Husk meg
Brukernavn
Passord

Wade Barrett

Bilde av Wade Barrett
Posisjon Forsvar
Alder 48 år (23.06.1976)
Fødested Virginia Beach, USA
Høyde 173 cm
Vekt 70 kg
Nasjonalitet US USA
Sesonger på a-lag 1
Obligatoriske kamper 8 (8 serie)
Andre klubber William & Mary, USA (1994-97), San Jose Earthquakes, USA (1998-2002), AGF Aarhus, Danmark (2002-04). I tiden etter FFK: San Jose Earthquakes, USA (2005), Houston Dynamo, USA (2006-)

Biografi


Amerikanske Wade Barrett fikk en kort karriere i plankebyen, men rakk å gjøre et solid inntrykk før skader og EU-regler satte en stopper for videre FFK-spill.

Etter å ha spilt collegefotball for hjembyens College of William and Mary, ble den 21-årige forsvarsspilleren hentet til San Jose Earthquakes i 1998. I 2002 ble han tatt ut til Årets Lag i Major League Soccer, men samme år bestemte han seg for å prøve lykken i Danmark og AGF Aarhus.

Wade Barrett i treningskamp mot Moss. Foto: Geir A. Carlsson

Wade Barrett signerte en 2,5-årskontrakt med Jylland-laget, men ble ikke den forsterkningen danskene nok hadde håpet på. En ankelskade gjorde også sitt til at Barrett slet med å spille seg til en fast plass i AGFs førsteellever.

Sommeren 2004 var FFK så godt som klare for nedrykk. Møtet med Eliteserien hadde vært i tøffeste laget, og etter halvspilt serie lå laget helt sist med ni poeng. Det var klart at laget trengte forsterkninger for å berge plassen, og i tur og orden kom Dagfinn Enerly, Bora Živkovic og Raio Piiroja og Wade Barrett inn.

Barrett ble hentet på lån fra AGF. Det var FFKs amerikanske spiss, Brian West som i utgangspunktet tipset FFKs ledelse om den duellsterke venstrebacken.

Wade Barrett var med på å vinne den amerikanske
cupen i både 2006 og 2007 med Houston Dynamo.
Her løfter kaptein Barrett pokalen etter at Dynamo
har vunnet Western Conference i 2007 med 2-0 over
Kansas. Foto: The Boston Globe

Amerikaneren leverte en rekke solide kamper for et FFK-lag som sakte men sikkert begynte klatringen på tabellen, men også deler av tiden i FFK måtte han tilbringe på sidelinjen på grunn av skader.

FFK hadde allerede fire spillere fra utenfor EU; Brian West, José Garro, Yherland McDonald og Mammadou Diagne Latyr, og etter en helhetsvurdering valgte klubbledelsen å ikke forlenge avtalen med Wade Barrett etter at tippeligakontrakten var sikret.

Amerikaneren dro videre til prøvespill for Arne Erlandsens IFK Göteborg, men heller ikke her ble han tilbudt fast kontrakt.

Deretter returnerte den sympatiske venstrebacken til USA hvor han sluttet seg til gamleklubben San Jose Earthquakes. I 2006 ble laget flyttet til Houston i Texas og omdøpt til Houston Dynamo.

Wade Barrett har to kamper for det amerikanske A-landslaget.

Les mer om Wade Barrett:
Spillerprofil Houston Dynamo
Wikipedia

Oppdatert: 9. juni 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340