Husk meg
Brukernavn
Passord

26 Serge Konan Kouadio

Bilde av Serge Konan Kouadio
Posisjon Midtbane
Alder 35 år (31.12.1988)
Fødested Abidjan, Elfenbenskysten
Høyde 177 cm
Vekt 65 kg
Nasjonalitet CI Elfenbenskysten
Sesonger på a-lag 2
Obligatoriske kamper 22 (17 serie, 4 cup, 1 e-cup)
Andre klubber Académie de Sol Beni (-2006), Asec Mimosa (2006-07) (begge Elfenbenskysten). I tiden etter FFK: AS Cherbourg, Frankrike (2008-2009), AFAD Djékanou (2010-) (Elfenbenskysten)

Biografi


I november 2006 hadde FFK to unggutter fra Elfenbenskysten på prøvespill i Østfoldhallen. Begge kom fra klubben Asec Mimosa – Elefantene – hvor de hadde vært med å vinne det nasjonale seriemesterskapet. De hadde også landskamper for det ivorianske ungdomslandslaget.

Ismaël Béko Fofana og Serge Konan Kouadio imponerte FFK-ledelsen såpass at de begge ble tilbudt kontrakt. Men å hente unggutter fra Afrika er ingen lek, dette markerte starten på et byråkratisk overgangsirkus som skulle vare nesten et halvt år. Først ble det kjent at den engelske klubben Charlton gjennom sitt samarbeid med guttenes ivorianske klubb, Asec Mimosa, satt på eierrettighetene til spillerne. Løsningen ble derfor å inngå en treårig leieavtale for å gjøre Fofana og Kouadio til FFK-spillere.

Spillerene var i utgangspunktet ventet til Fredrikstad i februar, men måtte først få spilletillatelse fra NFF og oppholdstillatelse fra norske myndigheter. At spilletillatelsen måtte flyttes fra England til Norge gjorde at prosessen tok ekstra lang tid. I tillegg hadde strengere regler gjort at klubben måtte legge frem ytterligere dokumentasjon på hvorfor det var nødvendig å hente spillerne. Det var lenge usikkert om guttene i det hele tatt ville bli klare for FFK. I begynnelsen av mars fikk man føringer fra NFF om at overgangen ville gå i orden, og 10. mars var guttene på plass i Fredrikstad. Elleve dager senere kom gladmeldingen: NFF hadde innvilget  ivorianerne spilletillatelse. Endelig var Fofana og Kouadio FFK-spillere.

Kouadio imponerte tidvis de få gangene han fikk tillit.
Foto: Jørgen Grytøyr

Kouadio slet med å få spilletid på A-laget, og han var store deler av 2007-sesongen henvist til 2.-laget. I løpet av høstsesongen fikk han flere innhopp for A-laget, og på tampen av sesongen startet han flere kamper. Han imponerte med sin raid på venstrekanten, og viste tekniske finesser man tidligere aldri hadde vært i nærheten av på Fredrikstad Stadion.

En stund var det riktignok usikkert om han hadde spilt nok til å få fornyet oppholdstillatelsen, men en oppmykning av reglene gjorde Kouadio til FFK-spiller også i 2008.

Året etter ble tungt for Kouadio, og 2008-sesongen skulle vise seg å bli den siste i FFK. Både han og Fofana kom utrente og overvektige tilbake til Norge etter juleferien, og begge brukte lang tid på å komme i form. Kouadio fikk riktignok noen innhopp for A-laget i løpet av sesongen, men stort sett ble han henvist til rekruttlaget.

I løpet av sommeren hentet FFK inn ghanesiske Dominic Adiyiah og Éverton Santos da Costa fra Brasil. Dermed hadde FFK sprengt sin utlendingskvote, og det ble klart at ivorianernes tid i FFK var over. I slutten av august reiste Fofana og Kouadio til den franske serie B-klubben Brest for å vise seg fram. Prøveoppholdet ble ingen suksess, og guttene returnerte til Fredrikstad.

30. september sa FFK opp leieforholdet de hadde med Charlton med de to afrikanerne. Neste stopp ble den franske amatørklubben Cherbourg.

- Det er leit at det gikk slik, men vi får bare ønske Fofana og Kouadio lykke til videre i karrieren
, sa sportslig administrativ leder i FFK, Per Morten Haugen til klubbens hjemmeside.

Rådgiver Jon Thorstensen, som var delaktig i overgangen til FFK, ble intervjuet av Fredriksstad Blad 7. oktober 2008. Han var klar på at integreringen av spillerne hadde sviktet.

- Det var hallelujastemning da de først kom hit, hvor folk fikk et veldig positivt inntrykk etter de første treningene. Så kom hverdagen
, sa Thorstensen som kunne fortelle at de to blant annet hadde brukt mye av lønnen sin på skyhøye telefonutgifter.

- Vi snakker om to gutter som har blitt passet på og blitt beskyttet på et akademi i Elfenbenskysten siden de var 13-14 år gamle. Så kommer de til Norge etter nettopp å ha fylt 18 år, men hva slags oppfølging har de fått fra klubben?


Språkopplæring hadde blant annet ikke blitt prioritert i følge rådgiveren. Heller ikke løftet om kjøreopplæring ble holdt.

Les mer om Serge Konan Kouadio:
Stastistikk Cherbourg (fransk)
Wikipedia (engelsk)

Oppdatert: 17. mars 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340