt. Mohammed Ahamed forsvant i sommer, og ble erstattet av veteranen Aslak Sokki, som nå er tilbake i Skarp. Dermed faller det meste av målscoreransvaret på Reidar Waage. Alternativene er få på topp, og bidragene fra midtbanen var få i fjor.

At keeper Sørensen er ute gjør også at laget ser svekket ut før årets sesong.

Ellers er det et lag med mye hurtighet og ungdommelig pågangsmot. Men jeg tror ikke det er nok i år. Laget så hjelpeløse ut på bortebane i fjor, og jeg tror ikke hjemmefordelen er nok til å berge laget også i år.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3