Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 13. plass: Oslo Øst

Oslo Øst havnet i fjor på 10. plass, men 1. divisjon ser jevnere ut i år og vi tror faktisk at laget havner på 13. plass og må ta turen ned en divisjon (men vi er slett ikke sikre).
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 30. March 2003 - 18:28
http://195.139.49.22/n3Admin/n3Admin_fotball/files/{E57B5612-2A43-4818-AC0D-B457B4AA96DE}.bmp
Det er ikke uten problemer vi setter opp Oslo Øst som nedrykkslag, og laget kan meget vel krype over på den riktige siden av streken. Trener Stein Madsen sine uttalelser om at man ikke har tenkt nedrykk overhodet og at man har som målsetning å komme høyere enn 10. plass, er selvsagt forståelige - men slik vi ser det: mindre sannsynlig. Men som allerede antydet, vi blir ikke overrasket om Oslo Øst overlever i år igjen. Såpass jevnt er det, men at de vil gjøre det bedre enn i fjor blir nok for tøft.

Oslo Øst er bare et spebarn av en klubb satt opp i mot Fredrikstad, og blir også et helt nytt bekjentskap for oss. Faktisk er sesongen 2003 klubbens fjerde leveår. Laget rykket direkte opp fra 2. divisjon i første forsøk og ser ut til å kunne etablere seg i 1. divisjon. En stor prestasjon. Oslo Øst er resultatet av et omfattende og imponerende stykke samarbeid med de mindre klubbene Abildsø, Hauketo, Manglerud, Oppsal og Rustad i sørlige/østlige strøk av hovedstaden - i tillegg har man fått til en eksklusiv avtale med selveste Manchester United!

Klubben Oslo Øst dekker et stort område og naturligvis da mange talentfulle spillere. Faktisk kan de skryte av å ha landets største rekrutteringsgrunnlag. Når det er sagt så opererer Oslo Øst med begrensede økonomiske midler (med et budsjett på ca 4.2 mill. er det bare Bærum som stiller under), derav er det ikke flust med kjente spillere med høye lønninger her. Aktuelt er det jo å nevne at Tom Reidar Haraldsen nylig forlot Oslo Øst tilfordel for divisjonskollega Moss. Oslo Øst ble trolig mer eller mindre \"tvunget\" til å selge Haraldsen da det tilsynelatende tikket inn et relativt godt tilbud på faxen fra divisjonskollega Moss - en klubb som nok var desperate etter å få tak i en forsterkning. Haraldsen ble beskrevet som en av Oslo Østs aller beste spillere, så dette sees naturligvis på som en klar svekkelse like før seriestart.

Dersom vi går ut i fra at Oslo Øst blir å finne i bunnstriden, noe vi jo gjør, så har klubben et par fordeler også: Forventningspresset er ikke veldig stort ettersom folk aldri står sild i tønne på Lambertseter Stadion for å heie fram Øst. Interessen er rett og slett litt laber - naturlig nok siden vi har å gjøre med en ny klubb (fortsatt identitetsløs vil nok noen si). Dette har altså både fordeler og bakdeler - avhengig av innfallsvinkel. En annen fordel klubben har er at man har dratt nyttige erfaringer av sitt første år i 1. divisjon - man vet hva som skal til for å overleve evt. gjøre det bra. Og når Madsen går ut og sier at målsetningen er å gjøre det bedre enn i fjor så må vi tro han på det. Selv om vi i utgangspunktet ikke deler hans optimisme.

Som tidligere nevnt er det få profiler å spore i spillerstallen, men likevel ingen tvil om at det er mange gode spillere her. Et relativt kjent navn ble dog innlemmet i spillerstallen da Lyn-spilleren Aleksander Midtsian for kort tid valgte å forlate Tippeligaklubben til fordel for nettopp Oslo Øst. Dette er en svært talentfull midtbanespiller med flere opptredener på U-21 landslaget og Lyn bak seg. En klar forsterkning (selv om Midtsian var med på å bli overkjørt av FFK da han spilte for Lyn 2 i fjor). Vi har ikke regnet ut gjennomsnittalderen på laget, men det virker usedvanlig ungt. De få som kan påkalle seg en viss (nødvendig) rutine er den tidligere Godset og Vålerenga-spissen Jan Kokkim, fotballnomaden Ståle Andersen på midtbanen (som fikk fjoråret spolert av skader) samt Michael Vadseth. Litt rutine har også midtstopper Lorenzo Caroprese med knapp erfaring fra Tippeligaen med Vålerenga. Nevnes må også spissene Christian Petersen med en fortid i Moss, samt Espen Grina som scoret imponerende 13 mål i fjor og nok blir en nøkkelspillere i år også. Kan han gjenta suksessen?

Som vi også har skrevet om de øvrige antatte bunnlagene, så lider også Oslo Øst under å ha en tynn stall uten enere som kan dra lasset. Laget virker også noe rustent defensivt selv om mye av dette veies opp med mange scoringer fremover. Man har et spennende lag spekket med talent, men dessverre skal det holde hardt om man overlever i 1. divisjon 2003. Dessverre fordi undertegnede faktisk unner denne klubben suksess, de er helt klart på riktig vei, men hva vil skje dersom det blir nedrykk? Kan de komme tilbake? Tiden vil vise - og først skal årets sesong gjennomføres. Ingenting er avgjort på forhånd selv hva \"eksperter\" måtte finne på og mene...


Nye spillere
Lorenzo Caroprese (Lørenskog), Aleksander Midtsian (Lyn)

Spillere i avgang
André Henriksen, Tom Reidar Haraldsen (Moss)


Treningskamper 2003 fram til dags dato
19.01 Raufoss - Oslo Øst 2-0
26.01 Oslo Øst - Skeid 4-1
02.02 Oslo Øst - Ørn Horten 1-1
09.02 Oslo Øst - Mandalskameratene 0-3
13.02 Oslo Øst - KFUM 2-0
23.02 Oslo Øst - Skjetten 6-2
02.03 Oslo Øst - Hønefoss 2-5
08.03 Bærum - Oslo Øst 2-0
13.03 Oslo Øst - Lørenskog 2-1
24.03 Ham Kam - Oslo Øst 1-0
27.03 Oslo Øst - Ørn Horten 1-2

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3