Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Bråk før FFK-VIF

– De som kødder, kødder i Vålerengas navn

Gårsdagens kamp mot Vålerenga ble en eneste stor fest. Men opptakten til kampen ble skjemmet av scener vi helst ikke vil se.
Tekst av Martin Henriksen, foto: Rune Carlsen
Lagt ut: 01. July 2008 - 13:13
Fredrikstad by var som vanlig pyntet til fest da Vålerenga og Klanen var på besøk mandag. Brygga var full av folk, og stemningen var høy i begge leire.

Men ikke alle de tilreisende fra Oslo klarte å oppføre seg som de skulle. I følge Fredriksstad Blad tente en gruppe Vålerenga-supportere på en av vimplene på gangbrua og kastet denne ned på en båt i Vesterelva. Deretter rev de samme supporterne ned samtlige vimpler og kastet disse i elva.

Fredrikstadsupportere forsøkte å hindre hærverket, med det resultat at de ble fysisk angrepet. I følge øyevitner skal ungdommene ha slått flere Fredrikstad-supportere i ansiktet. En kvinnelig Fredrikstad-supporter skal ha fått slengt ”Hva faen gjør du her da? Di forbanna feige kjærring!” etter seg.

I følge Fredriksstad Blad er det ingenting som tyder på at de involverte var medlemmer av Klanen. Klanens talsmann, Christian Kjellsen, er uansett oppgitt.

– Jeg tok bussen direkte til kampen, og kjenner ikke til dette. Men hvis det dere sier stemmer så er det jævlig irriterende. De som kødder, kødder i Vålerengas navn.

Klanen teller over 13.000 medlemmer, og Kjellsen innrømmer at grupperingen tiltrekker seg mye rart.

– Vi er jo på størrelse med en liten norsk by. Da er det klart av vi har en variert medlemsgruppe. Men vi skal oppføre oss. Det eneste vi ønsker er å drikke øl, synge stygge sanger og være glade. Vi har én leveregel: Ikke oppfør deg som en dust.

Vålerenga har en lang historie med voldelige supportere som heller kler seg i dyre merkeklær enn supporterutstyr, såkalte casuals.

– Vi har forsøkt å gå i dialog med dem, og de vet jævlig godt at bråk ikke er noe vi skal ha noe av. Jeg merker at jeg er drittlei å gjenta dette, for det burde være så enkelt å unngå. Men igjen er det noen som ødelegger for så mange. Vi reiser alle som representanter for Vålerenga, og selv om disse ikke er medlemmer av Klanen, er det vi som blir skadelidende.

– Om det dukker opp et erstatningskrav er vi villige til å rydde opp. Men vi får se om det blir en sak av dette
, avslutter en lettere oppgitt Klans-talsmann.

– Dette er overhodet ikke fotballsupportere


Sikkerhetssjef i FFK, Stein Erik Waters, sier til ffksupporter.net at samarbeidet med Vålerenga og Klanen vanligvis går smertefritt.

– Klanen er ekstremt profesjonelle og veldig greie å jobbe med.

Waters innrømmer derimot at Osloklubben har en utfordring.

– Problemet er at Klanen tiltrekker seg elementer som overhodet ikke er interessert i fotball, men som bruker dette som arena for å lage bråk. De gjemmer seg bak fotballen, men dette er overhodet ikke fotballsupportere. Dette problemet gjelder mange norske klubber, også FFK, men er kanskje spesielt stort i Vålerenga.

Sikkerhetssjefen er opptatt av at det generelt er svært trygt å dra på fotballkamp i Fredrikstad.

– Det er synd om fru Hansen fra Gressvik blir skremt bort fra å dra på kamper etter hendelser som dette.

Siden opptrinnet skjedde utenfor Stadion er det ikke så mye FFK kan gjøre.

– Nei, da blir dette en politisak. Gangbrua er videoovervåket, så det er opp til politiet om de vil bruke disse opptakene til å gå videre med saken.

Operativ uteleder ved Fredrikstad Politikammer, Terje Marstad, var ikke tilgjengelig for kommentar.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f