temp

1. runde NM: Mysen – FFK 1-6 (1-2)

Tidvis gøy på landet

FFK startet jakten på sin 12. kongepokal i Mysen i dag. I første omgang slet ineffektive rødbukser mot et kompakt hjemmelag, men etter pause skrudde guttane opp tempoet og cruiset inn til en enkel seier.
Tekst av Martin Henriksen
Lagt ut: 12. May 2008 - 21:15
Mysen Stadion er av den type arenaer som bringer tankene tilbake til tilværelsen i 2. divisjon. Tretribuner og gressvoller har absolutt sin sjarm, og Mysenfolket hadde møtt mannsterke opp for å ta i mot fylkets beste lag.

Fredrikstad startet med et halvveis B-lag. Joachim Thomassen ble foretrukket sentralt og henviste Ardian Gashi til benken, og for første gang denne sesongen startet Andreas Tegström og Gardar Johansson sammen på topp. I midtforsvaret hadde Agim Shabani tatt plassen til en skadet Patrik Gerrbrand.

Bom på bom

FFK gikk friskt ut og la en voldsomt trykk på hjemmelaget. Andreas Tegström og Gardar Johansson kom seg til flere halvsjanser, men foran mål virket de to blottet for selvtillit. Raymond Kvisvik hadde skuddmuligheter, det samme hadde Serge Konan Kouadio, men presisjonen var ikke helt til stede.

Det måtte en estlender til for at det skulle bli noe å juble for. Kombinasjonen Piiroja/Kvisvik har gitt resultater før, og etter 20 var Piiroja høyest på en corner fra venstre. Ballen seilte rolig ned i venstre hjørne uten at så mange egentlig forsto hva som skjedde.

Mysen, som til vanlig frister tilværelsen i 3. divisjon og ikke har vært med i NM på 50 år, hadde så langt knapt vært over midtstreken. FFKs ledelse så ut til å tenne de glade amatører, og i stedet for å fortsette presset og avgjøre kampen lot FFK hjemmelaget komme mer med.

Etter en drøy halvtime fikk Mysen frispark midt på FFKs banehalvdel. Ballen ble slått over FFKs forsvar, og keeper Lasse Staw ble utmanøvrert av Mysens Michal Roman Lachacz som styrte ballen ned i høyre hjørne. 1-1 og stor stemning blant hjemmefansen.

FFK svarte umiddelbart. Ett minutt etter Mysens utlikning rullet FFK opp et fint angrep. Ballen havnet til slutt hos en ellers anonym Raymond Kvisvik. Skuddet til Greåkergutten var av det heller svake slaget, men ballen traff en av hjemmelagets spillere, endret retning og rullet inn i venstre hjørne.

2-1 sto seg til pause, selv om FFK produserte flere store sjanser rett før hvilen.

Gardar avgjorde

Etter pause kom Vidar Martinsen inn for Raio Piiroja. Martinsen spilte en feilfri 2. omgang, noe som var svært gledelig siden han for kort tid siden tok en MR-scanning for å undersøke sitt kranglete kne.

Gardar Johansson hadde vært svak som Andreas Tegströms makker på topp i 1. omgang. Han kom seg for så vidt til gode sjanser, men virker blottet for selvtillit når det gjaldt som mest. I 2. omgang viste han hvorfor Anders Grönhagen har gitt ham så mye tillit denne sesongen.

Etter drøye 50 minutter fikk islendingen ballen på Mysens banehalvdel. Han dro av to spillere, satte fart mot mål og la en presis ball inn til Andreas Tegström som enkelt kunne gjøre 3-1.

Fem minutter senere punkterte Gardar Johansson kampen. Et skudd fra ca. 16 meter snek seg inn nede ved stolpen, og derfra og inn var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

Bortsett fra målet hadde Andreas Tegström fått til svært lite. Han presterte blant annet å bomme på nærmest åpent mål. Etter 65 minutter ble han byttet ut, og småjentene på Mysen fikk gleden av å se Tarik Elyounoussi entre banen.

Gardar Johansson var en konstant trussel i 2. omgang. Etter 4-1-målet fikk han på kort tid to mål annullert for offside. Etter 87 minutter fikset han 5-1 da han kontrollert headet inn ballen etter en corner. Rett før slutt viste Tarik et øyeblikks magi og ordnet 6-1 helt på egenhånd.

Resultatet sto seg kampen ut. FFK vant fullt fortjent uten å imponere, men det er sjelden disse innledende cupkampene byr på det helt store spillet.

Raymond Kvisvik hadde ikke helt dagen, men viste glimtvis hvilken showman han er. Da halvtimen var spilt av 2. omgang ble FFK tildelt et innkast som 2299 av de 2300 på tribunen så var feil. Det mente også Kvisvik som like godt kastet ballen til en Mysenspiller.

Fredrikstadsupporterne gjorde stort sett en fin figur i Østfoldskogene og skapte god stemning på de gamle tretribunene på Mysen Stadion. 1. omgang ble likevel skjemt av at det ble fyrt av en røykbombe inne i den rød/hvite horden. Når vi vet at NFF ikke tar to øre for å ilegge klubbene bøter bør man holde seg for god til slikt. Bortsett fra det var alle enige om det var en fin tur.

For det var ganske gøy på landet. Det tok bare litt tid.

Mysen – FFK 1-6 (1-2)