Husk meg
Brukernavn
Passord

Tero Koskela

Bilde av Tero Koskela
Posisjon Midtbane
Alder 47 år (13.10.1976)
Fødested Kokkola, Finland
Høyde 175 cm
Vekt 69 kg
Nasjonalitet FI Finland
Sesonger på a-lag 2
Obligatoriske kamper 34 (29 serie, 5 cup)
Andre klubber Kokkolan Pallo-Veikot (1994-94), Vaasan Palloseura (1996), IF Kraft (1997), Vaasan Palloseura (1997), FC Jazz (1998), FC Jokerit (1999-2000), Finnairin Palloilijat (1999 - lån), Tampere United (2001-2003) (alle Finland). I tiden etter FFK: Hønefoss BK (2005-06), FC Honka (2007-08), Vaasan Palloseura (2009-) (begge Finland)

Biografi


En lang rekke nye spillere ble testet før FFK debuterte i Tippeligaen i 2004. De aller fleste ble sendt tilbake der de kom fra, men en av de få som kom seg gjennom nåløyet var finske Tero Koskela.

Koskela kom fra toppserieklubben Tampere United og ble med på FFKs treningsleir i Portugal i slutten av januar 2004. Her overbeviste han stort, og FFK gikk omgående i dialog med Tampere om en mulig overgang.

- Vi håper og tror det løser seg. Jeg har selv snakket med Koskela og sitter med et klart inntrykk av at han vil spille for FFK
, sa FFKs sportslige leder Harry Hansen til Fredriksstad Blad.

Foto: Geir A. Carlsson.

17. februar ble Koskela presentert som FFK-spiller. FFK hadde kjøpt ham fri fra kontrakten med Tampere, og midtbanespilleren hadde signert en tre-års kontrakt. Harry Hansen var overbevist om at man hadde fått tak i en klassespiller.

- Uten tvil. Det er en spiller vi vil si er blant de beste på laget
, hevdet Hansen ovenfor Nettavisen.

”Kosso” tok umiddelbart plass på sentral midtbanen sammen med sin ”dobbeltgjenger”, Roger Risholt. Duoen gjorde sine saker bra i sesonginnledningen men kunne ikke hindre at FFK fikk et grusom møte med Tippeligaen. Koskela spilte de ti første seriekampene fra start, men resultatet for laget ble fattige åtte poeng og soleklar tabellbunn.

Til bortekampen mot Brann 13. juni ble han for første gang vraket, og resten av sesongen fikk han kun én hel kamp. I løpet av sommeren hadde FFKs midtbane blitt forsterket med blant andre Dagfinn Enerly, og trener Knut Torbjørn Eggen hadde en periode åtte midtbanespillere å velge mellom.

Stort bedre gikk det ikke for den finske midtbanemotoren da Egil ”Drillo” Olsen tok over som FFK-trener i 2005. Koskela fikk lite spilletid i løpet av vårsesongen, og i slutten av juli signerte han en kontrakt for tre og et halvt år med Hønefoss Ballklubb. Overgangen var en del av bytteavtalen med den fremtidige FFK-kapteinen John Anders Bjørkøy. Tero Koskela ønsket aller helst å bli i FFK.

- Jeg er selvsagt lei meg for at jeg må forlate FFK. Jeg og familien har blitt veldig godt mottatt her i Fredrikstad, både av naboer og de andre spillerne. Det er alltid god stemning på kampene, og jeg hadde håpet å få sjansen til å vise meg frem under Drillo
, sa hovedpersonen til Fredriksstad Blad.  

Flere klubber var ute etter å sikre seg finnen.

- Det var flere inne i bildet, men Hønefoss har ønsket meg lenge og derfor valgte jeg de.

- Vi er strålende fornøyd. Tero er en spillertype som vi har lett etter, kommenterte klubbdirektør i Hønefoss Ballklubb, Arne Dokken.

I august 2005 innrømmet Koskela ovenfor Fredriksstad Blad at det hadde vært en bitter avskjed med FFK.

- Jeg tok det veldig tungt.

- Når fikk du vite at dine sjanser til førstelagsspill var små?
- Faktisk ble jeg tatt til side av Drillo under en trening i Østfoldhallen på vinteren. Jeg synes det var merkelig at han ga meg den meldingen uten å ha sett meg i en eneste kamp.

Tero Koskela i Hønefoss BK.
Foto: honefossbk.no

I slutten av februar var Koskela tilbake i Fredrikstad da hans Hønefoss slo FFK 3-0 i en treningskamp i Østfoldhallen. ”Kosso” takket for sist ved å score kampens siste mål.

Teros familie fant seg derimot ikke til rette på Ringerike, og i november 2006 ba han om å ble fristilt fra kontrakten med Hønefoss for å  flytte tilbake til Finland.

Tilbake i gamlelandet signerte han for FC Honka hvor han etter hvert fikk selskap av en annen ex-FFKer, Hermanni ”Heavy” Vourinen. I 2008 slo Honka Viking ut av kvalifiseringen til UEFA-cupen.

Før 2009-sesongen gikk Tero Koskela tilbake til gamleklubben Vaasan Palloseura.

Tero Koskela har aldersbestemte landskamper for Finland. Han har også snust på en plass på A-landslaget, men har måtte gi tapt for spillere som Jari Litmanen.

Les mer om Tero Koskela:
Wikipedia (engelsk)

Oppdatert: 2. mai 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340