Husk meg
Brukernavn
Passord

Jørgen Pettersen

Bilde av Jørgen Pettersen
Posisjon Forsvar
Alder 42 år (24.12.1981)
Fødested Manstad
Høyde 187 cm
Vekt 84 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 4
Obligatoriske kamper 86 (79 serie, 7 cup)
Andre klubber Lervik IF, Moss FK (1999-2000), Sarpsborg FK (lån - 2000). I tiden etter FFK: Kvik Halden FK (lån -2004), Stabæk IF (lån - 2005), FK Sparta Sarpsborg (2006)

Biografi


Stortalentet Jørgen Pettersen spilte en viktig rolle da FFK tok det endelige farvel med norsk fotballs ingenmannsland, men midtstopperen valgte å gi seg med fotball i ung alder.

Jørgen Pettersen trikser litt på gamle
Fredrikstad Stadion i 2002 med sin bestefar,
tidligere Fredrikstadordfører Jan Paus.
Foto: Trond Thorvaldsen

Manstadgutten viste tidlig at han var et stort idrettstalent, og i 1995 var han med i FIF-troppen til Ungdomslekene i Aalborg hvor han løp 800 meter. Etter hvert valgte den tidligere Lervikspilleren å satse på fotball, og som juniorspiller i FFK fikk han i 1997 sin første av i alt syv kamper for Norges aldersbestemte landslag.

Under skolegangen på toppidrettslinjen på St. Olav videregående skole i Sarpsborg valgte Jørgen Pettersen spill for Moss, men han måtte for det meste finne seg i å spille for reservelaget. I 2000 ble unggutten lånt ut til Sarpsborg. Samme år var han på prøvespill i engelske Tranmere, uten å få konrakt.

Trener Glenn Rostad hentet Jørgen Pettersen til FFK før 2001-sesongen. Den høyreiste lysluggen hadde blitt brukt som spiss under tiden i naboklubbene, og Rostad plasserte den temposterke spilleren i angrepet.

Totalt spilte 19-åringen 17 seriekamper i sin første sesong, og med syv mål var han bare to scoringer unna toppscorer Lars Petter Hansens ni. Årets beste kamp spilte han hjemme mot Pors i den 22. serierunden. Pettersen leverte en praktkamp og scoret alle FFKs mål i 3-1-seieren.

- Det er vel ikke den beste kampen jeg har spilt noensinne, men helt klart den beste i år, smilte dagens mann til Fredriksstad Blad etter kampen.

Men sesongen var ikke bare fryd og gammen. Til hjemmekampen mot Stabæk II i august ble fem spillere, Pettersen, Tom Hammerborg, Anders Østli, André Andersen og Jon Hermansen utestengt fordi de hadde brutt klubbens disiplinærreglement om totalt alkoholavhold de siste 48 timer før kamp under 30-årsdagen til Jon Forsberg. Klubben nøyde seg med denne straffen, og så seg ferdig med saken etter kampen som FFK for øvrig vant 2-1.

"Bryggepromenaden er et populært sted for byens befolkning. Jon Forsberg kunne kanskje valgt en mer usjenert plass til sin 30-års feiring", kommenterte Fredriksstad Blad tørt.

Jørgen Pettersen hadde tilbrakt store deler av 2001-sesongen på FFKs midtbane, men nyansatt FFK-trener Knut Torbjørn Eggen så en fremtidig forsvarsspiller i unggutten da trønderen tok over i 2002.

- Jørgen har bra basisferdigheter, samtidig som han er fysisk sterk, hurtig og tør å utfordre. Lærer han seg i tillegg noen knep, så vil han garantert ha et solid potensial som back og midtstopper, sa Eggen til Fredriksstad Blad 20. april 2002.

Fredrikstad Stadion 28. september 2003, FFK - HamKam 4-1.
Jørgen Pettersen har scoret og feirer med å kysse drakta.
Foto: ffksupporter.net.

