Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips: 4. plass: Raufoss

Vi klatrer videre på stigen og er kommet til 4. plass. Vi tror at Dag Oppjordsmoens Raufoss kaster seg inn mellom Fredrikstad og kvalifiseringsplass.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 08. April 2003 - 23:58
http://www.fotball.no/files/{BAC22E7E-C3F1-4411-84C1-51F2F459EA8D}.jpgRaufoss er et lag det er lett å glemme når man snakker om opprykkskampen og de gode lagene i 1. divisjon. Til tross for at klubben de tre siste årene har stabilisert seg på øvre del av 1. divisjon, så nyter fortsatt Raufoss en relativt anonym tilværelse sammenlignet med andre klubber på samme nivå. Men det er ingen grunn til å undervurdere Raufoss, for klubben har et svært godt mannskap og en trener som vet hvordan han skal bygge opp et lag. Raufoss anno 2003 virker også sterkere enn Raufoss anno 2002. Da kom de på 6. plass. Vi tror de avanserer et par plasseringer i år.

På keeperplass har Raufoss hentet inn velkjente Morten Bakke fra Vålerenga. Vi tror at den 34 år gamle keeperen fortsatt holder Tippeliganivå og vil være en viktig spiller for Raufoss. Bakke har i flere sesonger vært av Tippeligaens aller beste keepere da han spilte for Molde, men vi tror ikke overgangen til Raufoss tyder på dårlig motivasjon og nedtrapping - snarere tvert i mot. Forsvaret virker også godt besatt. Michael Øhrman og Fredrik Bryngelsson er to fysisk sterke stoppere som sammen danner et kompakt midtforsvar. Ellers er erfarne Kai Erik Moen (eks Kongsvinger) kanskje lagets ryggrad defensivt og bærer kapteinsbåndet med verdighet. Faktisk har Moen også vist seg å være ganske målfarlig til tross for sin defensive utgangsposisjon. På midtbanen er Espen Haug en sentral skikkelse - det samme er Harald Lødemel. Sistnevnte var på begynnelsen av 90-tallet ansett som en av landets mest spennende talenter, men karrieren stagnerte etter hvert (mye på grunn av skadeproblemer) og ble aldri noen hit i Start etter overgangen fra Sogndal. Men i Raufoss har han blomstret og er kanskje lagets aller største profil i år. Ellers er Albert Cole et spennende talent som fikk mye spilletid i fjor, og får nok det i år også. Arild Rebne, som vi kjenner igjen fra tidligere sesonger i Ham Kam, er også en viktig spiller for Raufoss - dessverre røk han korsbåndet på tampen av fjoråret og har dermed gått glipp av sesongoppkjøringen. Men Rebne er på vei tilbake og vil nok snart spille seg inn på laget. I angrep er det islandske Haraldur Ingolfsson som skal sette ballen i motstanderens nettmasker, og gjorde også det til gangs i fjor. Han endte på 17 scoringer. Mye dårligere var ikke Christian Johnsen (eks Moss) som endte på 15 mål. Som erstatter for Marino Rahmberg (som har gått til IFK Göteborg) er en annen svenske hentet inn: unge Mattias Andersson (blir gjerne kalt \"Flygmyran\") som kommer fra Mjällby (klubben som FFK hentet storscorer Markus Ringberg fra). Mye tyder på at Oppjordsmoen velger å plukke ut hele trioen til sesongstart og eventuelt plassere Andersson på kanten. Uansett virker Raufoss både slagkraftig defensivt og offensivt.

På sidelinjen står Dag Oppjordsmoen og styrer mannskapet med en sikker hånd. Det er ikke noe minus at Oppjordsmoen selv har sine røtter i Raufoss og spilt for samtlige aldersbestemte lag i klubben. I 1997 brakte han sitt Raufoss opp i norsk toppfotball før han ble headhuntet til Bodø/Glimt og Tippeligaen. Det ble derimot ingen suksess, og snart vendte han hjem til de trygge omgivelsene rundt Raufoss, og han har siden gjort Raufoss til en stabil klubb i toppen av norsk 1. divisjon. En god prestasjon av en tilsynelatende liten klubb. Men har Raufoss mer å gå på? Er opprykk til Tippeligaen realistisk og formålstjenelig? Vi tror faktisk det er en god mulighet for at Raufoss snart spiller i vår øverste divisjon, antagelig vil de kunne være med i opprykkskampen allerede denne sesongen - men vi tror det er et par andre lag som er hakket sterkere. En kvalifiseringsplass er dog fullt innen rekkevidde.

Som nevnt innledningsvis kan det være lett å overse Raufoss - klubben får rett og slett bemerkelsesverdig lite omtale i forhold til deres prestasjoner. Men dette er kanskje også noe laget drar fordel av i den grad forventningspresset sjeldent er ekstremt høyt rundt klubben. Her er også Oppjordsmoen og resten av miljøet rundt Raufoss flinke til å beholde bakkekontakten og være ydmyke og realistiske ovenfor det man gjør. Nettopp dette kan være Raufoss sin bane til sukesess. Treningskampene vitner også om at laget virker å være i rute.

Vi blir overrasket om Raufoss ikke er med og kniver blant de 5-6 beste lagene, og tror ikke laget vil være mange poeng bak de beste når status skal gjøres opp.


Nye spillere
Petter Senstad (egen stall), Thomas Bjerke (egen stall), Olav Dahlen (egen stall). Mattias Andersson (Mjälby), Fredrik Bryngelsson (Stockport), Morten Bakke (Vålerenga), Peder Andreas Svartbæk

Spillere i avgang
Terje Olebakken (Gjøvik/Lyn), Peter Eriksson (Motala), Kim Larsen (Strømsgodset), Tomas Nygård (Vasa), Kim Deinoff (Aalesund), Cato Nilsen (Alta), Ronny Børthus (Gjøvik/Lyn), Marino Rahmberg (IFK Göteborg), Henrik Andresen.

Treningskamper 2003 fram til dags dato
15.01 Raufoss - Ham Kam 3-1
19.01 Raufoss - Oslo Øst 2-0
25.01 Raufoss - Stabæk 1-0
29.01 Raufoss - Bærum 1-1
01.02 Raufoss - Vålerenga 1-1
06.02 Raufoss - Bodø/Glimt 3-1
09.02 Gjøvik/Lyn - Raufoss 4-3
15.02 Lillestrøm - Raufoss 0-2
19.02 Raufoss - Hønefoss 2-0
26.02 Raufoss - Bærum 1-3
01.03 Raufoss - Kongsvinger 6-0
05.03 Raufoss - Nybergsund 4-2
18.03 Strømsgodset - Raufoss 3-2
21.03 Raufoss - Start 3-1
24.03 Raufoss - Ørn Horten 1-1
27.03 Raufoss - Ham Kam 1-2
01.04 Sandefjord - Raufoss 0-0
06.04 Ham Kam - Raufoss 2-2

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f