FFK - Ranheim 5-3 e.e.o (1-1 pause, 3-3 full tid)

En lykkelig slutt

Det var nok flere på tribunen som tenkte tilbake til cupkampen mot Nybergsund for to år siden når kveldens motstander, Ranheim, gikk opp i en tomålsledelse med 20 minutter igjen å spille. Skulle FFK igjen ryke ut av cupen mot et lag fra andredivisjon? Heldigvis ble det en lykkelig slutt; FFK scoret to raske mål på overtid og med to mål i første ekstraomgang var seiren i boks.

Tekst av Raymond Bråthen
Lagt ut: 18. June 2009 - 23:36

Det var et aggressivt Ranheim lag uten respekt for Tippeligamotstanderen på motsatt banehalvdel som startet kampen best. Ranheim vant de fleste duellene og stresset et tafatt hjemmelag til å gjøre feil og allerede etter 11 minutter fikk de lønn for strevet. Raio Piiroja misser totalt i en et forsøk på å bryte høyt. Finn-Magnus Johannessen setter fart mot FFKs mål og selv med to FFK-spillere i helene får han avsluttet hardt og lavt under Erik Bråthen. 1-0

Etter målet tar FFK over mye av banespillet, men hissige Ranheimspillere lar ikke hjemmelaget komme til de store sjansene. Det blir mye spåspill som ender opp i feilpasninger. Etter 23 minutter klarer FFK likevel å utligne. Askar får lagt inn fra høyre til en fremmadstormende Borges, som igjen spilte på spissplass. Borges får en tå på ballen styrer den inn ved lengste stolpe.

Resten av omgangen var en kjedelig affære men viser at det ikke er stor forskjell på bunnen av Tippeligaen og toppen av andredivisjon når andredivisjonslaget kjemper med nebb og klør. Flaut!

I andre omgang viser FFK at de er et bedre lag, men som så ofte tidligere i år sliter vi med å komme til sjanser. Det er derfor ikke helt ufortjent at Ranheim setter inn sitt andre mål for kvelden etter 71 minutter. Et hardt skudd treffer stolpen, returen faller til Vegard Voll som får en enkel jobb med å sette inn sitt første mål mens FFKs forsvar står og sover.

Og det skulle bli værre bare halvannet minutt senere. Abgar Barsom fyrer av et skudd som Ranheims keeper blokkerer. Ranheim kontrer lynraskt mot et halvhjertet hjemmelag. Innlegg fra venstre til Vegard Voll. 3-1 til Ranheim. De aller fleste trodde nok at FFK nå var ute av cupen. Slik gikk det heldigvis ikke.

I sluttminuttene flyttes Raio Piiroja opp som midtspiss, noe som skaper panikk i Ranheims forsvar. FFK klarer å få lagt et enormt press på bortelaget. I det 90 minutt finner Kvisvik Barsom, som kommer på løp, med en nydelig pasning. Barsom knaller ballen hardt i lengste hjørne og håpet tennes.

Og akkurat som Ranheim klarer FFK å score to mål i løpet av halvannet minutt. Igjen er Kvisvik involvert med den forløsende pasningen. Denne gangen er det Celso Borges som er i andre enden. På avsluttningen fra Borges må Ranheims gode keeper gi retur; Vidar Martinsen er på plass og FFK har på overtid sikret ekstraomganger.

Og når ekstraomgangene ble sparket i gang var det aldri noen tvil hvor seieren skulle havne. Ranheims spillere var totalt utslitte og lå nede med krampe rett som det var og måtte spille hele andre ekstraomgang med en spiller mindre på grunn av dette. Et lekent FFK lag hadde ingen problemer og Andreas Tegström scoret to mål, noe som sikret avansement til fjerde runde.

Uansett burde kampen være en tankevekker for trenerteamet. FFK har store problemer og må heve seg mange hakk hvis det skal bli poeng mot Molde på søndag.

FFK stilte med følgende lag (4-4-2): Bråthen - Czwartek (Elvestad), Piiroja, Martinsen, Thomassen - Askar, Gashi, Ramberg (Barsom), Kvisvik - Everton (Tegström), Borges

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3