DFI-FFK 1-2 (1-1)

FFK såvidt videre i cupen

Etter å ha underprestert kraftig i serien så langt i år, håpet mange FFK-supportere på en målorgie mot 2.divisjonslaget Drøbak/Frogn i cupen. Slik gikk det ikke, og det var med nød og neppe at rødbuksene gikk videre.

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 29. May 2009 - 00:07

FFK spilte i dag kamp i cupens 2.runde mot Drøbak/Frogn på Seiersten Stadion. Guttane klarte å dra med seg det dårlige spillet fra Tippeligaen inn i cupkampen, men for en gangs skyld hadde de flaks og klarte å vinne.

Lovende start

Men det startet så lovende. Allerede etter tre minutter spilte Celso Borges en nydelig pasning til Amin Askar som videre spilte den til Andreas Tegström. Svensken har tidligere vist at han er målfarlig, og satte inn 1-0.

De første 30 minuttene skulle FFK styre det meste av spillet, og Gashi hadde også et farlig skudd i tverliggeren etter halvspilt omgang.

Rett før endt 1.omgang reduserte imidlertid DFI. Et fint mål signert av Andreas Birkeland gjorde at lagene gikk til pause med uavgjort. Et godt resultat for hjemmelaget, mens det for rødbuksene var mye å rette på.

Nok en svak 2.omgang

Nok en gang skulle FFK levere en forferdelig 2.omgang, og denne gangen mot et lag som ligger to divisjoner under oss. Hva som skjer i garderoben i pausa er uvisst, men det så ut som om de muligens hadde spist restene av kaka til Celso Borges.

For allerede etter noen minutter så man at DFI tok kontroll over kampen. Innbytter Gardar Jòhannsson hadde riktignok en heading som gikk litt til side for mål, men det var hjemmelaget som styrte kampen.

Mens enkelte kanskje spiste kake i pausa må andre ha bedt til høyere makter. For at kantspiller Trygve Velten etter 56 minutter ikke scoret er nesten ufattelig. Etter et innlegg satte han ballen i tverliggeren fra kort hold, og heldigvis for FFK sto det fortsatt 1-1.

Videre var det 2.divisjonslaget som presset på, og keeper Erik Bråthen måtte varte opp med noen bra redninger for å ikke slippe inn fler mål.

Litt flaks må man jo ha

Kampen nærmet seg slutten, og de fleste trodde lagene måtte ut i ekstraomganger. Amin Askar ville det derimot annerledes. Etter innlegg fra Joachim Thomassen satte han ballen i mål, og fortvilte Drøbak-spillere måtte konstatere at cupeventyret var over.

FFK spilte igjen langt under pari, men er heldigvis videre til cupens 3.runde. Laget er nå enda et skritt nærmere Ullevaal, og alle som var på finalen i 2006 håper selvfølgelig på en reprise. Om det skal skje må alle FFK-spillerne skjerpe seg!

Drøbak/Frogn skal ha all honnør for at de ga FFK kamp og gikk til matchen uten noe respekt for laget fra Plankebyen. Ros også for at de prøvde å spille fotball istedenfor å legge seg bakpå mot et antatt mye bedre lag.