Husk meg
Brukernavn
Passord

Anders Østli

Bilde av Anders Østli
Posisjon Forsvar
Alder 41 år (08.01.1983)
Fødested Fredrikstad
Høyde 183 cm
Vekt 76 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 4
Obligatoriske kamper 45 (38 serie, 7 cup)
Andre klubber Lisleby (-2000). I tiden etter FFK: Boston Terriers, USA (2003), Moss FK (2004-05), Varde IF (2005-07), Roskilde, Skjold (2007-08), Sønderjysk Elitesport (2008-2012) (alle Danmark), Lillestrøm FK (2012-)

Biografi


Anders Østli var en av de lokalene sliterne som fikk avslutte FFK-karrieren med opprykk og spill i 1. divisjon.

Østli var en av flere fotballtalenter som kombinerte utdanning ved St. Olav videregående skole i Sarpsborg med spill for en av distriktets mindre klubber. Det var i Lisleby Anders Østli startet sin karriere, og selv om det stort sett ble spill for juniorlaget, fikk han også enkelte A-lagskamper. I Lisleby spilte den allsidige Anders Østli på samtlige plasser på banen - ved enkelte anledninger også som keeper.

Før 2000-sesongen meldte 17-åringen overgang til FFK, og stortalentet fikk umiddelbart tillit.

- Jeg fikk tillit av Håkan Sandberg, som var en profesjonell og flott type. Selv om vi gjorde feil, fikk vi unge nye sjanser. Han var flink til å ta seg av oss
, fortalte Anders Østli senere om svensken som trente FFK gjennom deler av 2000.

Under Sandberg ble Anders Østli brukt som spiss, men da Johnny Jonassen tok over, ble unggutten flyttet ned som midtstopper og back. Sesongen ble en eneste stor opptur for Østli som også fikk seks kamper for G17-landslaget.

Glenn Rostad tok over som FFK-trener i 2001 og fortsatte å dyrke Anders Østli som forsvarspiller, fortrinnsvis høyreback. 18-åringen fortsatte å imponere, og sommeren 2001 var tippeligaklubben Moss ute etter å sikre seg stortalentet. Østli bestemte seg til slutt for å bli i FFK. 3. oktober skrev han under en ny toårskontrakt.

- Nå kommer jo Eggen hit også, og det vil jeg gjerne være med på. Det satses veldig i klubben nå. Planen er lagt og det er mye mer struktur. Det blir jo bare bedre og bedre
, sa Anders Østli til Fredriksstad Blad.

Sesongen 2001 hadde også sin dose intern uro. Til hjemmekampen mot Stabæk II i august ble fem spillere - Tom Hammerborg, Jørgen Pettersen, André Andersen, Jon Hermansen og Anders Østli - utestengt fordi de hadde brutt klubbens disiplinærreglement om totalt alkoholavhold de siste 48 timer før kamp under 30-årsdagen til Jon Forsberg. Klubben nøyde seg med denne straffen, og så seg ferdig med saken etter kampen som FFK for øvrig vant 2-1.

Bryggepromenaden er et populært sted for byens befolkning. Jon Forsberg kunne kanskje valgt en mer usjenert plass til sin 30-års feiring
, kommenterte Fredriksstad Blad tørt.

Anders Østli fikk mye spilletid da FFK innledet jubelsesongen 2002, men i løpet av høstsesongen fikk han lite tillit. I 1. divisjon i 2003 fikk han kun to innhopp.

Sommeren 2003 bestemte Anders Østli for å gi seg i FFK og reise til USA for å studere.

- Vi ønsker ikke å miste Anders, men har full forståelse for at utdannelse er veldig viktig, og ønsker ham lykke til "Over There". Senere spill i FFK er også veldig aktuelt, og han vil trene med oss når han er i byen
, sa sportslig leder Harry Hansen til FFKs hjemmesider.

Oppholdet i USA ble kort. I februar 2004 skrev Anders Østli under en ettårskontrakt med Moss. Samme sesong var han både med på å sende FFK ut av cupen og berge Moss' plass i 1. divisjon. Østli ble i Moss ett år til før ferden gikk til Danmark og pedagogikkstudier Esbjerg.

I Danmark trappet Anders Østli ned fotballen, og nøyde seg med spill for klubber nedover i divisjonene. I juli 2008 overrasket han derimot de fleste da det ble offentliggjort at Fredrikstadgutten hadde skrevet proffkontrakt med det nyopprykkede toppserielaget Sønderjyske.

Sønderjyske berget plassen i SAS Ligaen, men i juni 2009 meldte klubbens hjemmeside at Anders Østlis kontrakt ikke ville bli forlenget. Grunnen var at spiller og klubb ikke ble enige om en ny avtale.

Østli vendte tilbake til Norge og prøvespilte for både FFK og Sandefjord, uten at han dette førte til kontraktstilbud.

I stedet kom Fredrikstadgutten til enighet med Sønderjyske om en ny avtale, og 23. juli 2009 signerte han en toårskontrakt med Jylland-klubben.

Anders' storebror Kristian Østli spilte i FFK fra 1998 til 2000, og fortsatte senere karrieren i Moss.

Oppdatert: 25. juli 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340