Og Jørgen Pettersen takket for tilliten med å storspille som en del av FFKs nykomponerte forvarsfirer. Nå skal det i rettferdighetens navn sies at FFKs bakre ledd, under ledelse av Tore Pedersen, ikke hadde all verdens å gjøre i løpet av 2002-sesongen. Til det var laget rett og slett for overlegent for 2. divisjon. Jørgen Pettersen løste uansett sine nye oppgaver med bravur og spilte 24 av jubelsesongens 26 kamper.

FFK forsterket stallen med blant andre Vebjørn Hagen før møtet med 1. divisjon, men Jørgen Pettersen sto klar til å ta om kampen om en plass på laget. Når Tore Pedersen i tillegg mistet store deler av sesongen på grunn av kyssesyken, ble Pettersen flyttet inn som Tor Trondsens makker i midtforsvaret.

21-åringen spilte 28 av 30 seriekamper, blant annet hele hjemmekampen mot Oslo Øst i siste serierunde. Med 4-1 sikret aristokraten opprykket til Tippeligaen.

- I fjor var det stort, det her er helt sinnsyk. Vi får en tidlig scoring mot oss, men stresser ikke av den grunn. At reduseringen og ledermålet kom såpass fort etter deres scoring gjorde også sitt til at dette gikk veien. I 2. omgang ble det ikke så mye fint spill, da var det bare å ta i mot hyllesten fra vårt fantastiske publikum, jublet midtstopper Pettersen til Fredriksstad Blad etter at opprykket var sikret.

Under opprykksfesten ble Jørgen Pettersen hyllet og tildelt en sjekk på 25.000 kroner som den beste spilleren under 23 år.

Få dager før jubelkampen skrev Jørgen Pettersen under en ny kontrakt med FFK, en kontrakt som bandt ham til klubben ut 2005.

Ting hadde mer eller mindre gått på skinner for unggutten under hans tre første sesonger i rød/hvit drakt, men over i Tippeligaen i 2004 gikk det tyngre. Han spilte riktignok ti av de elleve første seriekampene, men det ble snart klart at et usedvanlig gavemildt FFK var avhengig av forsterkninger for å overleve i landets øverste serie.

Jørgen Pettersen på prøvespill i tyske
Borussia Mönchengladbach i november 2005. Foto: ukjent

Redningen kom sommeren 2004 i form av Bora Živkovic og Raio Piiroja, og dermed var FFK-karrieren over for Jørgen Pettersen. Han fikk beskjed om at det kom til å bli lite spilletid resten av sesongen, og i juli gikk han på utlån til Kvik Halden.

- Jeg kunne naturligvis valgt å bli i FFK. Kontrakten min løper først ut etter 2005-sesongen, men jeg ønsket å spille på et høyst mulig nivå. Og jeg må ærlig innrømme at det ikke er særlig motiverende å spille for FFKs rekruttlag på Kongstenbanen mot for eksempel Oppegård, fortalte hovedpersonen til Fredriksstad Blad og la vekt på at han ikke var bitter på å bli vraket i FFK.

Etter et prøvespill i tyske FC St. Pauli vendte Jørgen Pettersen tilbake til Fredrikstad i januar 2005. Her ble han henvist til å trene med juniorlaget da resten av A-troppen dro på trenigsleir til Marbella. Både Moss og Lillestrøm snuste på FFKs midtstopper, men i mai 2005 gikk han i stedet på lån til 1. divisjonsklubben Stabæk.

Bærumsklubben rykket opp til Tippeligaen i 2005, men for Jørgen Pettersen ble det et traurig år. En kneskade gjorde at det kun ble 15 minutter førstelagsfotball.

Et prøvespill i tyske Borussia Mönchengladbach i november 2005 førte til at Pettersen vendte hjem med et tilbud om å bli innlemmet i klubbens U23-stall, men midtstopperen valgte i stedet å skrive under en toårskontrakt med FK Sparta Sarpsborg.

Det ble bare med en sesong i sarpeklubben, og i februar 2007 valgte Jørgen Pettersen å legge opp for å konsentrere seg om jobben som investeringsrådgiver i Acta.

Les mer om Jørgen Pettersen:
NFF

Oppdatert: 28. april 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340