Husk meg
Brukernavn
Passord

20 Michael Alexander Juhl Røn

Bilde av Michael Alexander Juhl Røn
Posisjon Midtbane
Alder 39 år (25.07.1984)
Fødested Skive, Danmark
Høyde 179 cm
Vekt 72 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 4
Obligatoriske kamper 39 (30 serie, 9 cup)
Andre klubber AGF Aarhus, Danmark, Borgen IL, Borg Fotball (2002). I tiden etter FFK: Drøbak/Frogn IL (2007), Sarpsborg Sparta FK (2008), Sarpsborg 08 FF (2009-)

Biografi


Løpsmaskinen Michael Røn fikk det tøft med å spille seg inn på FFKs midtbane under sine fire sesonger i plankebyen.

Michael Alexander Juhl Røn er født i Aarhus i Danmark, og kom til Norge da han var 12 år. I 2002 fikk han sitt første lille gjennombrudd i 3. divisjonsklubben Borg Fotball hvor unggutten fikk 15 A-lagskamper og vekket oppmerksomheten til blant annet VIking, Vålerenga og Brann. Samme år fikk Røn sin første av i alt fire ungdomslandskamper.

Til tross for interessen fra flere eliteserieklubber, ønsket stortalentet å fullføre videregående skole i Østfold. Da FFK tok kontakt var derfor valget enkelt, og 9. januar 2003 ble Michael Røn klar for to år i rød/hvit drakt.

- Michael har en uvanlig god fysikk og teknikk. Han er tøff i duellene og har en utrolig løpskapasitet. Han er et potensiale som i fremtiden vil hjelpe klubben å nå enda høyere mål, sa sportslig leder i FFK, Harry Hansen til Fredriksstad Blad da overgangen var klar.

Michael Røn var mannen alle snakket om etter kometens første treningskamper for FFK i Østfoldhallen, men kyssesyken gjorde at han mistet store deler av sesongoppkjøringen i 2003.

Da serien tok til var 19-åringen tilbake i slag, 16. mai fikk han sin seriedebut og spilte hele kampen da Ørn-Horten ble smadret 5-0 i Lystlunden.

Totalt ble det 16 kamper og ett mål for Michael Røn i løpet av hans første FFK-sesong, og 1. november kunne i likhet med lagkameratene motta byens hyllest etter å ha sikret opprykk til Tippeligaen med 4-1 over Oslo Øst.

I 2004 skulle stortalentet ta det endelige steget opp i eliten, men sesongen ble langt på vei et mareritt. Vårsesongen ble ødelagt av en rekke skader, og da han endelig ble skadefri måtte han finne seg i å stå på sidelinjen mens spillere som Simen Brenne, Roger Risholt og Tero Koskela kriget om indreløperplassene. Michael Røn fikk ikke et eneste minutt spilletid for A-laget i løpet av 2004, og ved sesongslutt fryktet han at han var ferdig i FFK.

Michael Røn i aksjon under tippeligadebuten borte mot Aalesund i
2005. Foto: Trond Thorvaldsen

I stedet fikk han en telefon om at klubben ønsket å forlenge kontrakten, og i desember skrev stortalentet under en ny toårskontrakt.

Egil Olsen hadde vært Michael Røns trener på U19-landslaget, og da "Drillo" tok over som FFK-trener i 2005, håpet 20-åringen på en ny vår. Røn fikk mye tillit i treningskampene i "Drillos" nye 4-5-1-formasjon, men måtte vente helt til den niende serierunden før han fikk sin tippeligadebut. I bortekampen mot Aalesund kom Røn inn etter pause, men kunne ikke hindre FFK fra å tape 0-1.

Til hjemmekampen mot Bodø/Glimt to uker senere fikk han endelig tillit fra start, og hovedtreneren var ikke redd for å sammeligne unggutten med en gammel legende.

- Michael er flink til å utnytte bakrommet og vil være gull verdt i en slik match. Han kan sammenlignes med Leo (Øyvind Leonhardsen) i sine glansdager og har en enorm arbeidskapasitet, sa Drillo til Fredriksstad Blad før kampen som FFK til slutt vant 3-2.

I løpet av sommeren 2005 ble konkurransen på FFKs midtbane ytterligere tilspisset med inntredenen til Dagfinn Enerly og John Anders Bjørkøy, og Michael Røn måtte nok en gang ta til takke med benken og enkelte innhopp. I tillegg ble (som vanlig) sesongen ødelagt av flere skader.

Ved sesongslutt var Røn i samtaler med den nyopprykkede 1. divisjonsklubben Sarpsborg Sparta, men han valgte i stedet å bli i FFK og kjempe om en plass på laget.

I januar 2006 var Michael Røn en av FFKs dominerende spillere da laget vant innendørsturneringen Salzbrenner Cup i Hamburg, men da serien tok til måtte duracellkaninen nok en gang finne seg i å være tilskuer.

To kamper fra start og tre innhopp ble beholdningen i tippeligasesongen 2006, men spill i de innledende cuprundene gjorde at Michael Røn kunne motta beviset på at han var Norgesmester 2006 etter at han hadde sett lagkameratene slå Sandefjord 3-0 på Ullevaal 12. november.

I løpet av sommeren hadde Røn nok en gang takket nei til Sarpsborg Sparta for å konsentrere seg om FFK, men ved sesongslutt fikk han beskjed om at kontrakten med aristokraten ikke ville bli forlenget.

- Jeg har hatt fire flotte år i FFK, men det er på tide å komme videre. Det har kommet flere henvendelser, og Tromsø er blant klubbene som har vist interesse, fortalte Michael Røn FFKs hjemmeside.

Spill for Tromsø ble det ikke, ei heller for Moss, Bryne eller Strømsgodset som han prøvespilte for før 2007-sesongen. I stedet valgte løpsmaskinen 2. divisjonsklubben Drøbak/Frogn hvor han i løpet av året bøttet inn mål.

Før 2008-sesongen lyktes endelig Sparta Sarpsborg å sikre seg spilleren de hadde siklet etter i flere år, og Michael Røn er i dag en sentral spiller for sarpingenes nye samarbeidsklubb Sarpsborg 08 FF.

I FFK-leiren huskes Michael Røn som en lovende unggutt som nok aldri fikk ut sitt fulle potensial. Han hadde alle forutsetninger for å lykkes som indreløper, men det stadig økte konkurransen på en tidvis overbefolket FFK-midtbane gjorde at han gang på gang måtte ta til takke med benken og spill for FFKs rekrutter. Michael Røn var en av lagets store humørspredere, men et distré og rotete hode kunne også drive lagkameratene til vanvidd.

Les mer om Michael Alexander Juhl Røn:
Spillerportrett sarpsborgfotball.no

Wikipedia

Oppdatert: 23. april 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3