Husk meg
Brukernavn
Passord

Mamadou "Momo" Diagne Latyr

Bilde av Mamadou "Momo" Diagne Latyr
Posisjon Angrep
Alder 40 år (24.12.1983)
Nasjonalitet SN Senegal
Sesonger på a-lag 2
Obligatoriske kamper 5 (4 serie, 1 cup)
Andre klubber Port Autonome Dakar, Senegal, Sarpsborg FK (2002). I tiden etter FFK: Raufoss IL (2005), Sparta Sarpsborg (2006-07), Kristiansund BK (2008-)

Biografi


Mamadou "Momo" Diagne Latyr forlot sitt ustabile hjemland Senegal og kom som politisk flyktning til Norge i mai 2002. Etter hvert havnet han i Sarpsborg, og den talentfulle angrepsspilleren ble tatt opp i stallen til SFK hvor han havnet under Kai Erik Herlovsens ledelse.

Latyr debuterte for FFKs gamle arvefiende 15. september 2002 hjemme mot Årvoll, og avgjorde kampen på egenhånd med to mål. Utover i 2003 ble han en viktig brikke i SFKs angrep. I en kamp mot Lyn 2 ble han utsatt for det han opplevde som rasistiske tilrop fra Lyns Lars Kristian Eriksen. ”Momo” anmeldte Lyn-spilleren, men saken førte ikke fram.

 I august 2003 ble kontrakten hans med SFK brutt, og senegaleseren tok kontakt med hardsatsende FFK.

- Dersom alt går i orden med arbeids- og oppholdstillatelse er det en spiller vi kunne tenkt oss. Han har et stort utviklingspotensial, og vi er blitt enige om de personlige betingelsene hans, sa Knut Torbjørn Eggen til Fredriksstad Blad 23. august. Uken etter signerte ”Momo” en kontrakt med FFK ut 2005.

Senegaleseren slet med å spille seg inn på et FFK-lag som stormet mot opprykk. Samtidig hadde klubben kjøpt den islandske angriperen Ríkharður Daðason som sammen med Markus Ringberg etter hvert utgjorde FFKs faste spisspar. De ble kun tre innhopp for ”Momo” i løpet av høstsesongen 2003.

I begynnelsen av februar 2004 ble kjent at Latyr trolig ikke ville få innvilget arbeids- og oppholdstillatelse. Årsaken til var at han først søkte politisk asyl, deretter arbeids- og oppholdstillatelse fordi han fant seg arbeid. 31. mars kom den endelige beskjeden fra de norske myndighetene: Mamadou Diagne Latyr hadde fått avslag på sin søknad om arbeids- og oppholdstillatelse.

FFKs ledelse ga seg derimot ikke. De satt en advokat på saken, og 27. april kom endelig gladmeldingen: ”Momo” ble innvilget midlertidig arbeidstillatelse.

Selv om Latyr nå var spilleklar for FFK fikk han ikke tillit av trener Eggen. Helt på slutten av 0-2-tapet for Stabæk på Stadion 23. mai fikk han sitt første og eneste innhopp for sesongen.

I slutten av juni henvendte Eggen seg til Strømsgodset-trener Vidar Davidsen og tilbød ham senegaleserens tjenester. ”Momo” reiste til Drammen for å vise seg fram, men overbeviste ikke nok til å få kontrakt. Deretter gikk turen til Oslo og prøvespill for Skeid, men heller ikke her ble han tilbudt kontrakt. Det var også en stund aktuelt med en utleie til 2. divisjonsklubben Arendal, men Latyr ble enn så lenge i FFK.

Det ble noen kamper for FFKs rekruttlag i løpet av høsten, men ”Momo” var aldri i nærheten av å spille seg inn på A-laget.

Vinteren 2004/05 reiste FFK på treningsleir til Spania, men senegaleseren fikk ikke være med. Dette kunne ikke tolkes annerledes enn at han ikke inngikk i klubbens videre planer.

Raufoss hadde rykket ned til 2. divisjon og var nå på jakt etter spillere som kunne forsterke laget. 1. februar 2005 ble FFK og Raufoss enige om en leieavtale for Latyr ut sesongen. Angrepsspilleren ble en hit i Raufoss og ble klubbens toppscorer i 2005.

Året etter var han klubbløs og valgte å vende tilbake til Østfold. Neste stopp ble Sparta Sarpsborg. Før seriestart i 2008 gikk en rekke lokale investorer i Kristiandsund sammen om å hente Latyr til den lokale stoltheten Kristiansund BK. Samme år sto ”Momo” og de andre lagkameratene i 2. divisjonslaget for en sensasjon da de slo Rosenborg ut av cupen.

Les mer om Mamadou Diagne Latyr:
Wikipedia

Oppdatert: 19. mars 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340