Skeid - Fredrikstad 2-4 (1-3)

Drømmen om Ullevaal lever videre

Kun to lag fra de to øverste divisjonene ble sendt ut av Cupen i går. Rødbuksene ville på ingen måte være det tredje laget i dagens kamp og kontrollerte inn avansement til neste runde.

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 20. May 2010 - 23:27

Gjestene viste muskler allerede fra start og kjørte over Skeid i åpningsminuttene. Etter massivt press og tre cornere lå ballen i nota allerede etter ti minutter. Vår eksotiske duo fra andre siden av Atlanterhavet spiller hovedrollen. Wallace Pereira legger inn foran målet og Celso Borges har en enkel jobb med å sende bortelaget i ledelsen. Kun få minutter senere ruller FFK opp et nytt flott angrep. Tegström sender igjennom Amin Askar som gjør ingen feil og avansementet var egentlig sikret allerede.

God kontroll i førsteomgang

Tempoet roer seg ned etter FFKs to tidlige scoringer. Rødbuksene er ikke like villige til å gå i angrep, mens forsvaret har god kontroll bakover. Rundt ti minutter før pause rakner det likevel til i fireren som har holdt nullen i flere kamper på rad i serien. Nysted sender ballen i nettaket bak debutant Fredrik Tervaniemi og det er ny spenning i kampen.

Cirka tre hundredeler før dommeren har tenkt å blåse av omgangen, blåser han i steden straffe for FFK i det Simen Rafn blir felt. Alex Valencia setter inn 3-1 og Skeid får knapt lov til å ta avspark før pausen er et faktum. Fredrikstad uten tvil det beste laget og så ut til å kontrollere det hele. Økte tempoet på nytt da Skeid scoret og virker til å ha flere gir å gå på.

Kashamas første scoring for FFK

Den håndfulle mengden med supportere - bildet over lyver ikke - fikk se en andreomgang lik den første. Fredrikstad hadde tilsynelatende kontroll bakover, men er veldig gavmilde når de først slipper til. Snaue fem minutter hadde gått da Diomande får all den tiden han trenger til å sette inn 2-3 fra nesten 20 meter.

De som var nervøse for 3-3, ekstraomganger og slitne rødbukser mot Moss måtte vente til fem minutter før slutt før jubelen kunne slippes løs på nytt. Odilon Kashama får ballen på halvsirkelen og tar med Skeid-back Ormbostad på en real løpetur. Odi vinner løpsduellen og smeller inn 4-2 til gjestene og cupavansement.

Seieren var egentlig aldri truet og det så ut som om FFK hadde mer og gå på om det skulle være nødvendig. Nå venter definitivt hardere motstand i neste runde.

26/04/2024 21:35 | 06d4061f